Resultaten voor verwerken van eiwit

Zoentjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zoentjes

... Zoentjes - Voeg de suiker bij de eiwitten en klop ze stijf met een mixer. Zeef het cacaopoeder bij het eiwit en mix kort met de mixer. Leg bakpapier op een bakplaat en schep bolletjes eiwit erop. Versier eventueel met hagelslag. Zet ze in een voorverwarmde oven van 100°C ...

Koekjes op basis van eiwit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/koekjes-op-basis-van-eiwit

... Koekjes op basis van eiwit - De eiwitten opkloppen met de suiker. De bloemsuiker en het cacaopoeder samen zeven om klonters te vermijden. Dit mengsel onder het opgeklopt eiwit spatelen. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit je dotjes op een boterpapier of si ...

Chocolademousse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/chocolademousse

... Chocolademousse - Smelt de boter met de chocolade op een laag vuurtje. Chocolade moet traag smelten anders gaat hij aanbakken. De boter moet ook traag smelten. Als hij te heet wordt, verliest hij smaak. De gesmolten boter moet zijn structuur behouden. Bij het afkoelen zorgt ...

Meringue maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/meringue

... Meringue maken - Doe het eiwit in een kom en voeg er de griessuiker bij. Mix goed. Verwarm de oven op 120 graden. Blijven mixen tot je de strepen van de kloppers ziet. Klop er op het einde nog de bloemsuiker en de lepel maïszetmeel onder. Mix het geheel goed aan alle kantjes. ...

Jeroen Meus - Pastadeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pastadeeg

... m alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt. 3. Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een ...

Merengue | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/merengue

... Merengue - Scheid het eigeel van het eiwit. Zorg dat er geen eigeel in je eiwit zit anders zal dit nooit mooi opstijven. Klop het eiwit op en voeg lepel per lepel de bloemsuiker toe. Klop ongeveer 5 min tot dat de massa goed stijf is. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit ...

Meringue | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/meringue

... Meringue - Verwarm de oven op 100° C. Scheid het eiwit van het eigeel. Voorkom dat er eigeel in het eiwit komt. Werk bij voorkeur met eieren die rechtstreeks uit de koelkast komen, koud eiwit is makkelijker op te kloppen. Klop de eiwitten tot een stijve massa en voeg er ...

Appelbeignets | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/appelbeignets

... Appelbeignets - Zet de friteuse op 180 graden. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel, de bloem, 2 eetlepels suiker en het bier tot een homogene massa. Klop het eiwit met 2 eetlepel suiker. Meng het eiwit onder het deeg. Haal het klokhuis uit de appel en snijd ...

Icing op taart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/icing-op-taart

... Icing op taart - Giet de bloemsuiker en eiwit in een keukenrobot. Klop dit stevig op gedurende een 5-tal minuten. Voeg het maïszetmeel en citroensap toe en laat nog even draaien. Voeg eventueel kleurstof toe. Laat de icing een half uur opstijven. Doe de icing in een spuitzak ...

Ile flottante | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/ile-flottante

... Ile flottante - Warm de melk op met het vanillestokje. Haal het merg uit het stokje want daar zit de meeste smaak in. Doe dit met de punt van een mes of met een koffielepeltje. Roer goed door elkaar met een garde zodat de vanille overal in de melk verspreid wordt. Het stokje ...