Resultaten voor rabarbermoes

Recept voor Verse rabarbermoes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/verse-rabarbermoes/

... toe en de suiker. Bedek met plasticfolie. Laat 2,5 tot 3 minuten op hoog vermogen koken. Roer één tot twee keren en klaar is de rabarbermoes. Geniet van Verse rabarbermoes ...

Jeroen Meus - Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-met-rabarbermoes-gebakken-zwarte-pens-en-veldsla

... Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla - We maken het je supergemakkelijk vandaag met rabarbermoes die we samen met plakken zwarte pens op dikke sneden geroosterd brood leggen. Een goede kok herken je vaak aan eenvoudige dingen ... - De rabarbermoes Smelt ...

Sas Kookt!: Gehaktballetjes met rabarbermoes

http://saskookt.blogspot.be/2010/05/gehaktballetjes-met-rabarbermoes.html

... Gehaktballetjes met rabarbermoes Mei is niet alleen de maand van de asperges, maar ook rabarber is nu op z'n best. Heerlijk om zo'n zure stengel in een beetje suiker te duwen en zo op te knabbelen, maar je kan er ook lekkere moes van maken. Heel eenvoudig en heerlijk bij ...

Rabarbermoes

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2014/05/rabarbermoes.html

... rabarbermoes Elk weekend maak ik een fietstocht naar een Landwinkel om verse melk en eieren te kopen. Deze boerderijwinkel heeft naast deze verse producten ook een groot aanbod van andere bij Landwinkel aangesloten boerderijen of kwekerijen. Alles wel onder de noemer stre ...

Rabarber kwarktaart - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/rabarber-kwarktaart/

... r zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. Op de bodem leg je een laag rabarbermoes. Het rabarbersap gaat door de kwarkvulling en ter decoratie leg je er nog stukjes rabarber bovenop. Voor de bodem kun je uiteraard die koekjes gebruiken die je lekker vindt. Ik ging voor volkoren digestives, maar ook bastognekoeken of een andere koek die je lekker vindt. Instructies Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, met je handen of doo ...

Recept voor rabarbermousse met honing en munt | njam!

http://www.njam.tv/recepten/rabarbermousse-met-honing-en-munt

... oe samen met de honing in een kookpot en laat 10 minuten stoven tot moes. Los de aardappelbloem op in een weinig water en bind de rabarbermoes. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Spatel er het stijfgeklopte eiwit onder en laat een half uurtje rusten in de koelkast. serveren: Versier bij het serveren met enkele muntblaadjes. tip: Wil je de mousse iets romiger, meng er dan 100 ml stijfgeklopte room onder. Ingre ...

Salade met rabarber en geitenkaas - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/salade-met-rabarber/

... jaar wilde ik eindelijk eens aan de slag met rabarber. Het bekendste gerecht met rabarber is waarschijnlijk rabarber compote (of rabarbermoes) of de rabarbercrumble. Van die rabarbercrumble vinden jullie trouwens binnenkort een glutenvrije variant op het blog binnenkort. Wat misschien wat minder bekend is, is dat de rabarber ook erg lekker is in bijvoorbeeld salades. In deze specifieke salade wordt de rabarber gebakken in honing. De honing die daarvoor wordt gebruikt, di ...

Rabarber aardbeien kruimeltaart - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/rabarbertaart-kruimel-aardbei/

... n. Houd 1/3 van het deeg apart. De overige 2/3 gebruik je om de bodem van het bakblik te bedekken. Smeer daarna een laagje van de rabarbermoes over het deeg. Door de resterende 1/3 van het deeg meng je de achtergebleven havermout tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Zorg er daarbij voor dat het mooi kruimelig blijft en dat je de rabarber nog ziet. Bak in circa 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen voor je de cake aansnijdt. ...

Soort soufflé van rabarber en custard | Jamie Oliver

https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/soort-souffle-van-rabarber-en-custard

... r ze voor later. (Je kunt de vormpjes nu in de koelkast zetten tot je met de soufflé begint.) Doe een eetlepel van de afgekoelde rabarbermoes in elk vormpje. Meng de rest van de rabarber met de custard, het eigeel en de bloem. In een grote, schone kom klop je de eiwitten samen met een snuifje zout stijf met een mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de twee overgebleven eetlepels suiker toe en klop met hoge snelheid tot de eiwitten erg stijf zijn. Dit zou ongeveer drie minuten moeten duren. Roer voorzichtig twee lepels opgeklopt eiwit door het rabarbermengsel. Doe dit mengsel in de kom met het overgebleven eiwit en roer het er heel voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over de vormpjes en strijk de bovenkant af. Veeg de randen van de vormpjes schoon. Haal de hete bakplaat uit de oven en zet de vormpjes erop. Zet weer in de voorverwarmde oven en laat achttien tot twintig minuten bakken of tot de soufflés mooi goudbruin en gerezen zijn. Strooi ...