Resultaten voor saus zonder bloem
Bladerdeeghapje met kaas, champignons en spek
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bladerdeeghapje-met-passendale-champignons-en-spek
... k geleidelijk over de roux.Breng al roerend aan de kook. Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met nootmuskaat peper en zout.Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren en voeg de rest bij de saus. Laat de kaas smelten in de saus.Voeg de gebakken spekblokjes champignons en gehakte peterselie toe.Vul de bouchées met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Werk de bouchées af met de overgebleven Passendale-kaas.Plaats gedurende 5 minuten in de oven. ...
Witloofcroissant | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/witloofcroissant
... issant te krijgen. Doe wat eigeel op het bladerdeeg en stop het in de oven op 180 graden, gedurende 15 à 20 min. Voor de bechamelsaus neem je 30 gr boter en laat die smelten in een pot. Meng 30 gr bloem bij de boter (dit is voor 1l saus). Voeg een halve liter koude melk toe en een halve liter jus van de witloof, vermengd met wat water. Voor de smaak wat te verstevigen, voeg je er wat groentebouillon aan toe. Als de saus kookt, voeg je er wat blauwe schimmelkaas aan toe (of elke kaas dat je wilt). Om je saus wat extra te binden, voeg je wat Gruyère kaas toe. Als je je saus te dik vindt, kan je er op het einde ...
Spaghettisaus zonder bewaarmiddelen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/spaghettisaus-zonder-bewaarmiddelen
... Spaghettisaus zonder bewaarmiddelen - Smelt de boter in een kleefpan en laat het gehakt mooi aanbakken. Snij alle groenten in kleine blokjes en laat ze mee aanbakken in dezelfde pan. Voeg het water toe en de bouillon en laat dit 1 à 1,5u pruttelen zonder deksel. Plet ...
Recepten - Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Mini_bouchees_met_Passendale-kaas_champignons_en_spek
... saus op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, de rest smelten in de saus. Spek, champignons en gehakte peterselie toevoegen. Het geheel schikken in de bladerdeeghapjes en bestrooien met de overgebleven Passendale-kaas. Gedurende 5 min. in een op 180°C voorverwarmde oven schuiven. ...
Appelcake zonder eieren | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/appelcake-zonder-eieren
... Appelcake zonder eieren - Verdeel de bloem in 2 gelijke porties van 125 g. Per 250 g bloem gebruik je 20 g gist. Deze gist los je op in lauw water. Voeg de suiker bij deel 1 van de bloem en roer door elkaar. Voeg het lauwe gistmengsel bij deel 2 van de bloem en roer ...
Recepten - Cassoulet met kippenbout
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Cassoulet_met_kippenbout
... n. Voeg daarna de witte bonen (zonder het water) toe. Giet er de rode wijn bij, goed roeren, indien nodig meer wijn toevoegen, de saus mag licht lopend zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bak de ingeprikte, licht bebloemde worsten aan in wat olie. Meng de saus, bouten en worsten samen in een grote aardenwerken pot, duw het takje tijm en het laurierblad in de saus, dek de pot af en plaats het in de oven bij een temperatuur van 180°C, gedurende 35 minuten. Dien de cassoulet op, eventueel bestrooid met gehakte peterselie of een takje kervel. Lekker met gekookte aardappeltjes. ...
Lasagne met kaassaus zonder kaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/lasagne-met-kaassaus-zonder-kaas
... Lasagne met kaassaus zonder kaas - Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een grote pot water aan de kook. Voeg 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie toe. Doe de lasagneblaadjes in het water, zet het vuur lager en laat ze ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes koken. De ...
Appelcake zonder ei | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/appelcake-zonder-ei
... Appelcake zonder ei - Meng de bloem met de rietsuiker en gesmolten boter. Los de gist op in het lauw water en meng door het geheel. Meng de appelen in blokje door het geheel schik in een bakvorm. Laat 30 minuten rijzen. Bak het geheel af in een oven van 180°C gedurende ...
Konijn met pruimen | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/konijn-met-pruimen
... uillon en het bier. Laat 1 à 1,5 uur rustig stoven zonder deksel (tot het vlees loskomt van het been). Serveer het konijn met de saus en gekookte aardappelen. Ingrediënten 1½ kg konijn (in gelijke stukken gesneden) 20 pruimen met noot 250 gr spek 2 uien 3 tenen look 1 flesje blonde Geuze ¼ l kippenbouillon gekookte aardappelen 6 el bloem peper en zout bakboter ...
Beef Shanghai zonder pakjes - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/beef-shanghai/
... Shanghai zonder pakjes Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maa ...