Resultaten voor tomaat groentesoep met basilicum dagelijkse kost
Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met basilicumolie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-basilicumolie
... Tomaat-groentesoep met basilicumolie - Dit is het recept voor een eenvoudige en lekkere groentesoep met een flinke portie tomaat. Voeg daarbij druppels van zelfgemaakte basilicumolie en dit soepje verandert in een bijzonder gerecht boordevol smaak, met een hele bijzondere ...
Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruscetta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruscetta
... ika en selder toe. Roer en laat de groenten even stoven. 7. Spoel de tomaten en snij ze (ongeschild) in kwarten. Snij de kwartjes tomaat daarna in kleine blokjes. Roer de tomatenstukjes door de gestoofde groenten. 8. Schep tomatenpuree in de pot, roer en giet er ook de ingeblikte tomaten in. 9. Laat de pot nog kort pruttelen en schenk er het water bij. 10. Voeg laurierblaadjes en wat verse tijm toe. Doe er ook een snuif zout in, en een bescheiden snuifje cayennepeper. (Of extra peper van de molen.) 11. Breng de soep tot tegen het kookpunt en leg het soepvlees (en de mergpijpen) erin. (Leg de boelie nooit in een koude vloeistof.) 12. Plaats het deksel (schuin) op de pot en laat ze minstens 2 uur pruttelen op een zacht vuur, tot het vlees botermals is. 13. Bereid de broodjes met tapenade kort voor je de soep zal serveren. 14. Verwarm de oven voor tot 180°C. 15. Vul de beker van de blender met de ontpitte olijven, kappertjes, takjes platte peterselie en wat vers citroensap. 16. Kruid de inhoud van de pot met wat zoute ansjovis en een snuifje hete cayennepeper. 17. Laat de hakmolen draaien tot je een fijne tapenade overhoudt. (Een tapenade met hele kleine stukjes erin en geen puree.) 18. Proef en beslis of je extra kruiding nodig hebt. Roer de tapenade indien nodig nog even om. 19. Snij het stokbrood in sneetjes van een dikke centimeter breed. 20. Pel een teen look en wrijf er elk sneetje brood kort me ...
Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruschetta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruschetta
... paprika en selder toe. Roer en laat de groenten even stoven.Spoel de tomaten en snij ze (ongeschild) in kwarten. Snij de kwartjes tomaat daarna in kleine blokjes. Roer de tomatenstukjes door de gestoofde groenten.Schep tomatenpuree in de pot, roer en giet er ook de ...
Jeroen Meus - Geroosterde groentesoep met spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/geroosterde-groentesoep-met-spek
... Geroosterde groentesoep met spek - Met dit recept brengt Jeroen een ode aan de groentesoep van zijn vader. Het kost je wat snijwerk om alle ratatouillegroenten fijn te krijgen, maar het resultaat mag er wezen. Het teveel aan soep vries je gewoon in voor een volgende ...
Jeroen Meus - Groentesoep met kip en lettertjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-kip-en-lettertjes
... groentesoep met kip en lettertjes - Een klassieker dat vaak op tafel verschijnt ten huize Meus. Zeg nu zelf, lettertjes in de soep roept toch spontaan herinneringen op uit je kindertijd? Een kom dampende groentesoep op een koude winterse avonden. Ideaal! ...
Jeroen Meus - Dikke groentesoep met kippenbillen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dikke-groentesoep-met-kippenbillen
... Dikke groentesoep met kippenbillen - Jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken ...
Jeroen Meus - Groentesoep met gehaktballetjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-gehaktballetjes
... groentesoep met gehaktballetjes - Jeroen maakt een echte campingsoep met zowel voorgesneden groenten als bliksoep. Door er een kippenbout in te garen en er balletjes bij te doen, wordt het een volwaardige maaltijd. Geef er beschuiten bij of kook wat aardappelen of pasta ...
Jeroen Meus - Groentesoep met chorizo - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-chorizo
... n kwarten. Verwijder uit elk partje de waterige zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine, gelijke blokjes. 18. Voeg de blokjes tomaat bij de pruttelende soep en roer. Laat ze nog even doorkoken, zodat alle ingrediënten gaar zijn. 19. Spoel de zuring voorzichtig en laat ze uitlekken. Verzamel de blaadjes en rol ze op tot een dikke ‘sigaar’. Snij de zuring met een scherp mes in flinterdunne reepjes. (De steeltjes hoef je niet te verwerken.) Doe precies hetzelfde met de blaadjes basilicum. Zet het gesnipperd groen even opzij. 20. Proef de groentesoep met stukjes chorizo. Proef of ze voldoende zout bevat en beslis of er extra peper nodig is. 21. Serveer de groentesoep in diepe borden of soepkommen. (Of in één grote soepterrine.) Strooi de snippers zurig en basilicum er bovenop wanneer je serveert. ...
Jeroen Meus - Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-erwten-wortelen-en-hamblokjes
... groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes - Deze soep roept voor Jeroen herinneringen op aan zijn grootouders. Zijn opa kuiste de groenten en oma maakte er soep van. Het wordt dus een klassieke grootmoedersoep met heel veel groenten. Door de witte bonen en de hamblokjes ...
Tartaar van tomaat en basilicum
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tartaar-van-tomaat-basilicum-en-pijnboompitten
... Tartaar van tomaat, basilicum en pijnboompitten - Tartaar van tomaat, basilicum en pijnboompitten - Snijd de tomaten in 4 delen en verwijder de pitten. Snijd het tomatenvlees in zeer fijne blokjes.Rooster de pijnboompitten en zet deze aan de kant.Snijd de basilicum ...