Resultaten voor vasten vlaaikes
Lierse Vlaaikes | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lierse-vlaaikes
... Lierse vlaaikes - Leg het deeg in de kleine ronde vormpjes. Druk mooi aan en snijd het overtollige deeg bovenaan gelijk af met de vorm. Week de peperkoek in de melk en roer de bloem en de boter eronder met de garde. Voeg een geklutst ei, amandelpoeder en de kandijsiroop ...
Slakjes met tomaat en munt | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/slakjes-met-tomaat-en-munt/
... anksnoeisels. Slakjes die niet, zoals vrijwel overal elders, gevast hebben en ontslijmd zijn. Ik ben een groot voorstander van vasten en ontslijmen, sindsdien. Nee, dan de Italiaanse slakken, met tomaat en munt. Die hebben geen greintje slijm aan boord. Bak de knoflook in een scheutje olijfolie tot hij kleurt. Haal uit de pan en doe er de ansjovis voor in de plaats. Bak zachtjes tot die uit elkaar valt. Pureer de tomaten met de staafmixer en voeg ze toe, samen met de chilipeper en zout. Stop de slakken in de huisjes en doe ze in de saus. Laat op een laag vuur en zonder deksel een kwartier à een half uur pruttelen en indikken. Warm de laatste 5 minuten de munt mee. Eet met brood. Italiaanse slakken met tomaat en munt Voorgerechtje voor 4 personen 2 tenen knoflook, geplet olijfolie 6 ansjovisfilets halfliterblik gepelde tomaten snuf chilipeper 24 slakken (blik) met schoongekookte huisjes handvol blaadjes munt, fijngesneden ...
Recept Hongaarse vis met paprikaroom en champignonsOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/hongaarse-paprikavis-met-room-en-champigons/
... n. Niet alleen komt er gelukzalige wijn vandaan, ook de kokerij is een reisje waard. En als u gaat: ga eerst lekker een weekje vasten. Dat zult u na afloop trouwens ook nog moeten doen. Want liflafferig geknuts is schaars onder de Magyaren. Het is weliswaar alweer een jaar of tien geleden, maar het toen als ‘beste restaurant van Oost-Europa’ bekendstaande Gundel serveerde mij borden waar een eetcafé in Vlaardingen, Bladel of Wildervank zich niet voor had geschaamd. Quantity wise. Hongarijes culinaire eigenheid is verbonde ...