Resultaten voor varkensrug

Jeroen Meus - Varkensgebraad met boschampignons, witloof en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensgebraad-met-boschampignons-witloof-en-kroketten

... us, gestoofd witloof en natuurlijk kroketten.Vraag je slager om een mooi varkensgebraad. Het achterste filetstuk van de carré of varkensrug is eerder mager; de lage rib of basse côte is met vet doorregen en heeft meer smaak. - 0. Verwarm de oven voor op 170 °C. 1. Laat het varkensgebraad op kamertemperatuur komen. Kruid het rondom met peper en zout. 2. Verhit een stevige klont boter in een cocotte. Leg het vlees in de pan met de vetl ...

In de pan gebraden hert met jeneverbessen, sjalotten en bacon - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/in-pan-gebraden-hert-jeneverbessen-sjalotten-bacon

... men dat het uitdroogt. Barderen is daarvoor een simpele en effectieve methode: het vlees wordt dan in vet verpakt. Vetspek van de varkensrug en Italiaanse lardo zijn er ideaal voor, maar ook ontbijtspek, bacon en pancetta zijn geschikt. Opmerking'In dit bedrieglijk eenvoudige gerecht blijft het vlees heerlijk sappig. En ik vind de sterk kruidige en aromatische smaak van de jeneverbessen uitstekend bij het intens smakende hertenvlees passen. Neem zo mogelijk een stoofpan waarin het vlees precies past. Ik leg de sjalotten en de knoflook onder het vlees, zodat ze karamelliseren en tijdens het trage garingsproces oplossen. Als u ze door een deel van het ingekookte stoofvocht of door 250 ml jus roert, krijgt u een heerlijk smakelijke saus.' - Adrian Richardson KookboekHet recept 'In de pan gebraden hert met jeneverbessen, sjalotten en bacon' is afkomstig uit het kookboek... MeatAdrian RichardsonDe Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...