Resultaten voor vijgencompote

Brood met kip, roodloof en vijgencompote

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/meergranenbrood-met-kip-roodloof-en-vijgencompote

... Meergranenbrood met kip, roodloof en vijgencompote - Meergranenbrood met kip, roodloof en vijgencompote - Bestrijk de kipfilet met honing peper en zout. Bak kort gaar in de pan met olijfolie en strooi er de tijm overheen.Haal de kipfilet eruit en voeg even het roodloof toe. ...

Recepten - Meergranenbrood met kip, roodloof en vijgencompote

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Meergranenbrood_met_kip_roodloof_en_vijgencompote

... t eruit en voeg even het roodloof toe. Bak eveneens kort en blus met citroensap. Snij dikke sneden meergranenbrood en besmeer met vijgencompote of confitu ...

Recept voor Clafoutis met vijgen | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/clafoutis-met-vijgen/

... . Laat 10 minuten zacht stoven tot een dikke vijgenpap met brokken is ontstaan. Vet de taartvorm lichtjes in met Solo. Verdeel de vijgencompote over de bodem. Meng de bloem, de eieren, de melk, de suiker en een snuifje zout met een garde tot een mooi lopend deeg is ontstaan. Giet het deeg over de vijgencompote. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180°C. Geniet van Clafoutis met vijgen ...

Jeroen Meus - Vijgentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vijgentaart

... n meng tot een luchtig geheel.Roer ondertussen de geleisuiker bij de vijgen en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken tot je een vijgencompote hebt. Haal de sinaasappelschillen en de kaneelstok er daarna uit.Zet kort de staafmixer in de compote zodat er geen brokken meer in zitten. Stort de compote in een schaaltje en laat even afkoelen in de koelkast.Voeg de bloem en een snuifje zout toe aan het cakebeslag en laat de machine nog even draaien. Schep het cakebeslag in een spuitzak en laat rusten.Vet de taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk goed aan langs de randen en haal het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.Strijk 3/4de van de vijgencompote over de taartbodem. Spuit er het cakebeslag over.Schep de rest van de compote in een bokaaltje om bij de afgewekte taart te serveren of om te bewaren. Heerlijk op de boterham of bij een kaasplankje! Snijd de resterende vijgen in plakjes, verdeel ze over het cakebes ...

Soepje van ganzenlever met compote van vijgen en saffraan | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/soepje-van-ganzenlever-met-compote-van-vijgen-en-saffraan

... af met peper en zout. Kook de melk met de saffraan. Haal de vijgen uit de oven, giet een deel van het vocht af en mix ze. Leg de vijgencompote op de bodem van het bord. Giet de ganzenleversoep erover. Afwerken met een beetje saffraanmelk. Ingrediënten 150 gr ganzenlever 5 vijgen 25 gr suiker 10 cl rode wijnazijn 15 cl water 10 cl melk 2 gr saffraan zout 10 cl porto 25 cl room ...

Videorecept voor Crumble van geitenkaas met vijgen en suikerbrood | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/crumble-van-geitenkaas-met-vijgen-en-suikerbrood/

... tuur aan toe. Was de verse vijgen, snijd ze in stukken en doe ze in de pan. Roer door en laat alles nog even doorkoken.Verdeel de vijgencompote over vier ovenschaaltjes. Leg op de compote in elk schaaltje een mooi schijfje geitenkaas.Verwijder de korsten van het suikerbrood en verkruimel het. Verdeel de crumble van suikerbrood over de ovenschaaltjes en zet ze een tiental minuten in een oven voorverwarmd op 180 graden. Laat het suikerbrood mooi korsten en dien warm op. Geniet van Crumble van geitenkaas met vijgen en suikerbrood ...

Filet pur in bladerdeeg met knolselder en appel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/filet-pur-in-bladerdeeg-met-knolselder-en-appel

... Filet pur in bladerdeeg met knolselder en appel - Kruid de filet pur en kleur alle kanten dicht. Giet het vet uit de pan en blus met de vijgen compote, frambozen azijn en de rundsfond en laat 1/3 inkoken. Smeer het vlees in met mosterd en rol in de sneetjes parmaham met behulp ...

Recept voor dessert met vijgen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/dessert-met-vijgen

... Maak de vijgencompote: Meng de drie suikers door elkaar. Voeg de zestes van sinaasappel, limoen en citroen toe. Werk af met vanille. Meng alles goed door elkaar. Snij de vijgen in 8 delen en lepel de inhoud eruit. Meng de suikermassa door de vijgen. Maak het taartje: Meng ...

Jeroen Meus - Toast met Hervekaas en vijgen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-met-hervekaas-en-vijgen

... ten grof en meng ze met de rucola. 14. Snijd vier dikke sneden van het zuurdesembrood en rooster ze in de broodrooster. 15. Smeer vijgencompote op elke toast. 16. Snijd vier dikke plakken kaas. Snijd de buitenrand weg en beleg elke toast met een plak kaas. 17. TIP: Om mooie plakken te krijgen, moet je de kaas in één beweging doorsnijden met een scherp mes. Maak dus zeker geen zaagbeweging, maar zet flink wat druk op het mes. 18. Leg de rucolasalade bij de toast. Schep er gepekelde sjalotten over en gebruik een eetlepel van de marinade als azijn. Druppel een beetje olijfolie over de salade en breng op smaak met een snuifje zout en peper uit de molen. 19. Lepel een beetje balsamicosaus over de kaas. Overdrijf niet want de saus mag niet overheersen. ...