Resultaten voor steriliseren van gerechten

Boontjes steriliseren | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/boontjes-steriliseren

... Boontjes steriliseren - Breek de uiteinden van de boontjes. Doe de boontjes in steriliseerpotten. Doe de azijn, het zout en de bicarbonaat bij het water. Giet het koud water in de bokalen bij de boontjes. Was de rubbers van de steriliseerbokalen goed proper. Klem de potten ...

Tomatenchutney | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tomatenchutney

... Tomatenchutney - Vooraf de bokalen steriliseren in de stoomovenpan. Plaats de bokalen in een schaal en laat deze steriliseren : 15 min op 100°C, laat vervolgens de bokalen nog een half uurtje in de stoomoven staan nadat deze uitgeschakeld is. Laat de bokalen afkoelen en leg ...

Ingelegde radijs - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/ingelegde-radijs/

... teriliseerd omdat ik de radijs de volgende dag al opat, maar als je ze langer wilt bewaren is het een goed idee om ze wel even te steriliseren. Weten hoe je dat doet? Kijk dan even hier. De radijs verliest zijn knapperigheid wel dus ik zou ook weer niet té lang wachten met het opeten ervan. Instructies Giet de azijn in het potje. Doe daar de suiker, peper en komijn bij. Plaats de deksel op de pot en schud het geheel goed. Leg vervolgens de radijskwarten in de pot en laat 24 uur in de koelkast staan. ...

Zelf gepelde tomaten inmaken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zelf-gepelde-tomaten-inmaken

... n stop een blaadje basilicum per pot. Vul eventueel op met wat extra kokend water. Sluit de bokalen goed af en laat ze 25 minuten steriliseren in ruim kokend water.  Laat de bokalen afkoelen in het water, droog af en bewaar op een koele, droge en donkere plaats.  Ingrediënten 1 kg tomaten 2 inmaakpotten 0,5l 1 el zout 2 blaadjes basilicum ...

Pittige mango chutney - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/pittige-mango-chutney/

... . Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan wat extra vocht toe. Intussen kun je mooi je potjes steriliseren. Als je de chutney meteen eet of binnen enkele dagen, dan is dat niet nodig. Schep de mango chutney in de potjes. ...

Aan tafel met Tanja: Iets gezelligs met courgettes

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/08/iets-gezelligs-met-courgettes.html

... loed. Zeg maar: een overschot aan ... . Overschotten, daar maken we chutney van. Nu nog even een leuk recept zoeken en wat potjes steriliseren en wellicht ga ik vandaag nog aan de slag. Alhoewel, het weer nodigt uit tot iets anders maar wie weet!! op 30.8.08 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Conserveren, Groenten, Vers van het land ...

Jeroen Meus - Opgelegde rode kool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/opgelegde-rode-kool

... de bokalen en deksels gedurende 5 minuten in een grote pan met water en 1 eetlepel sodakristallen. De soda helpt het materiaal te steriliseren en te ontvetten. 2. Gebruik eventueel een glastang om ze uit het kokend water te halen en spoel ze onder zuiver water, zodat de witte waas van de soda verdwijnt. 3. Laat ze omgekeerd uitlekken en opdrogen op een schone keukendoek. 4. Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd ze in vier. Rasp of snipper ze heel fijn. Dat gaat het eenvoudigst met een speciale rasp of een mandoline. 5. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. 6. Vul 2 gesteriliseerde weckbokalen voor de helft met de gesnipperde rodekool. Leg in elke bokaal 3 steranijs, 1 kaneelstok, 1 koffielepel mosterdzaad, 4 takjes tijm en 2 blaadjes laurier. Vul de bokaal tot aan de rand met rodekool en leg er dan weer 1 koffielepel mosterdzaad, 1 kaneelstok, 2 steranijs en 2 blaadjes laurier op. 7. Giet de marinade over de kool. 8. Sluit de bokalen. 9. Vul een weckketel ...

CHOCOLADEKOEKJES - Chloe Kookt

https://chloekookt.be/chocoladekoekjes/

... CHOCOLADEKOEKJES Ingrediënten:– 120g bruine suiker– zakje vanillesuiker– 2 eieren– 130g patisseriebloem– 100g boter (gesmolten)– 100g chocolade (gesmolten)– extra fijngehakte chocolade– 1 tl bakpoeder Stappenplan:– meng alle ingrediënten tot een homogeen ...

BANANEN HAVERMOUT PANNENKOEKJES - Chloe Kookt

https://chloekookt.be/breakfast-4-champions-bananen-havermout-pannenkoekjes%f0%9f%8d%8c/

... BANANEN HAVERMOUT PANNENKOEKJES Ingrediënten:(voor 2 personen) 2 rijpe bananen60g havermout1 el bloem2 eieren1 el vanillesuikersnuifje kaneelfruit als toppingbloemsuiker ter afwerking Stappenplan: mix de bananen, ei, havermout, bloem, vanillesuiker en kaneel tot een homogene ...

VANILLE AMANDELKOEKJES - Chloe Kookt

https://chloekookt.be/vanille-amandelkoekjes/

... VANILLE AMANDELKOEKJES Ingrediënten: (voor 10 koekjes)– 150g patisseriebloem– 60g boter– 80g suiker– 1 ei– 2tl amandelessence van @dr.oetkerbelgium– 1 zakje vanillesuiker– 1 handje amandelschilfers Stappenplan:– meng alle ingrediënten tot een homogene massa– ...