Resultaten voor smout

Recepten - Boerenbrood uit Pede/Limburgse leverworst/Kempense smout

http://www.lekkervanbijons.be/recept/boerenbrood-uit-pede/limburgse-leverworst/kempense-smout

... Bereidingswijze Rooster het boerenbrood. Smeer smout op de boterhammen en kruid met peper en grof zeezout. Snijd de leverworst in schijfjes, verwijder de velletjes en schik op de broodjes. Werk af met tuinkers of waterkers, radijzen en lente-ui.   ...

Boekweitpannenkoek met serrano, appel en stroop | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/boekweitpannenkoek-met-serrano-appel-en-stroop

... melk toe. Roer er nog een eetlepel suiker en maïsolie onder. Schil twee appels. Snij ze in blokjes. Stoof ze aan in een eetlepel smout. Snij de derde appel in flinterdunne schijfjes en daarna in reepjes of julienne Smelt een koffielepel smout in de pan. Voeg twee sneetjes serranoham toe. Bak licht krokant. Giet er een pollepel beslag over. Bak mooi aan en draai om. Haal uit de pan en herhaal alles opnieuw. Serveer de boekweitkoek met stroop, appel en waterkers. Ingrediënten 3 el smout 10 el appel- en perenstroop 3 appels 8 sneetjes Serrano ham 1 bot waterkers voor het deeg 250 g boekweitmeel 150 g zelfrijzende bloem 6 dl melk 4 eieren 1 el maïsolie 1 el suiker ...

Stoemp van andijvie, spekboontjes en boerenworst | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoemp-van-andijvie-spekboontjes-en-boerenworst

... t even inkoken. Kruid af met peper. Meng er (eventueel) de fijngesneden peterselie onder. Bak de worsten in klontje boter met wat smout. Kruid met peper en zout. Dresseer de stoemp met worst en spekboontjes.  Ingrediënten 4 boerenworsten 1 el smout 1 klontje boter peper zout voor de groene boontjes 300 ml bruine fond 1 scheutje porto 400 g groene boontjes 6 sneetjes gerookt spek ¼ bot platte peterselie peper zout 1 el mosterd voor de stoemp 1 andijvie peper zout 1 kg aardappelen (loskokend) muskaatnoot 250 g mascarpone 1 klont boter 1 el smout ...

Rode kool met boerenworst | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rode-kool-met-boerenworst

... pelen. Stoom ze gaar met een snuif zout.   Snij het spek in stukjes en kleur samen met de fijngesneden ajuin aan in een klontje smout. Snij de rode kool en de appeltjes fijn. Spoel de rode kool in water met een scheut azijn.  Doe de appeltjes bij het spek. Stoof kort aan en voeg de rode kool erbij met ee ...

Stoemp van rode kool met spek | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoemp-van-rode-kool-met-spek

... water en een scheutje azijn.   Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij ze fijn. Pel de zoete ui. Snij fijn.  Smelt smout in een grote kookpot. Voeg de ajuin en appeltjes toe. Stoof aan. Kruid met tijm, laurier en kruidnagel.  Giet de rode kool af. Stoof aan met de appeltjes en ui. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en eventueel een snuifje suiker.   Zet het vuur wat zachter. Laat 20 à 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje onder deksel. Roer af en toe in de pot.  Voor het spek: smelt ondertussen een lepel smout in een pan. Bak het spek krokant in de hete pan.  Giet de aardappelen af. Schud ze kort op in een droge kookpot.   Verwijder tijm en laurier uit de rode kool. Stamp onder de rode kool tot puree. Voeg eventueel een paar eetlepels van het braadvet (van het spek) toe.  Afwerking: lepel d ...

Jeroen Meus - Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-rodekool-en-gekookte-aardappelen

... n maakt de rodekool klaar met kriekbier en kriekenconfituur. Dit is de Belgische keuken op zijn best! - De rodekool Smelt de smout in een grote kookpot.Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbolle ...

Varkenskotelet met rode kool | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/varkenskotelet-met-rode-kool

... Giet azijn in een kom met water en laat de rode kool daarin weken. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Laat 2 eetlepels smout smelten in een grote pan en laat de stukjes appel hierin aanstoven. Giet intussen de rode kool af en voeg deze bij de appeltjes in de pan. Kruid met een takje tijm, een laurierblaadje, 2 kruidnagels en peper en zout. Laat nog even aanstoven met het deksel op de pan. Indien te droog, bevochtig je met een extra kopje water. Breng 1 kilo aardappelen aan de kook. Kruid beide kanten van de varkenskoteletten met peper en zout en laat aankorsten in de pan. Leg de gebakken varkenskoteletten op ee ...

Jeroen Meus - Hutsepot met spruitjes, rookworst en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hutsepot-met-spruitjes-rookworst-en-spek

... e spruitjes, smaakvolle rookworst en lekker gebakken spekjes resulteert dit in een kom boordevol warm geluk. - Smelt het smout in een grote pot op het vuur.Snijd het spek in grote stukken en bak ze aan in de hete smout.Schil de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de pastinaak. Laat ze meebakken met de spekjes.Pel en plet een teentje look en leg het mee in de pot.Spoel de spruitjes en halveer ze. Laat ze meestoven met de andere groenten.Spoel de aardappelen vóór je ze schilt, verwijder de schil en snijd ze in grove stukken. Laat ze ook meebakken in de ...

Jeroen Meus - Hutsepot met spruitjes, rookworst en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hutsepot-met-spruitjes-rookworst-en-spek

... e spruitjes, smaakvolle rookworst en lekker gebakken spekjes resulteert dit in een kom boordevol warm geluk. - Smelt het smout in een grote pot op het vuur.Snijd het spek in grote stukken en bak ze aan in de hete smout.Schil de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de pastinaak. Laat ze meebakken met de spekjes.Pel en plet een teentje look en leg het mee in de pot.Spoel de spruitjes en halveer ze. Laat ze meestoven met de andere groenten.Spoel de aardappelen vóór je ze schilt, verwijder de schil en snijd ze in grove stukken. Laat ze ook meebakken in de ...

Wit brood van 800 gr | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/wit-brood-van-800-gr

... intussen het zout rond de bloem. Let op: zout mag nooit in direct contact komen met de gist, dit doodt de gistcellen. Verdeel de smout in blokjes en leg ze rond de bloem. Begin dan langzaamaan de rest van de vloeistof onder de bloem te verwerken. Werk van binnenuit naar buiten met draaiende bewegingen. Giet niet alle water in één keer bij de bloem. Begin met de helft en voeg dan langzamerhand water bij naargelang die wordt opgenomen door de bloem. Ga door tot alle water is opgenomen of tot het deeg niet meer aan je vingers kleeft. Kneed dan het deeg tot je een soepele maar stevige bal krijgt. Dit kan 10 tot 20 min duren en vraagt wat kracht. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg daarop de deegbal. Le ...