Resultaten voor roux
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux
... roux - Een klassieke manier om je saus te binden, is met roux. - 0. Smelt de boter. 1. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer de bloem door de boter tot je een egaal en bewerkbaar "deeg" krijgt. 2. Let op: De roux moet eruit zien als p ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot ...
Jeroen Meus - Bechamelsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bechamelsaus
... Bechamelsaus - Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’! - 0. Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier. 1. Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot ...
Chocoladepudding | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/chocoladepudding
... Chocoladepudding - Verwarm de melk met de suiker op een laag vuurtje en smelt de koffie samen met de chocolade. Maak een roux van de bloem en de Fama. Voeg de gesuikerde melk en de gesmolten chocolade toe aan de roux, roer goed en wacht tot het kookt. Voeg vervolgens ...
Kaaspannenkoekjes | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kaaspannenkoekjes
... Kaaspannenkoekjes - Maak een roux met de boter en de bloem. Laat het geheel wat aanstoven zodat de bloemige smaak verdwijnt. Leng deze roux aan met de melk, de groentenbouillon, het citroensap en de room en laat het geheel vervolgens opkoken. Voeg nu de kaas toe en ...
Preirolletjes met Ganda ham en bechamelsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/preirolletjes-met-ganda-ham-en-bechamelsaus
... on, boter en tijm. Laat 20 minuten in de oven op een temperatuur van 160° onder bakpapier garen. Verwarm de melk lichtjes met de roux, kruid met kruidenzout en nootmuskaat. Laat rustig pruttelen. Zeef de béchamelsaus indien nodig. Wikkel de gegaarde prei in de ham, voeg de saus toe en werk af met bieslook. Ingrediënten 3 dl melk 40 gr roux (20gr boter + 20gr bloem) Maaslands kruidenzou ...
Garnaalkroketten | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/garnaalkroketten
... sque, melk en room aan toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat opkoken. Smelt de boter, meng de bloem er onder tot een roux. Giet de garnalenjus door een zeef en voeg bij de roux. Meng goed samen tot je een droge mengeling krijgt. Voeg er de eieren één voor één aan toe, vervolgens de gruyere, de garnalen en meng telkens goed samen tot een ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaassaus
... een echte chef. Experimenteer gerust met andere Belgische kazen. - Smelt 30 g boter in een pan en roer er de bloem door. Laat de roux even opdrogen tot het een beetje naar koekjes ruikt.Voeg de melk bij de roux toe in delen. Roer steeds tot een gladde saus en stop eventueel bij de gewenste dikte. Weet wel dat de saus nog wat dikker zal worden door de toevoeging van de kaas.Neem van het vuur e ...
Kaaskroketjes met Brugge oud | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kaaskroketjes-met-brugge-oud
... Kaaskroketjes met Brugge oud - Maak een roux van boter, bloem, room en de groentebouillon. Laat de gelatine weken en voeg samen met de kaas al roerend toe aan de roux, kruid met peper, zout en muskaatnoot. Giet de massa in een beboterde schaal en laat een paar uur ...
Mosselkroketjes met fruitige dip | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mosselkroketjes-met-fruitige-dip
... Bereiding Kook de mosselen gaar, giet ze af maar bewaar het kookvocht. Maak een roux van de boter en de bloem. Kook de melk met het nat van de mosselen en giet deze over de roux. Blijf goed roeren. Doe het sap van de citroen erbij en kruid met peper, zout en muskaatnoot. ...