Resultaten voor soezendeeg recept

Parijse soezen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/baking-mad-gek-op-bakken/recept/parijse-soezen

... mixer onder het afgekoelde mousselinemengsel. Klop er daarna de hazelnootpasta onder. Zet 30 minuten in de koelkast. Maak nu het soezendeeg. Verwarm de oven voor op 185°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Ingrediënten 250 ml water soezendeeg 250 ml melk 200 gr ongezouten boter 300 gr gewone bloem, gezeefd 8 eieren, losgeklopt 1 ei, om te glaceren 40 gr amandelschilfers Crème mousseline 500 ml volle melk 6 eierdooiers 200 gr fijne kristalsuiker 60 gr gewone bloem 200 gr hazelnootpasta (choco met hazelnoot mag ook) 400 gr ongezouten boter, zacht gemaakt poedersuiker om te bestrooien ...

Hartige Eclairs met Zalm en Roomkaas recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/hartige-eclairs-met-zalm-en-roomkaas/

... lm en roomkaas. Ze zien er geweldig uit en zijn super leuk voor een uitgebreide brunch of high tea. Je zou ook een dubbele portie soezendeeg kunnen maken. De ene helft vul je dan hartig en den andere helft met een zoete vulling zoals deze eclairs met frambozen. Zo biedt jij tijdens de brunch beide varianten aan. Voor ieder wat wils. Bereiding van de Eclairs Verwarm de oven op 210 graden. Begin met het maken van het soezendeeg. soezendeeg is een kookdeeg, dat betekend dat je het deeg blijft koken in een pan tot het gaar is. Gebruik een pan met een dikke bodem. Zeef de bloem in een kom en zet het apart. Op deze manier heeft het deeg meer succes om te slagen. Doe de melk, het ...

Recepten - Aardappel-kaasbolletjes met kruiden

http://www.lekkervanbijons.be/recept/aardappel-kaasbolletjes-met-kruiden

... Bereidingswijze - Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Plet de gekookte aardappelen. - Bereid een klassiek soezendeeg: breng water en boter aan de kook met een snuifje zout. Voeg de bloem toe en laat drogen op een hoog vuur. Roer het ei eronder. - ...

Pommes Dauphines | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-dauphines

... ieren aan het mengsel toe. Zo kan je het deeg goed in het oog houden. Roer altijd goed na elk toegevoegd ei. Om te testen dat het soezendeeg in orde is, neem je een schep met een spatel en hou je die ondersteboven. Als de deeg er in een punt afglijdt, is het in orde. Je ziet ook dat het deeg heel smeuïg zal zijn. Aan de puree voeg je geen melk toe, enkel kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld lookkruiden. Meng dan 200 gr puree met 2 ...

Aan tafel met Tanja: Kaassoesjes (petits choux au fromage)

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/12/kaassoesjes-petits-choux-au-fromage.html

... roerd. De laatste eieren vergen iets meer klopwerk omdat het iets langer duurt voordat nummer 3 en 4 zijn opgenomen.Tot zover het soezendeeg: je kunt het deeg enkele dagen in de koelkast bewaren (invetten met een beetje boter en afdekken met papier) of zelfs invriezen. Indien je het deeg inderdaad later gebruikt voor bijvoorbeeld kaassoesjes dan dien je het deeg weer even op laag vuur op te warmen.Om van soezendeeg kaassoesjes te maken heb je op bovenstaande ingrediënten nog 120 gram geraspte kaas en een losgeklopte eidooier nodig. Voor de kaas gebruikt men meestal gruyère of een mengsel van het eerste met Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng de geraspte kaas met het soezenbeslag, kruid nog even bij met zout en peper en vul een spuitzak met een klein mondje hiermee. Maak kleine rondjes van het beslag op de bakplaten en zorg ervoor dat tussen de rondjes plusminus 5 centimeter aan ruimte zit. Bestrijk de rondjes met eigeel en schuif de bakplaten 20 minuten de oven in. Als de soesjes klaar zijn -en mooi gerezen!- zet je de ovendeur open en laat dit een beetje afkoelen. Geweldig lekker als borrelhapje en bovendien een zeer democratisch geprijsd borrelhapje. op 29.12.10 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Borrelhapje/Tapas, Franse keuken, Tanja Kookt, Zuivel ...

Frambozen Eclairs recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/frambozen-eclairs/

... getopt met pure chocolade en verse frambozen. Bereiding van de Eclairs Verwarm de oven op 210 graden. Begin met het maken van het soezendeeg. soezendeeg is een kookdeeg, dat betekend dat je het deeg blijft koken in een pan tot het gaar is. Gebruik een pan met een dikke bodem. Zeef de bloem in een kom en zet het apart. Op deze manier heeft het deeg meer succes om te slagen. Doe de melk, het water en de boter in een pan. Laat op middelhoog vuur de boter smelten, voeg dan in één keer de bloem toe en blijf roeren tot het deeg, als een bal, samenhangend wordt. Wanneer je het deeg ziet rijzen is het gaar. Haal de pan van het vuur en schep het deeg in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en roer het deeg tot de eieren helemaal in het beslag zijn opgenomen. Soms ziet het er een beetje raar uit, maar gewoon door roeren en geloof erin dat het uiteindelijk een goed beslag wordt. Schep het beslag in een spuitzak en gebruik een spuitm ...

Jeroen Meus - Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelwafel-met-chorizosalade-en-cheddar

... rdappelwafel met chorizosalade en cheddar - Wafels als hoofdgerecht? Het kan! Deze hartige wafels worden gemaakt op basis van een soezendeeg waar je aardappelen aan toevoegt. Door er een chorizo- en cheddarslaatje bij te serveren, krijg je een volwaardige maaltijd. - 0. S ...

Mijn Pop-uprestaurant 2016: Soezeboelekestaart van Jan en Nele | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-soezeboelekestaart-van-jan-en-nele

... of crème patissière kies je zelf. Vergeet alleen de chocoladesaus niet!Tip: deze hoeveelheid is voor 10 à 12 soezen. Voor het soezendeeg: smelt de boter in het water. Voeg een snuifje zout toe.  Voeg in één keer de bloem toe. Roer tot een mooie bol. Voeg van het vuur beetje per beetje het ei toe. Zorg dat de massa niet te slap is. Doe in een spuitzak. Verwarm de oven voor op 180°C. Spuit toefjes op een bakmatje of bakpapier op een bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de soezen daarna volled ...

Lemon Meringue Eclairs recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/lemon-meringue-eclairs/

... breide brunch zoals met Pasen. Het maken van de Lemon Meringue Eclairs Verwarm de oven op 210 graden. Begin met het maken van het soezendeeg. soezendeeg is een kookdeeg, dat betekent dat je het deeg blijft koken in een pan tot het gaar is. Gebruik een pan met een dikke bodem. Zeef de bloem in een kom en zet het apart. Op deze manier heeft het deeg meer succes om te slagen. Doe de melk, het water en de boter in een pan. Laat op middelhoog vuur de boter smelten. Voeg dan in één keer de bloem toe en blijf roeren tot het deeg, als een bal, samenhangend wordt. Wanneer je het deeg ziet rijzen is het gaar. Haal de pan van het vuur en schep het deeg in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en roer het deeg tot de eieren helemaal in het beslag zijn opgenomen. Soms ziet het er een beetje raar uit, maar gewoon door roeren en geloof dat het een goed beslag wordt. Schep het beslag in een spuitzak en gebruik een spuitmondje of knip er een puntje vanaf. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier en spuit strepen van ongeveer 5 cm. Wanneer je de spuitz ...

Jeroen Meus - Eclair met aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eclair-met-aardbeien

... nog wat suiker over en laat ze nog even licht karameliseren op het vuur. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.Doe het soezendeeg in een spuitzak en spuit reepjes deeg op een ovenschaal. Smeer de reepjes in met het mengsel van eigeel en melk.Zet de soezen ongeveer 15 minuten in de oven.Giet de room in een kom en voeg er 30 g bloemsuiker aan toe. Doe er de zaadjes van het vanillestokje bij. Klop de room op tot je een mooie slagroom bekomt. Doe de room in een spuitzak.Zet de ovendeur na 15 minuten bakken open, zodat de soezen nog 3 minuten in de oven kunnen rusten. Zo voorkom je dat ze zouden inzakken.Haal ze na de 3 minuten uit de oven om af te koelen.Snijd intussen het kroontje van de aardbeien en snijd ze in kwartjes.Doe de kwartjes aardbei in een kom en bestuif met wat bloemsuiker. Voeg er nog een scheutje Cointreau aan toe.Snijd de eclairs volledig doormidden en spuit er de slagroom op. Schik er wat aardbeien op en strooi er nog wat gekarameliseerde amandelschilfers over. Werk af met enkele blaadjes munt. Zet het dekseltje er opnieuw op en bestrooi met bloemsuiker. ...