Resultaten voor terrine van vis

Terrine van kop met peterselie en look | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/terrine-van-kop-met-peterselie-en-look

... kjes kop. Doe de peterselie en de fijngehakte kappertjes erbij en bevochtig met de jus. Breng op smaak met peper en zout. Laat de terrine een nacht opstijven. Serveer met bruin brood en mosterd. Ingrediënten 1 terrine van kop 2 sjalotten 2 teentjes look 4 el fijngehakte peterselie 1 el kappertjes boter jus van kop (hoofdkaas of zult) ...

Terrine van foie gras | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-foie-gras

... er voorzichtig uit. Doe de lever in een kom en giet de cognac en porto erbij. Kruid met peper en zout. Leg aluminiumfolie in een terrinevorm. Leg de gekruide lever in de terrine en druk aan. Vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de terrine in een schaal met warm water (au bain marie). Zet in een voorverwarmde oven van 100° ...

Kookvideo - Zelfgemaakte varkenspaté met tomatensla

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Zelfgemaakte_varkenspate_met_tomatensla

... Voeg de varkensfond en cognac toe. Doe de kruiden erbij en meng goed. Spoel de crepinette onder koud stromend water en bekleed de terrine hiermee. Zorg ervoor dat de crepinette een beetje over de rand van de terrine hangt. Vul op met vlees en druk goed aan. Dek de terrine af met de crepinette die over de rand hangt. Zet de terrine in een warmwaterbad en plaats 90 minuten in de oven op 120°C. Haal de terrine uit de oven, laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast. Snijd de toma ...

Recept voor terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei | njam!

http://www.njam.tv/recepten/terrine-van-wilde-paddenstoelen-met-gekonfijte-prei

... bereiden: maak de terrine: Hak de levertjes fijn met de sjalotten en de kruiden. Doe er de madera bij, voeg de drie soorten gehakt toe, meng goed en zet opzij. Bak de schoongeborstelde paddenstoelen op hoog vuur in het ganzenvet. Houd een paar mooie exemplaren apart ...

Terrine van hert | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-hert

... peper, zout en wiskey toe en meng alles door elkaar met de handen. Voeg de afgekoelde bouillon toe en meng goed door. Bekleed de terrinevorm met de vetbanden. Giet het vlees erin en vouw de vetbanden dicht. Leg rozemarijn, laurier, salie en tijm er bovenop. Sluit de terrine met het deksel. Giet warm water in een bain-marie schotel en zet de terrine erin. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 140° ...

Terrine van konijn

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/456/terrine-van-konijn-1

... l in en daarop de helft van de wortelstaafjes en de gemarineerde konijnreepjes. Herhaal dit en eindig met gehaktmengsel. Bedek de terrine met bakpapier op maat en daarover aluminiumfolie. Zet de terrine in een schaal met warm water en bak ze anderhalf uur in de oven. Laat afkoelen. ...

Terrine van ganzenlever | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-ganzenlever

... is. Zet in de koelkast gedurende 3 uur om op te stijven. Doe in een ovenschaal water en zet deze op het vuur, kook het water. De terrine staat ondergedompeld in de ovenschaal. Per kg moet hij 45 minuten koken. Ingrediënten suiker Vanillemolentje zout peper 2 ganzenlevers (500gr / stuk) ...

Recept voor zelfgemaakte varkenspaté met tomatensla | njam!

http://www.njam.tv/recepten/zelfgemaakte-varkenspate-met-tomatensla

... Voeg de varkensfond en cognac toe. Doe de kruiden erbij en meng goed. Spoel de crepinette onder koud stromend water en bekleed de terrine hiermee. Zorg ervoor dat de crepinette een beetje over de rand van de terrine hangt. Vul op met vlees en druk goed aan. Dek de terrine af met de crepinette die over de rand hangt. Zet de terrine in een warmwaterbad en plaats 90 minuten in de oven op 120°C. Haal de terrine uit de oven, laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast. maak h ...

Recepten - Potjesvlees van konijn

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Potjesvlees_van_konijn

... en gedurende +/- 1u30 min. De konijnenbouillon laten afkoelen. Het konijnenvlees zorgvuldig van de beentjes verwijderen en in een terrine verzamelen. De bouillon zeven en ontvetten. Terug aan de kook brengen. De geweekte gelatineblaadjes in de lauwe bouillon vermengen. De terrine overgieten met de bouillongelei en gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast vooraleer te serveren. ...

Recept voor Visterrine met scampi's | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/visterrine-met-scampis/

... zalmfilet met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl Solo Delifine in en kruid met peper en zout. Smeer de rest van de Solo in de terrine en schik er dan de halft van de witte vis mousse op.Schik hierop 9 scampi's en strooi er de helft van de noten over.Schep er de ...