Resultaten voor pladijsfilet meus
Jeroen Meus - Pladijsfilet met mosselen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijsfilet-met-mosselen
... er de lapjes pladijs. Na zo’n 3 tot 4 minuten is de vis al gaar. 16. Draai de vis NIET om. Dat is overbodig. Zo krijgt elke pladijsfilet een krokante zijde én een zachte zijde. 17. Snij de courgette middendoor. Snij elke halve groente in plakjes van enkele millimeters dun. Let op: het hart van de courgette versnijd je niet. 18. Snij de plakjes vervolgens in lange fijne reepjes. 19. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan. 20. Stoof de sliertjes kort in de olie. Kruid de groente tussendoor met wat peper van de molen en een beetje zout. 21. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. 22. Plet de aardappelen tot puree met een aardappelstamper. 23. Voeg een scheut melk en een royale klont boter toe. (Hoeveelheid naar keuze, maar boter maakt van puree iets goddelijks…) 24. Scheid de eieren en plet de dooiers door de warme puree. 25. Proef en kruid de puree naar smaak met een beetje zout. 26. Snipper de bieslook en de kervel zo fijn als je kunt. Meng de fijne kruiden door de puree. 27. Doe een klontje boter in de saus. Druppel er wat citroensap bij, zet er de staafmixer in en mix de saus. 28. Leg de mosselen heel even in de saus, zodat ze een beetje warmte krijgen. 29. Serveer op elk bord een schep kruidenpuree. Leg er twee pladijsfilets op en een hoopje grasgroene courgetteslierten. 30. Lepel de zachtgele mosselsaus rondom de vis. ...
Pladijsfilet met paddenstoelen, courgette en een currysaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/pladijsfilet-met-paddenstoelen-courgette-en-een-currysaus
... epel in een diep bord. Leg hier een stukje pladijs op, enkele stukjes courgette en werk af met de currysaus. Ingrediënten 720 gr pladijsfilet (180 gr pp) 1 bak witte paddenstoelen 1 sjalot currypoeder room 1 blokje visbouillon 1 courgette peper/zout Alpro Bakken & Braden 400 gr penne ...
Pladijsfilet met paddenstoelen, courgette, penne en een currysaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/pladijsfilet-met-paddenstoelen-courgette-penne-en-een-currysaus
... Bereiding Snij een sjalotje fijn en stoof aan in een beetje boter. Neem een blokje visbouillon en laat het meebakken met de sjalot. Deel de paddenstoelen in vier, voeg ze ook toe. Laat even garen en blus vervolgens met water. Voeg nu 250 ml room en drie eetlepels milde currypoeder ...
Jeroen Meus - Zachte venkelsoep met pladijs en garnalen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zachte-venkelsoep-met-pladijs-en-garnalen
... Zachte venkelsoep met pladijs en garnalen - Als tussengerecht zet Jeroen pladijsfilet op het kerstmenu. Het is één van de smakelijkste platvissen die onze vissers aan wal brengen en bovendien is de vis budgetvriendelijk. Hij laat de vis zwemmen in een zijdezachte soep op ...
Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla
... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt Jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn ...
Jeroen Meus - Kersthapjes en aperitief - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kersthapjes-en-aperitief
... e. Laat ze uitlekken op keukenpapier.Werk de carpaccio af met enkele blaadjes rucola.Strooi wat croutons over het vlees.Oester en pladijsfilet met dipsauzen Begin met de eerste dipsaus. Verwarm wat olijfolie in een pan.Snijd het spek in heel kleine blokjes. Bak het krokant in de olie.Pel en snipper de sjalot heel fijn. Laat stoven met het spek. Voeg eventueel een extra scheutje olie toe. Haal de pan van het vuur. Roer er een scheutje xeresazijn door en kruid met peper en zout.Doe de dipsaus in een kommetje en laat afkoelen.Maak nu de tweede dipsaus. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak het pepertje heel fijn.Snijd het vruchtvlees van de komkommer rond de zaadjes weg. Snijd de komkommer ook in heel fijne brunoise.Meng de chilipeper met de komkommer en breng op smaak met een scheutje sojasaus, een beetje rijstazijn, een scheutje olijfolie en enkele druppels sesamolie. Snipper de blaadjes koriander. Roer ze vlak voor het serveren door de dipsaus.Maak dan de pladijs en de oesters. Verwarm de friteuse. Snijd de pladijsfilet in reepjes. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord.Haal de reepjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten s ...
Jeroen Meus - Smeus van Meus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/smeus-van-meus
... Smeus van meus - Geplette aardappelen met karnemelk, grijze garnalen en gebrande boter. Er zijn zoveel namen als manieren om deze klassieker te bereiden. Jeroen serveert zijn favoriete versie van smeus, inclusief gepocheerd ei. - Voor de smeus Spoel de aardappelen en kook ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een ...
Jeroen Meus - Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-pens-met-appelpruimenmoes-en-gekookte-aardappel
... Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dit is Dagelijkse kost om oprecht gelukkig van te worden: worst met een gekookt patatje en appelmoes. Geen wonder dat dit bord regelmatig op tafel verschijnt ten huize Meus. Bij jou ook? - Haal de pensen uit ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...