Resultaten voor sos piet recepten a zelfrijzende bloem maken

Eierkoeken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/eierkoeken

... Eierkoeken - Klop de eieren met de suiker wit. Voeg de bloem toe en doe er een afgestreken eetlepel bicarbonaat bij. Meng goed. Giet rondjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 à 12 minuten in een oven van 220 graden. Ingrediënten 1 el bicarbonaat 2 eieren ...

Kriekencake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kriekencake

... Kriekencake - Smelt de boter. Maak een vast deeg: voeg de eieren en de suiker samen en klop ze op tot een vaste schuimige massa (witkloppen). Roer de gesmolten boter door de massa met de garde. Voeg de bloem toe. We gebruiken hier meer bloem dan bij een recept van ...

Bananenbrood | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bananenbrood

... Bananenbrood - Plet de bananen. Voeg de bicarbonaat bij de bloem en meng het bij de banaan. Meng de suiker met de boter. Voeg het ei toe en meng eronder. Meng de bananen met bloem samen met het suiker-ei mengsel. Doe er rozijntjes en stukjes walnoot bij. Stort in ...

Mueslikoekjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mueslikoekjes

... Mueslikoekjes - Smelt de boter in een pannetje. Als ze gesmolten is, doe je de eetlepels water en de eetlepels kandijsiroop erbij. Meng de bloem, de suiker en de muesli met een spatel en doe er dan het botermengsel bij. Neem kleine porties en druk dit met de hand ...

Eierkoeken lactosevrij en glutenvrij | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/eierkoeken-lactosevrij-en-glutenvrij

... Eierkoeken lactosevrij en glutenvrij - Doe de eieren in een kom, samen met de suiker. Klop dit goed op met een mixer tot het schuimt. Meng de bloem met maïszetmeel en doe bij het deeg. Voeg het bicarbonaat toe en roer alles voorzichtig door. Leg bakpapier op een ...

Gemarmerde cake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gemarmerde-cake

... Gemarmerde cake - Klop de eieren met de suiker op. Meng de bloem eronder, doe er de gesmolten boter bij en roer goed. Smeer de bakvorm in met boter en bebloem hem. Meng de helft van het beslag met de cacao. Giet afwisselend het witte en het bruine deeg in de bakvorm. ...

Luchtige biscuit bakken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/luchtige-biscuit-bakken

... Luchtige biscuit bakken - Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix eieren met suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Voeg al zevend de bloem toe. Smeer de bakvorm in, de randen in opwaartse richting en bebloem hem. Zet in de oven op 180 graden ...

Poffertjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/poffertjes

... Poffertjes - Doe de bloem in een kom en voeg het ei, de melk en de zure room toe. Het deeg goed doorroeren met de garde. 2 el kristalsuiker toevoegen en goed doorroeren. Verwarm een antikleefpan of een gietijzeren pan (Let op: als je een gietijzeren pan gebruikt, ...

Wortelcake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/wortelcake

... Wortelcake - Meng de olie met de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe, goed kloppen. bloem beetje bij beetje toevoegen en blijven mixen. Hak de noten grof. Meng alle ingrediënten tot een homogene massa en stort in de bakvorm die ingesmeerd is met olie en bloem. ...

Vruchtencake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/vruchtencake

... Vruchtencake - Giet de suiker en de eieren in een keukenrobot. Klop minimum 5 min. op tot het luchtig is. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng onder de eieren met een garde. Doe de bloem er al roerend onder. Meng het gekonfijt fruit erbij. Beboter en bebloem ...