Resultaten voor ronde rozijnenkoeken jeroen meus

Jeroen Meus - Ronde rozijnenkoeken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ronde-rozijnenkoeken

... ronde rozijnenkoeken - jeroen laat vandaag zien dat zelf ronde rozijnenkoeken maken helemaal niet zo ingewikkeld is. Hij gebruikt bladerdeeg en vult het met abrikozenconfituur, pudding en rozijnen. Kant-en-klaar bladerdeeg is prima geschikt omdat het dun is uitgerold. ...

Jeroen Meus - Lange rozijnenkoeken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lange-rozijnenkoeken

... Lange rozijnenkoeken - Vandaag rijden we eens niet naar de bakker. We steken de oven aan en bakken zelf lange suisses. Verser dan dat vind je ze niet, en de voldoening is zo groot. Voor jeroen is het ook een fijne terugblik naar zijn tijd op het internaat. - De pudding ...

Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gehaktballetjes-met-kriekjes-en-ronde-kroketjes

... Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes - Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg twee eetlepels paneermeel en 1 ei toe. Snij een ajuin fijn. Meng alles onder mekaar en rol er balletjes van. Verwarm wat boter in een pan, en bak de balletjes. Giet de krieken ...

Uit de keuken van Levine: Koffiebroodjes / ronde Zwitserse koeken

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/koffiebroodjes-ronde-zwitserse-koeken.html

... Koffiebroodjes / ronde Zwitserse koeken   Afgelopen woensdag nam één van de deelneemsters aan de workshop croissants + stokbrood een paar kilo toerboter voor croissants voor me mee. In Nederland kan ik het tot op heden niet vinden, zij kocht het in België ...

Jeroen Meus - Tarte tatin van ananas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tarte-tatin-van-ananas

... lus de karamel met een scheut rum. Snijd de boter in blokjes en roer ze door de karamel.  4. Leg de ananas in de karamel. De ronde plak gaat in het midden, de halve plakken errond. 5. Leg het vel bladerdeeg over de ananas. Vouw de buitenste randen netjes over de ananas. 6. Prik een gaatje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen. 7. Bak de tarte tatin 45 minuten in de voorverwarmde oven. 8. Haal de taart uit de oven en keer ze in een snelle beweging om op een groot bord of een ronde schaal. 9. Serveer met een bol vanille-ijs. ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...

Jeroen Meus - Appelroosjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/appelroosjes

... l gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag. - 0. Verwarm de oven voor tot 170 °C. 1. Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen. 2. Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water. 3. Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over. 4. Snijd de onder- en de bovenkant van de ...

Jeroen Meus - Risotto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-1

... Risotto - Over risotto koken doen de wildste verhalen de ronde. Met dit stappenplan én een snuifje geduld lukt het je in één keer. - 0. Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin ...

Jeroen Meus - Merveilleux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/merveilleux

... Merveilleux - Een merveilleux is een echte patisserieklassieker. Het zijn de ronde gebakjes met meringue en veel slagroom vanbinnen en een buitenkant van chocoladeschilfers. Ze zijn minder moeilijk om te maken dan je denkt. - 0. Verwarm de oven voor tot 90 °C. 1. ...