Resultaten voor recept niertjes portosaus
Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gebakken-kalfsniertjes-met-geprakte-aardappelen-maman-portosaus-en-mosterdpoeder
... Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. - Giet wat mosterd op een bakpapier en droog in een oven van 140°C. Kook de aardappelen gaar. Snij enkele blaadjes van de kropsla fijn, ontnerf de krokante blaadjes van het binnenste ...
Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge
... Kalfsniertjes Baugé - Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel. Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/portosaus
... t genieten. Je maakt het altijd best vanuit de pan waarin je het vlees gebak ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsniertjes-met-groentjes
... Kalfsniertjes met groentjes - Kalfsniertjes met groentjes - Was de niertjes en week deze in koud water met een eetlepel zout en een scheutje azijn dit gedurende een volledige nacht indien mogelijk. Op die manier zullen de onzuiverheden gemakkelijker kunnen verwijderd ...
Lamskroon met portosaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lamskroon-met-portosaus
... Lamskroon met portosaus - Zet een gewone pan met de boter op een middelmatig vuur. Kruid het vlees met peper en zout en snij in 2 om de pan mooi te vullen. Laat het vlees 3 à 4 minuten aan elke kant bakken. Smeer de vleeskant van de kroontjes in met mosterd. Bestrooi ...
Varkensniertjes | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/varkensniertjes
... Varkensniertjes - Snijd de niertjes in stukken. Smelt een klontje boter in een kleefpan. Leg de niertjes eerst in de bloem en klop de overtollige bloem af en bak dan in schuimende boter. Blus met balsamico, porto en water en voeg de PH rundsbouillon toe. Doe de tijm ...
Recept voor l'arc des goÛts: kalfsniertjes op luikse wijze | njam!
http://www.njam.tv/recepten/larc-des-gouts-kalfsniertjes-op-luikse-wijze
... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kalfsnier overlangs door en verwijder de vliezen en het vet. Snijd het vet zo dun mogelijk en duw het plat. Kruid het vet met peper en zout. Leg de niertjes op het vet en rol in tot een worstje. Zorg ervoor dat de niertjes ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/lamskroontje-met-portosaus
... Lamskroontje met portosaus Een echt feestgerechtje is dit. (Heel) af en toe mag het wel eens iets extra zijn toch? Dit heerlijk mals lamsvlees met een lekker sausje; Dat is echt genieten. 💛Ingrediënten Bereidingswijze:Stap voor stap foto's Tips:Zet het vlees zeker ...
Mousse van kippenlever, krokante niertjes en remouladesaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mousse-van-kippenlever-krokante-niertjes-en-remouladesaus
... eneverbessen erbij. Blus met kalfsfond en een goeie scheut witte wijn. Laat opkoken tot een stroperige saus. Maak zelf mayonaise (recept). Je kan ook kant-en-klare gebruiken. Snij de augurkjes, kappers en ajuintjes fijn. Meng alles met de mayonaise en fijngesneden peterselie. Pel en kook de hersenen (indien nog niet gebeurd). Snij de hersenen fijn. Meng onder de saus. Rasp de knolselder. Meng met olijfolie, azijn, peper en zout. Plaats alle onderdelen op een bord. Serveer! Ingrediënten Voor de mousse 1 klontje boter 250 g kippenlevertjes 150 g room peper zout 4 el Porto 1 ajuin 1 blaadje gelatine voor de niertjes 1 kalfsnier 10 jeneverbessen peper zout 100 ml kalfsfond 1 klontje boter 1 scheutje witte wijn voor de remouladesaus 200 g mayonaise ½ bot peterselie 1 el kappertjes 1 el augurk 1 el opgelegde uitjes 1 kalfshersen ½ knolselder 1 citroen olijfolie 1 scheutje azijn peper zout ...
Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/reefilet
... Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus - Reefilet is een heerlijk stukje wild. Serveer het met een portosausje en wat paddenstoelen en je hebt een feestelijk wildgerecht. Bak de ree eventjes aan beide kanten aan in een beetje boter. Bak de versneden teentjes look ...