Resultaten voor saus met kalfsfond

Varkenskotelet met Blackwellsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/varkenskotelet-met-blackwellsaus

... Varkenskotelet met Blackwellsaus - Snij het sjalotje zeer fijn en bak aan. Deglaceer met witte wijn. Laat volledig uitkoken. Kruid het vlees en laat kleuren in gesmolten boter. Eens gekleurd, zet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Voeg de kalfsfond toe ...

Varkenshaasje met jagersaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/varkenshaasje-met-jagersaus

... Varkenshaasje met jagersaus - Kuis de zilveruitjes, en snij de champignons in 4. Stoof de uitjes aan in wat boter. Karamelliseer de uitjes door wat suiker toe te voegen. Voeg het spek en champignons toe. Voeg de tijm, laurier, dragon en peterselie toe. Blus met rode ...

Sas Kookt!: Cranberrysaus met porto

http://saskookt.blogspot.be/2011/12/cranberrysaus-met-porto.html

... Cranberrysaus met porto Deze heerlijke garnituur maakte ik bij het varkensgebraad met appel, maar zou ook goed bij kalkoen of wild passen. Een ideetje voor de kerstdagen misschien? Dit heb je nodig voor 8 personen: 2 eetlepels olijfolie 2 kleine sjalotten, fijngehakt ...

Pittige ajuinsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus

... Pittige ajuinsaus - Uien fijn snipperen en laten uitzweten in ganzenvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Regelmatig roeren. Hoe beter ze uitgestoofd zijn, hoe beter de saus. kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. Voeg nu toe : een glas droge sherry en ...

Involtini (kalfsrollade gevuld met parmaham, Parmezaankaas en zongedroogde tomaten) | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/involtini-kalfsrollade-gevuld-met-parmaham-parmezaankaas-en-zongedroogde

... e Parmaham, Parmezaanschilfers en 2 zongedroogde tomaten. Rol de belegde plakjes op bind ze telkens samen met keukentouw. Voor de saus: Meng de bouillon met de kalfsfond, de 2 hele takjes tijm, een klontje boter en laat inkoken tot een gebonden saus. Zeef nadien deze saus en breng ze op smaak met peper en zout. Doe het andere klontje boter in de pan en schroei daarin de kalfsrolletjes dicht op een kort, hevig vuur. Zet ze nadien gedurende 10 à 15 minuten in een oven van 180°. Haal d ...

Recept voor pommes fondantes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pommes-fondantes

... bereiden: Breng de bruine en witte fond samen met het kruidentuiltje en het teentje look aan de kook. Snijd ondertussen de uiteinden van de aardappels en schil ze daarna in een ‘tonnetje’ met zes kanten. Schroei de aardappelen langs alle kanten goudbruin in een ...

Recept voor kalfsblanquette met verse zilveruitjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kalfsblanquette-met-verse-zilveruitjes

... itjes ca. 15 minuten in de kalfsfond met peper, zout en een klontje boter. Haal de uitjes uit de pan en houd de jus opzij voor de saus. Verhit de boter in een pan en stoof de champignons enkele minuten. Kruid met peper en zout en blus af met citroensap. Haal de champignons uit de pan en houd de boter opzij voor de saus. Snijd de selderstengel in kleine blokjes en stoom ze 1 minuut. Snijd de aardappelen in een tonvormpje met ongeveer 6 gelijke vlakken en stoom ze ca. 5 minuten. maak de saus: Verwijder het vlees, de groenten en de kruiden uit de stoofpan met de kalfsnek en zeef de fond. Zet het vlees even opzij. Giet de jus van de zilveruitjes bij de fond. Smelt de boter en voeg de opzij gehouden bakboter van de champignons toe. Doe de bloem erbij en gaar goed door. Voeg de fond toe en blijf ca. 3 minuten roeren tot je een gladde saus krijgt. Kruid af met peper, zout en citroensap. Schep ...

Konijn geflambeerd met cognac | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/konijn-geflambeerd-met-cognac

... Konijn geflambeerd met cognac - Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Snijd het konijn in stukken. Bak de stukken konijn in een braadpan in hete olie rondom goudbruin. Flambeer ze met cognac en blus af met de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en stoof het vlees ...

Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge

... en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout. Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers. Ingrediënten 4 kalfsniertjes met vet 500 gr vastkokende aardappelen 1 sjalot witte wijn room kalfsfond 1 el mosterd 1 matje tuinkers fleur de sel opgelegde dragon ...

Recept voor konijn met trappist en spruitjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/konijn-met-trappist-en-spruitjes

... er en de spekreepjes. Kruid af met peper en zout. serveren: Verdeel het konijn over voorverwarmde borden, overgiet met een beetje saus en serveer samen met de spruitjes. Ingrediënten voor 2 personen 1 jong konijntje 3 elbloem 2 klontjes boter 2 ajuinen, in schijfjes 1 flesje trappistenbier 150 mlwitte kalfsfond 100 gbruine kalfsfond 1 kruidenboeketje (peterselie, tijm, laurier) 2 sneetjes witbrood zonder korst besmeerd met mosterd 300 gspruitjes 150 ggerookt spek, in dunne reepjes ...