Resultaten voor tournedos met rodewijnsaus

Tournedos met garnituur Richelieu | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-garnituur-richelieu

... n leg ze op een grill om uit te lekken. Neem een andere pan bij de hand en doe er een klontje boter in. Kruid beide kanten van de tournedos met peper en zout. Kruid ook de sla met een snuifje zout en wat muskaatnoot. Doe een klontje boter in de andere pan. Hier gaan we straks de sla in bakken. Leg de tournedos in de pan en laat aankorsten. Vul intussen de tomaten en champignons met de eerder gemaakte vulling. Leg de sla met de snijkant naar beneden in de pan. Laat ze +/- 2 min. aankleuren. Draai de tournedos en de sla om als ze mooi aangekleurd zijn. De baktijd hangt natuurlijk af van de voorkeur voor bakwijze. Doe een scheutje olijfolie over de gevulde tomaten en champignons. Steek ze 10 min. in een voorverwarmde oven van 195°. Snij de gekookte aardappelen in 2 en kruid af met peper & zout. Haal de pan van de tournedos erbij, giet het vet af, deglaceer met bruine fond en doe er een klontje boter in. Als de boter gesmolten is, zeef je alles goed door. De zelfgemaakte vleesjus is nu klaar. Ingrediën ...

Tournedos Rossini | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-rossini

... entraat bij. Deglaceer met bruine fond, dit is de basissaus. Doe een klontje boter in een andere pan en kruid beide kanten van de tournedos aan met peper en zout. (Draai regelmatig om) Zeef de jus van de espagnolle basissaus goed door in een andere kom. Haal het gebakken vlees uit de pan, giet het vet weg en deglaceer met bruine fond. Doe er tenslotte een grote eetlepel espagnolle bij. Doe er opnieuw een klontje boter in en voeg er een scheutje cognac en madeira aan toe. Doe 4 sneden brood in de toaster en snij vervolgens de korsten van de toast. Leg er de ganzenlever en truffel op, deze toast komt op de tournedos. Serveer er de saus, een handje waterkers en aardappelen ...

Tournedos met geflambeerde peperroomsaus, zelfgemaakte mayo en frieten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-geflambeerde-peperroomsaus-zelfgemaakte-mayo-en-frieten-0

... naise hebt. Indien nodig kruid je bij met peper en zout of voeg je nog wat citroensap toe. Kruid nu het vlees met zout en haal de tournedos daarna door witte peper. Bak het vlees in een hete pan met gesmolten boter. Doe nu een scheut Cognac bij in de pan en flamberen maar! Leg de tournedos op een bord en plaats het nog een viertal minuutjes (voor bakwijze bleu) in een voorverwarmde oven op 85 graden. Begin nu met de saus: blus de pan met fond en room en kruid met zou. Werk de saus af met een klein scheutje Cognac. Zet nu de friteuse op 180 graden en bak de frietjes voor een tweede keer. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Serveer de tournedos met de frietjes en een grote kwak mayonaise! Ingrediënten 4 tournedos 200 g witte peperbollen in stukjes geconcasseerd 200 ml kalfsfond 200 ml room snuifje zout scheut Cognac klont boter 1 kg frietaardappelen voor de mayonaise 3 eierdooie ...

Kalfslever met kool en aardappelen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfslever-met-spekjes-en-rodewijnsaus

... Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus - Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus - Maak de kool schoon en spoel. Snijd in fijne repen en fruit in een klontje boter. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Laat onder deksel zachtjes garen. Maak de uitjes schoon. Doe ze ...

Duifje in rodewijnsaus met kroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/duifje-in-rodewijnsaus-met-kroketjes

... Duifje in rodewijnsaus met kroketjes - Duifje met kroketjes in een lekkere rodewijnsaus, dat is een klassieker bij uitstek en het lievelingsgerecht van Niels Albert. Zelf maken? Sofie legt het stap voor stap uit. Brand de pluimpjes van de duif. Kruid met peper en zout langs ...

Carolines blog: Tournedos met marsalasaus

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/12/tournedos-met-marsalasaus.html

... ngrediënten:- 2 sjalotjes- 75 g roomboter- 1½ dl marsala- 4 dl runderfond- verse rozemarijn- ¼ liter slagroom- zout/peper- 4 tournedos (120 g/ stuk)Voorbereiding:Snipper de sjalotjes. Smelt 10 g boter in een steelpan en laat de sjalotjes zachtjes glazig worden. Voeg de marsala, de fond en 1 t ...

Biefstuk in tomaten- en rodewijnsaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/heinz/biefstuk-tomaten-rodewijnsaus

... Biefstuk in tomaten- en rodewijnsaus 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 15 waarderingen HoofdgerechtVleesItaliaans Ingrediënten 50 g boter 250 g biefstuk, in dunne plakjes 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt ...

Tournedos met mergpijp en bordelaisesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/tournedos-met-mergpijp-en-bordelaisesaus

... ter. Leg het vlees versneden op een bord, giet er de bordelaisesaus rijkelijk over en plaats er een mergpijp naast. Ingrediënten tournedos 1 th lepel witte peperkorrels 2 sjalotjes 1 takje tijm 1 blaadje laurier mergpijp 4 dl demiglace 2 el kalfsfond 2 dl rode wijn 1 el suiker ijskoude boter peper en zout ...

Kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kalfsvlees-op-een-taartje-van-gekonfijte-aubergine

... eg deze onderaan in de ring op het bord. Vul de ring verder aan met de groenten. (eventueel nog even warmen in de oven). Kruid de tournedos met peper en zout en bak deze stevig aan in een scheutje olijfolie. Verwarm de kalfsbouillon met de tapenade en breng deze op smaak. Leg de tournedos op het auberginetaartje in de ring. Serveer samen met de saus. Ingrediënten 2 wortelen 1 aubergine 4 tournedos van kalfsvlees 1 groene paprika 1 gele paprika 1 rode paprika 8 tomaten 4 takjes verse tijm 1 el tapenade van zwarte olijven 1 dl kalfsbouillon olijfolie ...

Stoofperen in kruidige rodewijnsaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/stoofperen/stoofperen-kruidige-rodewijnsaus

... Stoofperen in kruidige rodewijnsaus 2 personen 0 min voorbereiden 40 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 8 waarderingen NagerechtVegetarischHollands Ingrediënten 2 kleine peertjes 250 ml rode wijn 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 1 eetlepel wijnazijn energievrije zoetstof ...