Resultaten voor wat eet je bij eendenborstfilet
Venkelsalade met gerookte eendenborstfilet - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/venkelsalade/venkelsalade-gerookte-eendenborstfilet
... Venkelsalade met gerookte eendenborstfilet 2 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering6.8obv 10 waarderingen VoorgerechtGevogelteFrans bevat per portie340 kcal 10 g eiwit 31 g vet 5 g koolhydraten Ingrediënten 1½ eetlepel appelazijn ...
Rodekool salade met gerookte eendenborst - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/rodekool/rodekool-salade-gerookte-eendenborst
... Rodekool salade met gerookte eendenborst 6 personen 15 min voorbereiden 5 min bereiden 12 uur wachten waardering7.5obv 2 waarderingen VoorgerechtGevogelteHollands Ingrediënten 200 g rodekool, in zeer kleine reepjes 100 ml rijstazijn ½ koffielepel karwijzaad 1 ...
Mystery box: eendenborst met peren-goji compote - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/mystery-box-eendenborst-peren-goji-compote/
... maakte hiermee eendenborstfilet met een goji-bessen en perencompote Instructies Maak de compote door in een pan op laag vuur het water, suiker, kruiden, peer en goji-bessen te doen. Roer goed door en laat een half uur op laag vuur staan. Roer om de 5 minuten even door. Haal de eendenborstfilet een half uur van tevoren uit de koelkast. Snijd de vetlaag schuin in met een mes, met elke keer 1 à 2 cm ertussen. Bestrooi beide kanten met grofgemalen peper. Zet een koekepan op hoog vuur, zónder olie of boter en leg de eend met de vetkant naar beneden. Laat deze in 1 à 2 minuten dichtschroeien en doe dit ook met de andere kant. Draai nu het vuur wat lager en bak beide kanten nog eens 6 minuten. Tip: wat je op de foto ziet en waarmee we de eendenborst dus aten, zijn aardappelpannekoekjes. Gewoon uit het vriesvak van de AH! ...
Eendenborstfilet met witloofsaus | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/eendenborstfilet-met-witloofsaus
... eendenborstfilet met witloofsaus - Zet je vuur hoog genoeg. Geef wat inkervingen in het vet van het vlees, zo zal het sneller smelten en het vlees zal minder krom trekken bij het bakken. Bak de eendenborst zonder vetstof. Leg ze in de pan op de kant met het vet. Het ...
Recept voor kuipjes met gerookte eend | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kuipjes-met-gerookte-eend
... bereiden: Snijd de passievruchten in 2 en hol uit. Maak de dressing door het vruchtvlees van de passievrucht te mengen met olijfolie en honing. Breng op smaak met peper, zout en citroentijm. Snijd de gerookte eendenborst in julienne. werk af: Prik de passievruchtkuipjes ...
Eendenfilet met rood mosterdzaad en tijmrösti | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/eendenfilet-met-rood-mosterdzaad-en-tijmrosti
... 6 minuten op 200°C. Giet het overtollig vet van de braadpan af en doe een fijngesnipperde en look in de braadpan. Voeg eventueel wat extra boter toe. Blus af met de rode wijn en de Lacroix wildfond. Laat tot 1/3de inkoken. Zeef de saus en los een lepel truffelpasta op in de jus. Werk af met een klontje koude boter. Bak de rösti goudbruin in boter, zorg dat ze niet aanbakken, en kruid bij met grof zout. Snij de eendenfilet in plakjes. Schik de fijngesneden eendenfilet op het bord en werk af met rösti, mosterdzaadjes, saus en enkele blaadjes bloedzuring. Ingrediënten 1 eendenborstfilet peper en zout enkele blaadjes bloedzuring Rood mosterdzaad 50 gr mosterdzaadjes 200 ml Lacroix gevogeltefond scheutje sushi-azijn 0,8 dl mirin sap van 1/2 limoen 1 dl rode bietensap laurier voor de saus 1 sjalot 1 teentje look 1 dl rode wijn 1 laurierblaadje 150 ml Lacroix wildfond 1 th lepel truffelpasta 30 gr boter Tijmrösti 8 bintjes aardapppelen 30 gr gemalen kaas 4 takjes tijm peper en zout grof zout ...
Recepten - Gekarameliseerde peer met honing en gebakken eendenborst
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gekarameliseerde_peer_met_honing_en_gebakken_eendenborst
... oten. Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe aan de pan van het vlees en blus met de bouillon. Zeef de jus en breng op smaak met wat peper. Snij het vlees in plakken, lepel er de jus en vruchten langs en serveer met basmatirijst. ...
Eendenborstfilet met perencompôte, aardappelpuree en groene asperges - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/eendenborstfilet-perencompote-aardappelpuree-en-groene-asperges/
... e zachte binnenkant. De stoofpeertjescompôte geeft iets heerlijk zoets aan het geheel. wat heb ik genoten van deze maaltijd, dus wat mij betreft mag 'ie het zeker vaker maken :-)! Het lekkerste smaakt de eend als de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht en mals. Dit bewerkstellig je door incisies te maken en vervolgens de eend op heel heet vuur dicht te schroeien. Vervolgens laat je hem in de oven nagaren voor een perfecte binnenkant (oftewel een perfecte 'cuisson' zoals men dat zo mooi heet ;-)). Instructies Zet de steelpan op middelhoog vuur en voeg de bo ...
Recept voor Eendenborst in Thaise marinade met bulgursalade | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/eendenborst-in-thaise-marinade-met-bulgursalade/
... ed door elkaar. Laat het vlees een uurtje afgedekt marineren op een koele plaats.Spoel de bulgur in een fijne zeef onder stromend water. Doe de bulgur daarna in een kom en overgiet met kokend gezouten water tot hij helemaal onder staat. Laat een kwartiertje zwellen.Spoel de munt en de bladpeterselie. Pluk de blaadjes eraf, hak ze fijn met een scherp mes en doe alles in een slakom. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en de tomaten in kleine dobbelsteentjes. Voeg toe aan de gehakte kruiden.Controleer of de bulgur zacht is, giet af en knijp het water eruit. Doe de bulgur bij de slakom samen met het sap van een citroen, olijfolie, peper en zout. Meng alles voorzichtig en zet de kom in de koelkast tot serveertijd.Haal de eenden reepjes uit de marinade en wrijf er de overtollige marinade eraf (de stukjes kruiden hebben namelijk de neiging om snel te verbranden). Rooster het vlees kort aan beide zijden boven de withete kolen van je barbecue. Eend is rosé gebakken —¬ dus rozig aan de binnenkant – op zijn allerlekkerst. Tip: Vorm een torentje van de gekoelde bulgursalade en schik hier 4 à 5 reepjes eendenborstfilet tegenaan. Werk af met een takje koriander. De eendenborstfilet kan je gemakkelijk vervangen door rundsvlees, zoals ossenhaas bijvoorbeeld. Geniet van Eendenborst in Thaise marinade met bulgursalade ...
Hobbykok Pluis: Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
http://hobbykokpluis.blogspot.be/2012/02/eendenborstrolletjes-met.html
... Eendenborstrolletjes met cassisconfituur Ingrediënten: 1/2 theelepel gemalen kruidnagel 4 eetlepels cassisconfituur (jam) 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 12 plakjes) 1 rode ui, in ragfijne halve ringen 4 eetlepels balsamicoazijn 50 g rucola (sla, zak a 75 g) ...