Resultaten voor tuiles
Tuile met chocomousse en mango | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tuile-met-chocomousse-en-mango
... ot een glad deeg. Strijk het deeg uit in platte schijfjes op een siliconen matje en bak gedurende 10 minuten af op 200°C. Leg de tuiles meteen over een omgekeerd kopje en laat zo afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de koffie en een scheut rum toe. Maak een aromatische olie door de zeste van appelsien en dubbel zo veel olijfolie onder elkaar te mengen. Scheid de eieren. Klop de dooiers op met wat sweet mix . ...
Recept voor chocolade moelleux met sesam tuiles | njam!
http://www.njam.tv/recepten/chocolade-moelleux-met-sesam-tuiles
... rel en spuit er nog een beetje beslag bovenop zodat de parel volledig bedekt is. Bak 10 min. af in de voorverwarmde oven. Maak de tuiles: Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water met de suiker en de honing aan de kook. Laat ca. 5 min. inkoken en voeg het sesamzaad toe. Bedek een bakplaat met bakpapier, strijk het soepje hierop uit en bak ca. 2 min. in de voorverwarmde oven. Besprenkel met Fleur de sel en modeleer tot 6 mooie krulachtige tuiles. Maak de croutons: Leg het suikerbrood even in de diepvries zodat je het makkerlijker kan versnijden. Verwijder de korstjes, snijd het brood in kleine blokjes en bak aan in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Werk af: Strijk de ganache met een borsteltje uit op het bord. Plaats er druppeltje olijfolie tussen. Kruid de croutons af met Fleur de sel. Neem de moelleux uit de oven, werk af met bloemsuiker, haal de bakring en het bakpapier er voorzichtig af en zet de tuile er bovenop. Ingrediënten voor 6 personen voor de chocolade ganache parel: ganache: 20 golijfolie 180 groom 60 gglucose 60 gsuiker chocolade: 220 gpure chocoladestukjes 45 gboter 75 mlolijfolie 1 snuifje Fleur de sel voor de moelleux: 6 ganacheparels 4 eieren 4 eidooiers 100 gpatisseriebloem 220 gboter 200 gpure chocolade 200 gsuiker voor de tuiles: 100 gwater 100 gsuiker 20 ghoning 100 gsesamzaad voor de croutons: 3 sneetjes suikerbrood 1/2 elolijf ...
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/petitfours-1
... n is. Haal uit de oven en laat 1 minuut afkoelen tot je ze makkelijk van het papier kunt nemen. Doe dit heel voorzichtig, want de tuiles zijn uiterst broos. Leg ze op een deegrol om ze hun gebogen vorm te geven. Laat volledig afkoelen. Financiers: Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de muffinschalen en bestuif ze met bloem. Zeef de poedersuiker, de bloem en de gemalen amandelen. Voeg de eiwitten één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg ten slotte de gesmolten boter in een dunne stroom toe en meng alles goed. Giet het beslag in een glazen schenkkan. Giet het beslag in de muffinvormen tot ze voor ¾ gevuld zijn. Bak de financiers 12 minuten tot ze goudbruin zijn en een houten prikker er in het midden van de cakejes droog uitkomt. Zet de muffinschalen op een rooster en haal de muffins eruit zodra ze helemaal afgekoeld zijn. Garneer ze met lijntjes gesmolten chocolade. Ingrediënten Madeleines 90 gr boter 1 th lepel heldere honing 90 gr gewone bloem 40 gr poedersuiker 1 th lepel bakpoeder 2 grote eieren, opgeklopt 1 citroen (zeste) poedersuiker om te bestrooien tuiles dentelles met frambozen en zwarte sesamzaadjes 100 gr glaceersuiker 24 gr gewone bloem 20 gr amandelschaafsel 20 gr zwarte sesamzaadjes 36 gr frambozen enkele druppels limoensap 30 gr zachte boter Financiers 60 gr gem ...
Gegratineerde peer, pompelmoes, sesamtuile en chocoladeroomijs | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegratineerde-peer-pompelmoes-sesamtuile-en-chocoladeroomijs
... Gegratineerde peer, pompelmoes, sesamtuile en chocoladeroomijs - Scheid de eieren. Hou 1 eiwit voor de tuiles en 2 dooiers voor het beslag. Verwarm de oven voor op 140 graden. Verwarm de oven voor op 140 graden. Start met de tuiles. Meng twee eetlepels rietsuiker met ...
Kersen met chocolade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kersen-met-chocolade
... r smaak. Giet door een zeef en zet het in de diepvriezer. Roer elk half uur om met een vork tot een granité. Klop voor de amandeltuiles de eiwitten (4) luchtig, maar niet tot schuim. Klop ze met de (50gr) suiker, de (25gr) bloem, het (200gr) amandelpoeder en de (50gr) grof gemalen amandelen tot een glad beslag. Strijk met de bolle kant van een lepel ovale of ronde vormpjes op een siliconen bakmatje. Bak de tuiles 6 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de randen goudbruin zijn. Laat ze enkele seconden rusten op de bakplaat en til ze dan voorzichtig op met een spatel. Geef ze eventueel een andere vorm. Deze tuiles kunnen twee tot drie dagen worden bewaard in een goed gesloten koekjestrommel. Leg op elk bord drie bolletjes mousse met enkele chocoladekersen, een amandeltuile en wat granité van kersen. Geef er eventueel nog vanille- of pistache-ijs bij. Ingrediënten 150 gr suiker 500 gr water 500 gr kersen 1 dl room 3 melk 2 gelatineblaadjes 400 gr mascarpone 80 gr suiker citroensap 4 eiwitten 5 eieren 250 gr chocolade water 200 gr amandelpoeder 50 gr grof gemalen amandelen 50 gr suiker 100 gr couverturechocolade 24 kersen 25 gr bloem ...
Vegetarische hamburger van Sofie Dumont | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vegetarische-hamburger-van-sofie-dumont
... reiding Strooi parmezaanse kaas in een dun laagje in een cirkelvorm op een bakplaat met bakpapier. Doe dit vier maal. Bak deze ‘tuiles’ gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven van 170°. Plet een eetlepel korianderzaadjes en rooster deze in een pan. Voeg w ...
Vegetarische hamburger | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vegetarische-hamburger
... urger - Strooi parmezaanse kaas in een dun laagje in een cirkelvorm op een bakplaat met bakpapier. Doe dit vier maal. Bak deze ‘tuiles’ gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven van 170°. Plet een eetlepel korianderzaadjes en rooster deze in een pan. Voeg wat vetstof toe. ...
Gevulde appel met blauwe kaas, hazelnoottuile en chips van Ganda Ham | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-appel-met-blauwe-kaas-hazelnoottuile-en-chips-van-ganda-ham
... ze al dente zijn. Tip: ze moeten gaar zijn, maar niet plat gekookt. Zet van het vuur, maar laat de appels in de siroop. Maak de tuiles. Meng de bloemsuiker met de boter. Voeg een eetlepel sinaasappelsap toe. Meng er de bloem en zout onder. Maal de hazelnoten fijn. Spatel tenslotte het eiwit en de hazelnoten onder het beslag. Strijk het uit met de achterkant van een lepel op een bakmatje. Zorg dat ze overal even dik zijn en dat het groter is dan een appel. Leg het bakmatje op een omgedraaide bakplaat. Stop 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Warm water op. Doe in een maatbeker en stop er een mes in. Snij de kaas met het warme mes in twee en daarna nog eens in twee. Halveer dit kwartje kaas tot een dikte van een halve centimeter. Laat de appels uitlekken op keukenpapier. Bouw de appel op het bord terug op. Begin met de onderste schijf. Leg er een chip van Ganda Ham, een halve tuile en een stukje kaas op. Plaats hier de tweede schijf op. Leg er weer wat kaas, ham en tuile op. Werk af met de bovenste schijf. Is het te zwaar, dan kan je ook minder kaas gebruiken. Ingrediënten 4 appels 3 steranijs 750 ml witte wijn 4 el blonde suiker 1 stuk Fourmes d’Ambert AOC (bla ...
Recept voor tiramisu met mousse van mascarpone | njam!
http://www.njam.tv/recepten/tiramisu-met-mousse-van-mascarpone
... atje. Schuif dit matje op een bakplaat en bak ze 8 minuten af in de warme oven. Open de oven, haal er één voor één de tuiles uit en draai ze meteen rond een houten of metalen cilinder en vorm ze. Dit proces moet snel gebeuren. Eenmaal uit de oven worden de tuiler meteen krokant en fragiel. Je kunt de bakplaat eventueel terug in de oven steken om ze bij te warmen. Afwerking: Haal de tiramisu uit de vormpjes, leg er een tuille bovenop. Spuit er dotjes chocolade tussen. Vijzel de amarettokoekjes fijn en leg bij op het bord. Strooi er een beetje cacaopoeder over en werk af met een lange vinger. Ingrediënten voor 6 personen voor de mascarpone mousse: 90 geidooiers 270 gmascarpone 200 groom 30 gmelk 60 gwater 175 gsuiker 6 ggeweekte gelatine 1 elamandellikeur sap van 1/4 citroen voor de tiramisu: 100 geidooiers 150 geiwit 125 gsuiker 75 gbloem 75 gzetmeel 50 gamaretto 60 gkoffielikeur 10 gamandellikeur voor de tuille: 115 geiwit 130 gbloem 100 gpoedersuiker 65 gsuiker 1 vanillestokje 20 gzachte boter 30 groom voor de afwerking: 1 handje amaretti koekjes 1 elchocoladesaus 1 tlcacaopoeder extra: 4 vormpjes (voor de tiramisu) 1 buisje (voor de tuille) 1 siloconenmatje (voor de tuille) ...