Resultaten voor pralines maken
Ile flottante met roze pralines | VTM Koken
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/ile-flottante-met-roze-pralines
... Ile flottante met roze pralines - Doe de melk in een grote pan, voeg het vanillestokje toe en breng aan de kook. Klop de eiwitten met de 30 g suiker stijf. Schep er telkens een lepel van in de kokende melk. Laat 2 minuten koken, keer ze om met een vork en laat nog eens ...
Marsepein pralines | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/marsepein-pralines
... Marsepein pralines - Rol de marsepein uit. Zet hem ijskoud. Smelt de chocolade Snijd de marsepein in figuurtjes en dip die in de gesmolten chocolade. Overstrooi met de gehakte amandelen en pijnboompitten. Ingrediënten marsepein pure chocolade witte chocolade gehakte amandelen ...
Pralines maken | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pralines-maken
... pralines maken - Hak de pure chocolade in kleine, gelijkmatige stukjes en smelt de chocolade au bain marie tot lichaamstemperatuur. Giet de gesmolten chocolade in de pralinevorm en draai hem goed rond. Giet de chocolade er terug uit en schraap de overtollige chocolade ...
Jeroen Meus - Pralines - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pralines
... voudige praline kan maken op basis van donkere chocolade en hazelnoten. Zullen we wedden dat die eens zo goed zal smaken? - 0. De pralines vullen we met een ganache van chocolade. 1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom. 2. Voeg de boter toe, samen met de chocopasta met hazelnoot. 3. Zet een pot op een matig vuur en verwarm hierin de room. Laat de room even tegen het kookpunt komen en giet hem in de mengkom. Roer voortdurend ...
Pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/188/pralines-van-sint-jakobsvruchten-en-tonijn
... pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn - Het oogt zeer mooi en is bovendien verrukkelijk - Snij de tonijn in plakjes. Pers de limoen. Maak een sausje van limoensap, sojasaus, gemberpoeder en een scheutje olie. Giet over de sint-jakobsvruchten, meng en laat een uur ...
Café Belverdere | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog
http://www.culinette.nl/cafe-belverdere/
... in trakteerde op een lekkertje bij de thee en wij kozen een “Brussels momentje.” Volgens de kaart een schaaltje met Belgische pralines, roomtruffels en koekjes. Wat wij kregen was een schaaltje met After Eight (???), chocolade boontjes, koekjes en pepermuntjes. Vriendin hing onmiddelijk in de gordijnen want slagroomtruffels en Belgische pralines staan hoog in haar top tien. Navraag leerde echter dat die op waren en dus kregen wij, ongevraagd en zonder mededeling, iets anders dat nergens op sloeg. Nee, wij snoepten er niet van en nee, wij hoefden het niet te betalen. En thuis ontdekten wij dat die overheerlijke thee ook via internet te koop is. En dan thuis maken volgens de regelen der theekunst. Met kokend water en met slagroomtruffels. Leuk? Delen dan: ...
Carolines blog: Olala Chocola!
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/03/olala-chocola.html
... ke foto's en voorbeelden laat ze zien hoe je chocolade moet tempereren. Verder een uitgebreide uitleg hoe je de vormen waar je de pralines in maakt moet vullen en hoe je de heerlijke vullingen kunt maken, alles weer voorzien van foto's. Ook besteedt ze veel aandacht aan de afwerking; hoe je de pralines kunt decoreren. Ze geeft zelfs nog tips wat je met de overgebleven gesmolten chocolade kunt doen. Veel recepten voor de verschillende soorten vulling: heel aparte combinaties, bv een ganache van gedroogde abrikoos met rozemarijn. Het is een ontzettend handig boekje met veel foto's en plaatjes en een duidelijke uitleg hoe je alles moet doen, zelfs voor beginners. Eva geeft op het einde ook nog tips hoe je de bonbons goed kunt bewaren (als je dat lekkers tenminste niet meteen opeet). Je kunt zien dat het boekje met veel enthousiasme en liefde gemaakt is. Het ziet er heel verzorgd uit. Wil jij ook eens zelf proberen bonbons te maken? Neem dan een kijkje op het blog van Eva:"Eva's Smulhuisje", daar kun je zien hoe je het boek kunt bestellen. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 07:38 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: chocoladeboek ...
Recept voor praline van foie gras | njam!
http://www.njam.tv/recepten/praline-van-foie-gras
... oie gras door de notenmengeling en houd koel tot gebruik. serveren: Teken een streep chocoladecoulis op een bord en leg er enkele pralines op. /> (Bron: njam!-magazine november - december 2011) Ingrediënten voor 4 personen 200 gfoie gras 100 gnotenmengeling voor de coulis: 20 clbouillon 10 clporto 20 gfondant chocolade (70%) versgemalen peper - zout ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kinderpralines
... Kinderpralines - Maak eerst de ganache. Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een kom. Kook de room op met wat kaneel. Giet over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg de boter in stukjes toe. Roer alles stevig door. Bekleed een bakje met ve ...
Jeroen Meus - Chocoladetruffels - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladetruffels
... re chocolade, gevuld met een zachte botercrème en meestal omhuld met cacaopoeder.” Zo omschrijft een bekende fabrikant van pralines een chocoladetruffel. Maar het belangrijkste is natuurlijk het plezier om thuis een keertje helemaal zelf zo’n praline te maken. Moeilijk is het niet, en wellicht smaakt de truffel nadien eens zo goed ...