Resultaten voor savooikool klaarmaken piet huyzentruit
Balletjes in savooikool | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/balletjes-in-savooikool
... Balletjes in savooikool - Hak het sjalotje en de look fijn. Snij de savooikool in julienne. Laat de sjalot, look en savooikool in een pan aanstoven. Stoom enkele buitenste bladeren van de kool (of pocheer ze in zout water). Afspoelen met koud water om de kleur te behouden. ...
Zacht gegaarde kippenborst met taartje van savooikool | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/zacht-gegaarde-kippenborst-met-taartje-van-savooikool
... Zacht gegaarde kippenborst met taartje van savooikool - Bak de kipfilets aan en houd ze warm in de oven op 85 °C. Blancheer de buitenste bladeren van de savooikool en koel ze af in ijswater. Snijd de rest van de kool op, snipper de ui en stoof ze aan. Kruid met peper en ...
Sas Kookt!: Kabeljauw met savooikool
http://saskookt.blogspot.be/2010/12/kabeljauw-met-savooikool.html
... Kabeljauw met savooikool Ik had nog een half savooikooltje in de koelkast liggen en ben nog eens op De Wassende Maan gaan kijken voor een receptje. Ik vond een aanlokkelijk receptje voor savooikool met tarbot en truffelolie, maar ik vond geen tarbot dus heb ik het met kabeljauw ...
Sas Kookt!: Ovenschotel met savooikool
http://saskookt.blogspot.be/2010/12/ovenschotel-met-savooikool.html
... Ovenschotel met savooikool Ik ben fan van ovenschotels. Niet alleen smaakt dat altijd goed op een winterse avond, je kan het ook makkelijk op voorhand maken zodat je rustig kan genieten van het voorgerecht of een gezellig aperitiefje. Deze keer een versie met savooikool, ...
Savooikoolpuree met spek en girollen | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/savooikoolpuree-met-spek-en-girollen
... Savooikoolpuree met spek en girollen - Snijd de aardappelen en de savooikool in stukken. Stoom eerst de aardappelen gedurende 3 minuten op 120°C en voeg vervolgens de savooikool eraan toe. Stoom nogmaals 3 minuten op 120°C en maak er puree van. Breng op smaak met een klontje ...
Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere
... an de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gesto ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/savooikool-aardappelgratin
... er. Hussel goed samen met de gestoofde uitjes en peper en zout.Vet een ovenschaal in met een lepel olijfolie.Leg hierin een bodem savooikool bladeren.Tip:Als je het nadien bij het snijden iets gemakkelijker wil, kan je de savooikool al in repen snijden en zo bodem vullen. Wij gaan het volgende keer zo doen ☺️Beleg met schijfjes aardappel en wat gestoofde uitjes.Bestrooi met peper en zout, groene kruiden, beetje gemalen gruyèrekaas en toefjes cottagecheese.Herhaal nog 2 keer en eindig met savooikoolbladeren.Giet 250 ml groentebouillon in de ovenschaal en zie dat het wat tussen de bladeren inloopt.Bestrooi met gemalen gruyèrekaas.Zet 60 minuten in de oven op 180’. (Best het eerste half uur onder aluminiumfolie, zodat het minder bruinzwart wordt als bij ons)Bestrooi eventueel nog met kruiden Smakelijk Stap voor stap recept Tips:Als je van fris en 🍋 houdt, kan je er nog een beetje extra tussen raspen.Als je er een stukje vlees bij eet, gebruik dan kippenbouillon om bij de ovenschotel te giete ...
Varkensmedaillon met Serranoham, pompoen en savooikool | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/varkensmedaillon-met-serranoham-pompoen-en-savooikool
... Varkensmedaillon met Serranoham, pompoen en savooikool - Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Stoof de ui, de gember en het teentje knoflook in een pan met een klontje boter. Voeg nadien de pompoen erbij. Blus met water tot de pompoen net onder staat. ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/177/soep-van-savooikool-met-spek
... Soep van savooikool met spek - Heerlijk als opwarmertje bij guur weer - Snipper de savooikool. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Leg het spek in kokend water en laat 2 minuten flink doorkoken. Neem het eruit, spoel het af en leg het in een schone ...
Sas Kookt!: Pasta met savooikool, bonen en pecorino
http://saskookt.blogspot.be/2013/03/pasta-met-savooikool-bonen-en-pecorino.html
... Pasta met savooikool, bonen en pecorino Heerlijke vegetarische pasta van Jeroen Meus! We gebruikten wel veel meer savooikool dan hij, maar misschien was die van ons een kleinere omdat hij biologisch was. Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 g tagliatelli 120 g pecorino ...