Resultaten voor roze pepersaus met zalm jeroen meus
Jeroen Meus - Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zalm-met-pepersaus-spinazie-en-geplette-aardappelen
... Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen - Een klassiek stuk gebakken zalm vergezeld van een pepersaus op basis van kruidenkaas, cognac en room. Hierbij voorziet jeroen een warme aardappelsalade met spinazie. Smullen maar! - Verwarm de oven voor ...
Roze pepersaus met kip | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/roze-pepersaus-met-kip
... anbaksel met witte wijn. Los de bouillon op in water en giet dit mee in de pan. Laat dit tot de helft inkoken. Giet de room en de roze peperbolletjes erbij en roer goed door. Doe de ketchup en het citroensap erbij en roer door. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Leg de kipfilets even terug in de pan om terug op te warmen. Serveer op een bord en versier met platte peterselie. Ingrediënten roze peperbolletjes 1 el kippenbouillon 2 dl witte wijn 1 el ketchup scheut ...
Jeroen Meus - Ovenschotel met roze zalm en broccolistoemp - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-roze-zalm-en-broccolistoemp
... Ovenschotel met roze zalm en broccolistoemp - De smaak van roze zalm en broccoli gaan hand in hand. jeroen verwerkt ze in een eenvoudige, smeuïge ovenschotel. ’t Is misschien ook het ideale gerecht om kinderen vis te leren eten. Onderaan in de schotel komt een ...
Jeroen Meus - Roze zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roze-zalm-met-gebakken-bloemkool-aardappelen-en-spek
... toof ze glazig tussen het spek. 7. Smelt een klont boter in een braadpan en voeg ook een scheutje olijfolie toe. Kruid de porties roze zalm met een snuif zout en peper van de molen. 8. Bak de porties roze zalm op de velkant in het heet braadvet. Gebruik een matig vuur zodat de vis rustig gaart tot in de kern, zonder uit te drogen. De kleur van het visvlees verbleekt, en zo ontdek je wanneer de zalm voldoende gaar is. Draai de stukken vis één keer om en een minuut later is de klus geklaard. 9. Schep de beetgare stukken aardappel en de bloemkoolroosjes in de pan met spek en sjalot. Roer even en kruid de inhoud met wat peper van de molen en een snuif zout. 10. Laat de aardappelstukken en de bloemkool enkele minuten zacht bakken. Leg er tussendoor enkele kleine klontjes boter bovenop. 11. Roer regelmatig of schud de ingrediënten op (als je er de handigheid voor hebt). 12. Rits intussen de blaadjes tijm los en hak ze zo fijn mogelijk. Strooi de tijm over de pan met gebakken bloemkool en aardappelen. Roer even. 13. Hak het loof van de peterselie zeer fijn en hou het even opzij. 14. Spoel de rucola en laat de blaadjes notensla uitlekken. 15. Meng een flinke scheut notenolie met een beetje balsamico. Roer en kruid de snelle vinaigrette met peper en zout. 16. Knijp vers citroensap over de pan met bloemkool, strooi er de gehakte peterselie bij en roer. 17. Serveer op elk bord een flinke schep gebakken bloemkool met spek en aardappelen. 18. Leg er een portie gebakken zalm bovenop, wat rucola en eindig met een lepeltje vinaigrette. ...
Jeroen Meus - Zalmburger met komkommer en pepersaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalmburger-met-komkommer-en-pepersaus
... ie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.Breng op smaak met gewone peper en roze peperbolletjes. Voeg ook de gekookte groene peperbolletjes toe. Mix opnieuw.Afwerken en serveren Bak de zalmburgers op de hete grill van de barbecue. Reken zo’n 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burgers.Gril ook de broodjes kort op de barbecue.Leg een zalmburger op de onderkant van elk broodje, gevolgd door een laag pepersaus.Schik er enkele blaadjes ijsbergsla op. Werk het geheel af met gemarineerde komkommer, tuinkers, nog wat saus en de andere helft van het broodje. ...
Bloemkoolsoep met zalm en roze peper | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bloemkoolsoep-met-zalm-en-roze-peper
... Bloemkoolsoep met zalm en roze peper - Snijd enkele bloempjes van de bloemkool voor de versiering. Versnijd de look, de bloemkool, de aardappelen, de ui en het wit van de prei en stoof alles aan in een beetje boter gedurende ongeveer 5 minuten. Bevochtig alles met ...
Rauwe zalm met roze pompelmoes | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rauwe-zalm-met-roze-pompelmoes
... Rauwe zalm met roze pompelmoes - Halveer de pompelmoes en snijd een klein plakje van de onderkant af zodat de pompelmoes mooi rechtop blijft staan. Snijd nu het vruchtvlees los. Plaats de twee pompelmoes helften in een ovenschotel. Giet een stevige scheut olijfolie ...
Jeroen Meus - Everzwijnkoteletjes met gratin, boontjes en pepersaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/everzwijnkoteletjes-met-gratin-boontjes-en-pepersaus
... Everzwijnkoteletjes met gratin, boontjes en pepersaus - Het eerste wildgerecht van het twaalfde seizoen is een feit! En wat voor één... Heerlijk sappige everzwijnkoteletjes met een smeuïge gratin dauphinois, boontjes met spekjes ...
Jeroen Meus - Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kipfilet-met-pepersaus-geroosterde-aardappelen-en-kropsla
... smelten.Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de kip met het vel naar beneden in de bruisende boter. Snijd de rozemarijn grof en voeg toe. Pel een teentje look en leg het bij in de pan.Leg een vel bakpapier op de kip en zet er wat gewicht op zodat het vel van de kip extra krokant kan worden. Draai nadien de kip om en bak kort op de andere kant. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg vervolgens de kip op een bakplaat en giet het vet weg.Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in de boter.Voeg de peper toe aan de sjalot en giet er een scheutje cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg de bruine fond toe. Breng de saus aan de kook.Giet de aardappel ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoenrollade-in-bladerdeeg-met-wintergroenten-pepersaus-en-kroketten
... Kalkoenrollade in bladerdeeg met wintergroenten, pepersaus en kroketten - Het moment om uit te pakken op het kerstdiner: de hoofdschotel. Klassiek met kalkoen voor kerst maar toch weer net iets anders. Voor het Nationale Kerstmenu van 2021 kiest jeroen voor een ka ...