Resultaten voor tomaten in het zuur, verhouding azijn olie
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/sushi-rijst-sushi-azijn
... Sushi-rijst & sushi-azijn - Wil je sushi maken als een echte pro? Volg ons recept voor lekker authentieke sushirijst met sushi-azijn. - Was de rijst 1 keer spoel hem goed na en laat uitlekken.Doe de gewassen rijst in een kookpot met een goed sluitend deksel.Voeg het water ...
Kip met citroenblad en amandelen | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/kip-met-citroenblad-en-amandelen/
... nlevers, de gember en de knoflook erbij. Bak op niet te hoog vuur een minuut of 3. Voeg de rode peper, citroenblad, citroensap, tomaten en de resterende kurkuma toe. Dek af en laat op een laag vuur nog 2 minuten smoren. Draai het vuur uit, doe de olijven erbij en bewaar. Warm het weer eventjes op als de kip klaar is en serveer het een met het ander. Erbij: rijst. Kip met citroenblad en amandelen Voor 4 personen 4 stukken kip, bout, karbonaadjes, wat je wilt, maar geen filet 2 eetlepels kurkuma (geelwortel) olijfolie 1 citroen 50 gram blanke amandelen 1 flinke ui, zeer grof gesneden 200 gram kippenlever, in stukken 2 cm verse gember, in dunne plakjes 3 tenen knoflook, geplet 1/2 rode peper, gesneden 10 blaadjes citroenblad (jeruk purut), toko 4 smaaktomaten, in kwarten stuk of 12 zwarte olijven ...
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/steak-tartare
... Steak tartare - De filet pur fijnsnijden in gelijke stukken en op smaak brengen met kappertjes, gehakte augurkjes, fijngehakte sjalot een scheutje olijfolie, peper, zout en enkele druppels tabasco. Zeker ervoor zorgen dat het niet té zuur wordt, dus regelmatig proeven. ...
Eetsoep van linzen met bulgur, spinazie en een gepocheerd ei | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/eetsoep-van-linzen-met-bulgur-spinazie-en-een-gepocheerd-ei
... uid met zwarte peper. Verwijder de zaadjes van 1 tomaat en voeg ze toe aan de soep. Snij de rest in sneetjes. Snij ook 1 andere tomaten in stukken en voeg toe aan de soep. Giet de bulgur af en spoel goed. Voeg toe aan het kruidenmengsel. Roer alles onder elkaar. Pocheer het ei op het laatste. Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Doe elk ei in een tasje. Zorg dat het water voor de eitjes net niet meer kookt. Giet de eitjes voorzichtig in het water. Bedek de dooier voorzichtig met het eiwit. Haal ze uit het water na ongeveer drie minuten. Ze zijn klaar als ze veerkrachtig zijn. Bak tijdens het pocheren de spinazie in een eetlepel arachideolie. Mix de soep als de linzen plat gekookt zijn. Serveer de soep met een lepel bulgur, wat tomatenreepjes, spinazie en een lepeltje yoghurt. Werk af met het eitje en ee ...
Salsa van tomaat en mozzarellaballetjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/salsa-van-tomaat-en-mozzarellaballetjes
... Salsa van tomaat en mozzarellaballetjes - De tomaten in heel gelijke kleine brunoise snijden. De pel mag eraan blijven. Opwerken met een beetje olie en azijn en wat peper. De mozzarella bolletjes overstrooien met de gedroogde kruiden, bijkruiden met peper en zout. Deze ...
Recept Venkelsalade met amandelen – Salades & zo
http://www.saladesenzo.nl/482/venkelsalade-met-amandelen/
... Venkelsalade met amandelen2 venkelknollen 50 gr amandelen, zonder schil 2 tomaten Dressing 2 el zachte olijfolie 1 el witte wijnazijn peper en zout Snijd de tomaten in plakken. Meng de olie met de azijn en peper zout. Meng de tomaten met de dressing. Snijd de venkel in ...
Witloof met zoet-zuur en kipblokjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gewokt-witloof-zoet-zuur-met-kipblokjes-rijst
... Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst - Witloof is een heel veelzijdige groente die je op verschillende manieren kan klaarmaken. Gestoofd, in de oven, maar ook gewokt. Met dit recept maak je een Belgische versie van de klassieker kip zoet-zuur met rijst. - Snijd ...
Kabeljauw met barbecuespek en honing | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kabeljauw-met-barbecuespek-en-honing
... e gewone olie met de Balsamico azijn tot de vinaigrette gebonden is, kruiden met peper en zout. Strooi wat Pomodori kruiden op de tomaten. Leg wat sla op een bord, schik er wat Parmezaanse schilfers rond, leg de kabeljauw erop en het spek. Overgiet met de vinaigrette en leg de gegrilde tomaten erop. Ingrediënten 4 stukken barbecuespek 1 zakje raketsla 4 stukken kabeljauw (150 gr per persoon) 6 el olie 2 tomaten Pomodori kruiden 4 el balsamicoazijn 1 el no ...
https://koken.vtm.be/recept/lichte-gazpacho
... pacho - Schil de komkommer en de paprika en snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Laat de gepelde tomaten uitlekken. Doe de komkommer, de paprika, de ui, de knoflook, de tomaten en de azijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Dek de ko ...
Tomaat-garnaal met frietjes | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tomaat-garnaal
... gsel met de mixer tot het stijf wordt. Voor de tomaat: Ontvel de tomaat. Dit doe je door een kruisvormige inkeping te maken in de tomaten. Doe tien tellen in kokend water. Haal uit en schrik dadelijk in ijskoud water. Haal het hoedje eraf en de pitjes eruit. Meng vervolgens de mayonaise met de garnalen. Vul de tomaten op met de garnalen. Zet het hoedje van de tomaat er opnieuw bovenop. Hak de peterselie fijn en strooi eroverheen. Versier het bord met een beetje sla en gefrituurde frietjes. Ingrediënten 2 el peterselie frietjes 400 g garnalen 4 tomaten voor de mayonaise 1 el mosterd 2 el azijn 2 el water 1 l plantaardige olie peper en zout citroensap ...