Resultaten voor ree file

Aan tafel met Tanja: Het kan vriezen en het kan dooien

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/12/het-kan-vriezen-en-het-kan-dooien.html

... Het kan vriezen en het kan dooien Terwijl half Nederland vanochtend in een 671 kilometerlange file stond, mijn schaatsen nog steeds ingevet in de kast liggen en blijven liggen omdat ik voorspel dat er echt niet geschaatst kan worden in regio Amsterdam, zie ik slechts ...

Gebakken topinamboers | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/gebakken-topinamboers/

... alles aan boord houden. Broccoli, mits in niet te grote struiken, bakt perfect met een teen knoflook onder een deksel in een streep olijfolie. Heel wat visitekinderen hebben al verklaard deze methode de enige te vinden waarmee broccoli eetbaar wordt. Vorige week vond ik aardperen op de markt in Frankrijk. Bij ons is de verkoop ervan vrijwel gemonopoliseerd door natuurvoedingswinkels. Aardperen of topinamboers smaken licht naar artisjok, maar zijn stukken makkelijker te bewerken. Ik bedoel maar, je kunt artisjokken gewoon koken, maar er zijn ook flink wat spannende recepten waarbij verlangd wordt dat je de bodems lossnijd voordat je verder gaat. Een rotklus, ook al heb je het beste wapentuig dat je maar kunt verzinnen voorhanden. Aardperen zijn makkelijk. Je schilt ze, snijd ze in plakken en dompelt ze meteen in zuur water, tegen het verkleuren. Dan even afdrogen met keukenpapier en zachtjes bakken, in olijfolie, onder een deksel. Een kwartier is zat. Dan mag er wat zout op, fijn of grof. Zo puur al een perfect gerechtje, maar misschien wilt u er iets bij. Dat kan. Iets carnivoors misschien? Een schnitzel of zo, ongepaneerd, met een kneep citroen. Gebakken aardperen (met citroenschnitzels) ...

Supersnel kerstmenu | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/supersnel-kerstmenu/

... Supersnel kerstmenu Bijna kerst. Wat te eten, wat te doen, wanneer die verdomde boodschappen in huis halen als je voornamelijk in de file glibbert of weer een trein aan je neus moet laten voorbijgaan omdat er stomweg geen plaats meer was? Jongens jongens jongens ...

De keuken van Johanna: Erwtensoep

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013/01/erwtensoep.html

... Mijn geluk kan niet op. Vandaag ligt ook Nederland onder een dik pak sneeuw. Vanaf vanmorgenvroeg hoorde ik de fileberichten en kreeg zelfs een melding op mijn telefoon dat er een record gebroken is. Meer dan 1000 kilometer file in de morgenspits. Nadat ik eerst mijn stoep had schoon geschoven en pekel gestrooid had, ben ik al wandelend de boodschappen gaan doen voor wel drie maaltijden. Voor vanavond, morgen en ook de dag daarna. Ik had er zin in. En allen zijn echte winterse recepten. Erwtensoep, Hutspot en Hachee. Deze laatste heb ik al eens eerder gepubliceerd. Het was even werk, veel groenten en vlees snijden maar het resultaat mag er zijn. Niet alleen rook mijn keuken (en de rest van het huis) heerlijk, maar de smaken zijn intens en verwarmend. De erwtensoep en de hachee zullen morgen zelfs nog lekkerder zijn.Erwtensoep met rookworst en spek Ingrediƫnten: 500 gram spliterwten 1 hamschijf (ongeveer 500 gram) 1 stukje doorregenspek (ongeveer 200 gram) 2 lit ...

De keuken van Johanna: januari 2013

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013_01_01_archive.html

... Mijn geluk kan niet op. Vandaag ligt ook Nederland onder een dik pak sneeuw. Vanaf vanmorgenvroeg hoorde ik de fileberichten en kreeg zelfs een melding op mijn telefoon dat er een record gebroken is. Meer dan 1000 kilometer file in de morgenspits. Nadat ik eerst mijn stoep had schoon geschoven en pekel gestrooid had, ben ik al wandelend de boodschappen gaan doen voor wel drie maaltijden. Voor vanavond, morgen en ook de dag daarna. Ik had er zin in. En allen zijn echte winterse recepten. Erwtensoep, Hutspot en Hachee. Deze laatste heb ik al eens eerder gepubliceerd. Het was even werk, veel groenten en vlees snijden maar het resultaat mag er zijn. Niet alleen rook mijn keuken (en de rest van het huis) heerlijk, maar de smaken zijn intens en verwarmend. De erwtensoep en de hachee zullen morgen zelfs nog lekkerder zijn.Erwtensoep met rookworst en spek Ingrediƫnten: 500 gram spliterwten 1 hamschijf (ongeveer 500 gram) 1 stukje doorregenspek (ongeveer 200 gram) 2 lit ...

Eetplezier: De Bloemkool - Bergen op Zoom

http://eetplezier.blogspot.be/2012/05/de-bloemkool-bergen-op-zoom.html

... De Bloemkool - Bergen op Zoom Het was al minstens 10 jaar geleden dat ik ze voor het laatst at: gebakken verse ansjovisjes uit Bergen op Zoom. Het stond al weer jarenlang op mijn verlanglijstje. Maar ansjovisjes eten is nog niet zo gemakkelijk. Het begint er al mee ...

Jeroen Meus - Eendenborst met honingsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eendenborst-met-honingsaus

... de aluminiumfolie. Gebruik een scherp vleesmes om de filets in plakken te snijden van een kleine centimeter dik. 21. Serveer iedereen enkele schijfjes eendenborst, een paar Zweedse aardappelkoekjes en een schepje van de honingsaus.Naargelang het seizoen kan je er waterkers, tuinkers, gestoofde worteltjes of gebakken witloof bij serveren. ...