Resultaten voor soesjes dagelijkse kost

Hartige soesjes met zalm en kaas, zoete soesjes met banaan | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/hartige-soesjes-met-zalm-en-kaas-zoete-soesjes-met-banaan

... Hartige soesjes met zalm en kaas, zoete soesjes met banaan - Moederdag met Laura Lynn! De mama van Laura houdt van aperitieven en van soesjes. Daarom maakt Sofie drie verschillende soorten soesjes: twee hartige met zalm en kaas en een zoet met banaan. Basisrecept voor ...

Glutenvrije soesjes

http://glutenvrijemama.blogspot.com/2014/03/glutenvrije-soesjes.html

... Glutenvrije soesjes Opeens bedacht ik mij dat Alexander waarschijnlijk nog nooit een slagroomsoesje heeft gegeten in zijn leven! Hij ging glutenvrij toen hij net twee was en het lijkt mij sterk dat hij daarvoor al soesjes at. Ik kreeg er zelf opeens ontzettende zin in.Toen ...

Soesjes met zalmmousse

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2014/04/soesjes-met-zalmmousse.html

... soesjes met zalmmousse Het is altijd een leuke bezigheid om soesjes te maken. De receptuur is eenvoudig: 100 + 100 + 100 + 100 + 4 = een goed soezendeeg. Verder is het opletten of het deeg wel gaar is, want anders willen de soesjes niet rijzen in de oven en blijft het ...

Recept voor soesjes met chocolade | njam!

http://www.njam.tv/recepten/soesjes-met-chocolade

... Maak de soesjes: Laat de roomboter met Fleur de sel, melk en water zacht smelten. Breng aan de kook en voeg al roerend de patisseriebloem en suiker toe. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Voeg de eieren langzaam toe en meng tot een glad deeg. Breng over in ...

Jeroen Meus - Profiteroles met ijs en chocoladesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/profiteroles-met-ijs-en-chocoladesaus

... ruik een aardappelmesje om na elke spuitbeweging het deeg los te snijden van de spuitzak. Zo kan je heel netjes werken. 8. Bak de soesjes gedurende 25 minuten in een oven van 180°C, en laat ze nadien even afkoelen. Tip: Je kan de soesjes al een dag eerder bakken. Bewaar ze in een afgesloten doos. Wanneer je wil serveren, verstuif dan wat water over de bolletjes en zet ze nog heel even in een warme oven. 9. Zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat. 10. Breek de chocolade in stukken en smelt ze in de siroop. Roer voortdurend met een garde, tot je een glanzende saus krijgt. 11. Meng ten slotte een klontje koude boter door de saus. 12. Snij de gebakken soesjes middendoor. Gebruik hiervoor een gekarteld mes (een broodmes). 13. Leg op elk half soesje een bolletje vanilleijs. Plaats er de hoedjes op, en serveer de profiteroles met een flinke lepel warme chocoladesaus. ...

Jeroen Meus - Tijgersoezen met pralinéroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tijgersoezen-met-pralineroom

... deeg.Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat.Leg de rondjes tijgerdeeg (uit de diepvries) op de soesjes.Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 25 minuten. Zet na 25 minuten de oven af en laat de soezen afkoelen in de oven met de deur open.Vulling Doe de room samen met de pralinépasta en de bloemsuiker in een mengkom en klop tot slagroom.Doe de slagroom in een spuitzak.Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden, spuit de slagroom op de onderste helft en zet het topje erop. ...

Jeroen Meus - Profiteroles met frambozencoulis, roomijs en witte chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/profiteroles-met-frambozencoulis-roomijs-en-witte-chocolade

... k. Zo kan je heel netjes werken.
• Maak een vinger nat en druk de puntige topjes van elke portie beslag vlak.• Bak de soesjes goudbruin gedurende 25 minuten in een oven van 180°C, en laat ze nadien afkoelen.
TIP: Je kan de soesjes al een dag eerder bakken of een rest gebakken soezen bewaren. Stop ze in een afgesloten doos. Wanneer je wil serveren, verstuif dan wat water over de bolletjes en zet ze nog heel even in een warme oven. 1. • Doe de (diepgevroren) frambozen in een pot op een matig vuur. Voeg wat suikersiroop toe en laat het fruit 15 minuten koken.TIP: Wil je zelf een lichte suikersiroop maken, breng dan gelijke hoeveelheden suiker en water aan de kook tot ze veranderen in een doorschijnende zoete siroop.• Proef en voeg naar smaak een scheutje limoensap toe.• Zeef het platgekookte fruit. Roer met de bolle zijde van een (kleine) pollepel tot er enkel droge pulp in de zeef achterblijft en laat de fijne rode coulis afkoelen. 2. • Doe heet water in een beker om je ijsschepper op te warmen.• Lepel porties frambozencoulis op de borden.• Snij de soezen met een gekarteld (brood)mes in twee helften. (Reken ongeveer 3 soezen per persoon.)• Plaats enkele van de onderste helften op elk bord. Lepel op elke halve soes een kleine bol vanille-ijs en plaats de ‘dekseltjes’ erop. Bepoeder ze met een beetje bloemsuiker.• Verdeel verse frambozen over de borden en werk het dessert af met geraspte witte chocolade. ...

Jeroen Meus - Soezenkerstboom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soezenkerstboom

... Soezenkerstboom - Geen volwaardig menu zonder een zoete afsluiter die helemaal in het thema past. Bouw een toren van versgebakken soesjes, gevuld met roompudding met sinaasappelaroma. Met de juiste versiering verander je het bouwsel in een smakelijke en speelse kerstboom. ...

Jeroen Meus - Roomsoezen met framboos en witte chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roomsoezen-met-framboos-en-witte-chocolade

... nt het volume zal tijdens het bakken verdubbelen.Maak een vinger nat en druk de puntige topjes van elke portie beslag vlak.Bak de soesjes goudbruin gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze nadien afkoelen.Maak nog snel wat slagroom. Snijd een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de bloemsuiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte.Doe de slagroom in een tweede spuitzak. Bewaar in de koelkast.Haal de soezen uit de oven en laat ze even afkoelen.Snijd de soezen met een gekarteld (brood)mes in twee helften.Plaats ongeveer 3 onderste helften op elk bord. Spuit op elke halve soes een toef slagroom en druppel er wat frambozencoulis op. Rasp er ook een beetje witte chocolade over. Zet de ‘dekseltjes’ erop.Bepoeder de soezen met bloemsuiker. ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige ...