Resultaten voor tapioca

Risotto van tapioca | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/risotto-van-tapioca

... Risotto van tapioca - Stoof de look en de sjalot aan in boter en voeg de tapioca eraan toe. Bereid zoals een risotto en bevochtig om de 2 à 3 minuten met witte wijn en de groentenbouillon tot het geheel gaar is. Voeg er de fijngehakte kruiden en tofu aan toe. Serveer ...

Spaghetti, granité en parels van jonge wortelen met gravlax van zeebaars | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/spaghetti-granite-en-parels-van-jonge-wortelen-met-gravlax-van

... aghetti: snijd de wortel op de mandoline in spaghetti vorm. Marineer met limoensap, koolzaadolie en kruidenzout. Tapioca: kook de tapioca gaar in kokend gezouten water (tot de witte kern verdwenen is), afgieten, afspoelen en dan marineren met wortelsap de passie pitjes en op smaak brengen met kerrie.  Gravlax: bedek de zeebaarsfilet met het zou ...

Pot au feu soep

http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Pot%20au%20feu%20soep.html

... class="recipe">Pot au feu soep Dit is een echte wintersoep , met veel groenten.Ingrediënten :1 eetlepel julienne tapioca (van maggi)2 liter water250 g gehaktballetjes peper en zout2 bouillonblokjes( vlees)2 aardappelen4 aardperen1 soepselder2 preien2 rapen700 g wortels300 ...

Sintdessertje (tapiocapudding met clementines en speculoos) | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sintdessertje-tapiocapudding-met-clementines-en-speculoos

... Sintdessertje (tapiocapudding met clementines en speculoos) - Schil de clementines met een mes en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Vang het sap op. Doe de partjes en het sap in een pannetje samen met de eetlepel suiker en laat heel kort opkoken (30 seconden). ...

Jeroen Meus - Tapiocapudding met peer en speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tapiocapudding-met-peer-en-speculaas

... tapioca is een zetmeelrijk en glutenvrij ingrediënt, gemaakt van de cassavewortel of maniokwortel. Jeroens grootmoeder gebruikte tapioca vaak als bindmiddel voor allerlei soepen. In dit recept maakt Jeroen er een smeuïge pap van, met blokjes peer en krokante speculaas. - Verwarm de tapioca met de melk en de ...

Bijzondere chocoladepudding met tapioca balletjes - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/bijzondere-chocoladepudding/

... Bijzondere chocoladepudding met tapioca balletjes Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht ...

Recept voor Paling in ’t groen | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/paling-in-t-groen/

... lo) Toevoegen Voor de saus : 1 bos waterkers fijngehakt Toevoegen een handvo Toevoegen Solo Toevoegen 1 el tapioca Toevoegen 1/2 l water Toevoegen Bereidingswijze Rol de palingfilets op en hou ze samen door er een stokje door te prikken. Maak een klassieke aardappelpuree en meng er de bonen door. Maak de saus door de waterkers en de tuinkruiden in wat Solo te stoven. Voeg de tapioca en het water toe en laat inkrimpen. Mix nadien de saus fijn en druk door een zeef. Bak de paling in wat Solo en serveer hem o ...

Bubble tea chai maken (boba) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/chai-bubble-tea/

... r is. Al in 1983 kon je in Taiwan de eerste bubble teas drinken. De klassieke bubble tea bestaat uit zwarte thee, melk, suiker en tapioca balletjes. In de loop van de jaren werden er superveel variaties toegevoegd. Onderzoek laat zien, dan ondanks dat het drankje al decennia bestaat, het de laatste jaren populairder wordt. In Azië nam het aantal boba bestelling in 2018 t.o.v. 2017 met maar liefst 3000% toe! En als je kijkt naar hoeveel winkels er inmiddels in Nederland zijn waar je dit kunt kopen, kun je concluderen dat er ook hier steeds meer vraag is naar dit lekkere drankje. Bubble tea in Nederland In Nederland begint bubble tea nu ook een paar jaar voet aan de grond te krijgen. In alle grote steden zijn er meerdere 'boba shops' en ook in steeds meer kleinere steden kun je ze ook vinden. Mijn favoriet is Tea Guys, die vind je op dit moment in Utrecht en Amsterdam. Oh en een tip als je be ...

Aspergesoep met kokkels - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/aspergesoep/aspergesoep-kokkels

... n handjevol kokkels 1 bosje groene asperges 4 kleine aardappelen, in vieren 1,2 liter kippenbouillon of schelpdierenbouillon 20 g tapioca 2 eetlepels crème fraîche brood 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas kervel, dragon, enz. Bereiden Laat de kokkels 1 uur weken in gezouten koud water. Spoel ze daarna onder de kraan.Snijd de onderkant van de asperges af. Snijd er de punten af en leg weg. Snijd de stelen in stukjes. ...

Zelf mango bubble tea maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/zelf-mango-bubble-tea-maken/

... ubbels De bubbels verwijzen naar de balletjes die zo kenmerkend zijn voor een bubble tea. Meestal worden de balletjes gemaakt van tapioca of taro bijvoorbeeld. Ook zijn er andere varianten met 'popping parels'. Het ideale aan de tapioca parels die ik gebruikte, is dat ze supersnel en makkelijk te bereiden zijn. Er zijn namelijk ook varianten die je heel lang moet koken en dan al snel of net te hard zijn of helemaal oplossen. Daarnaast kun je ook je smaak bubbels kiezen. Ik ging voor de klassieke black sugar, maar er is ook een taro variant, rainbow en goud. Thee Het andere element wat je er altijd in terug vindt is thee. Dit kan zwarte thee zijn of matcha (een persoonlijke favoriet!). Voor dit mango bubble tea recept gebruikte ik rooibos thee met mango smaak om de tangosmaak nog verder naar voren te brengen. Verder gebruikte ik de "black sugar boba parels", gepureerde mango (uit de vriezer is het makkelijkst), een klein beetje suiker en ...