Resultaten voor rapen schillen
Jeroen Meus - Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/maaltijdsoep-met-soepvlees-kool-en-rapen
... Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dit is eigenlijk een klassieke hutsepot, maar dan in soepvorm. Jeroen maakt ze met een zelfgetrokken groentebouillon met soepvlees en rapen, groene kool, pastinaak en boerentenen. Die laatste zijn grote witte bonen die je ...
Soep met linzen | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/soep-met-linzen
... el tomatenconcentraat toe aan de stoofpot. Giet de helft van de linzen erbij en laat verder pruttelen tot alles gaar is. Schil de rapen. Snij ze ‘en brunoise’ (in kleine blokjes). Snij de lente-uitjes in fijne stukken. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de rapen en de lente-uitjes hierin. Voeg de andere helft van de linzen er aan toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper. Verwijder de laurierblaadjes en vul de blender halfvol met soep uit de stoofpot. Blend alles onder elkaar. Vul de bodem van het bord met de gestoofde rapen, lente-uitjes, linzen en giet er de gemixte soep over. Werk af met fijngehakte peterselie Ingrediënten 2 l kippenbouillon 200 gr splitlinzen 2 uien 3 lente-uitjes 2 teentjes look 2 aardappelen 2 wortels 1 el tomatenpuree 1 blik stukjes tomaat 2 ...
Recept voor Winterse kruiden ovenschotel | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/winterse-boursin-ovenschotel/
... Bereidingstijd: 60 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 4 rapen Toevoegen 250 g paddestoelen Toevoegen Solo Toevoegen 25 g bloem Toevoegen 1/2 blokje Knorr Finesse groe ...
Jeroen Meus - Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-met-rapen-oesterzwammen-en-groene-kool
... Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool - Met risotto kun je echt alle kanten op. Probeer een keer deze vegetarische versie met heerlijke herfstgroenten. Een hartverwarmende maaltijd voor een gezellige herfstavond. - Haal de bladeren van de groene kool en verwijder ...
Jeroen Meus - Soep met wintergroenten en gerookte makreel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-met-wintergroenten-en-gerookte-makreel
... Soep met wintergroenten en gerookte makreel - Typische grondgroenten als rapen, schorseneren, prei en witloof combineren perfect met een smaak uit de zee, zoals gerookte makreel. Het bewijs? Deze superlekkere soep! - 0. Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om ...
Varkenshaasje uit de streek van Aarschot | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/varkenshaasje-uit-de-streek-van-aarschot
... as aan de kook en pocheer de rest van de appelblokjes en de peerblokjes hierin tot ze beetgaar zijn. Snijd de aardappelen en de 4 rapen in mooie vormen en kook ze beetgaar. Bak ze even op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de andere 2 rapen in stukjes en kook even op in de room. Mix dit nadien tot een crème. Grill de varkenshaasjes langs alle kanten en laat ze verder garen in een oven van 185°, gedurende 20 minuten. Dresseer en werk af met takjes tuinkers. Ingrediënten 2 varkenshaasjes, samen 600 g 250 ml kalfsfond 250 ml Wolf bier (of een ander donker (niet zoet) bier) handvol gezouten amandelnoten 4 sneetjes gerookt spek 1 stengel citroengras 250 ml Meerdael schuimwijn saffraan 1 Conférence peer 6 rapen 4 vastkokende aardappelen 150 ml room 1 sjalot han ...
Staartvis met rode kool | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/staartvis-met-rode-kool
... verwijder de dikke witte kern en snijd in zeer fijne reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schil de rapen en snijd in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Paneer de staartvis met de sesamzaadjes en kruid met de ras-el-hanout. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de staartvis op een laag v ...
Salade met heilbot | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/salade-met-heilbot
... fijnere schijven. Het achterste van de kool gebruik je niet. Pers het sap van 1/2 citroen over de fijngesneden rode kool. Snij de rapen in twee en rasp ze. Doe er een scheutje sesamolie bij en kruid bij met peper. Zwier de sla uit en verdeel de blaadjes over een grote schaal. Voeg hieraan stukjes heilbot, witloof en rode kool toe. Voor de dressing:Hak de pindanoten en bieslook fijn. Doe alles in een apart kommetje en voeg er 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels sojasaus aan toe. Ingrediënten 150 gr verse heilbot (per persoon) appeltjes 2 rollen w ...
https://saskookt.blogspot.com/2019/11/gevulde-raapjes.html
... maakte er een slaatje van met witloof en peer, wat eigenlijk echt een aanrader is.Dit heb je nodig voor 2 personen:4 middelgrote rapenolijfolie200 g kalfsgehaktzeste van 1 citroen1 eipeper en zouttijmenkele laurierblaadjes Stoom de rapen beetgaar.Snijd het loof van de raapjes fijn en stoof ze in wat olijfolie.Meng intussen de citroenzeste en het ei onder het gehakt en breng op smaak met peper, zout en tijm.Meng het raapjesloof onder het gehakt.Verwarm de oven voor op 180 graden.Laat de gestoomde rapen schrikken in koud water, snijd de hoedjes eraf en hol ze uit.Vul de raapjes met de gehaktmengeling.Zet de raapjes in een ovenschotel en steek de laurierblaadjes ertussen.Laat ze 30 minuten garen in de oven. ...
https://saskookt.blogspot.com/2019/11/gevulde-raapjes.html
... maakte er een slaatje van met witloof en peer, wat eigenlijk echt een aanrader is.Dit heb je nodig voor 2 personen:4 middelgrote rapenolijfolie200 g kalfsgehaktzeste van 1 citroen1 eipeper en zouttijmenkele laurierblaadjes Stoom de rapen beetgaar.Snijd het loof van de raapjes fijn en stoof ze in wat olijfolie.Meng intussen de citroenzeste en het ei onder het gehakt en breng op smaak met peper, zout en tijm.Meng het raapjesloof onder het gehakt.Verwarm de oven voor op 180 graden.Laat de gestoomde rapen schrikken in koud water, snijd de hoedjes eraf en hol ze uit.Vul de raapjes met de gehaktmengeling.Zet de raapjes in een ovenschotel en steek de laurierblaadjes ertussen.Laat ze 30 minuten garen in de oven. ...