Resultaten voor peulen jeroen meus
Jeroen Meus - Vanillerisotto - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillerisotto
... en hoge pan. 1. Snij de vanillestokjes overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes én de lege peulen toe aan de melk. Voeg ook de suiker toe en breng de vanillemelk aan de kook. Tip: Je kan zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken. Laat hiervoor de peulen van een paar vanillestokjes minstens enkele dagen smaak afgeven in een afgesloten pot suiker. 2. Zet een tweede pot op een zacht vuur en smelt hierin de boter. Weeg de rijst af en giet ze bij de gesmolten boter. Roer even om. 3. Giet de hete vanillemelk bij de rijst en laat de risotto garen op een zacht vuur. 4. Neem een mengschaal, breek de eieren en doe enkel de dooiers in de schaal. Het eiwit gebruik je niet. 5. Giet de room bij de dooiers en meng alles met de garde (liaison). 6. Controleer de rijstbereiding regelmatig en laat ze niet aanbranden! Zodr ...
Jeroen Meus - Vanillemousse met vers fruit - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillemousse-met-vers-fruit
... vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.Week de gelatine in koud water.Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel he ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert ...
Jeroen Meus - Crème brûlée - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-brulee
... 0. Giet de room en de melk in een kookpot. 1. Snij de vanillestokken overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak. 2. Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Het mengsel hoeft niet te koken! 3. Neem twee mengschalen. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit. Doe dat zorgvuldig en let erop dat er geen stukjes eierschaal in de eigelen belanden. Het eiwit gebruiken we nie ...
Jeroen Meus - Broodpudding met chocolade en appelsien - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodpudding-met-chocolade-en-appelsien
... e je het gebak het liefst eet. - 0. Schenk de melk in een pot of pan en breng ze aan de kook op een matig vuur. 1. Doe de kardemompeulen in een vijzel en stamp tot de zaadjes uit de peulen tevoorschijn komen. Doe de zaadjes in de melk en voeg ook een kaneelstokje toe. 2. Snij de vanillepeul overlangs in twee. Schraap er met een mespunt zoveel mogelijk zaadjes uit. Doe zowel de zaadjes als de leeggeschraapte peulen in de warme melk. Doe er ook de suiker bij. 3. Laat de melk rustig tot tegen het kookpunt komen. Intussen geven alle specerijën hun aroma’s af. 4. Snij het oud brood in grove stukken en verzamel ze in een ruime kom. Ook ...
Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood
... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...
Jeroen Meus - Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/verse-ice-tea-met-perzik-en-jasmijn-en-gekarameliseerde-nootjes
... r bij het water. Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij het water. Pers de pompelmoezen en de citroenen. Doe het sap ook in de kookpot. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 70 °C. Laat er de jasmijnthee in trekken. Haal de theezakjes uit de ice tea en giet alles in een kan met ijsblokjes. Stop enkele takjes munt en citroenmelisse in de kan. De noten Doe de suiker met het water in een pan. Zet op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is en je siroop krijgt. Roer de pinda’s (of andere noten) door de siroop zodra de suiker een beetje begint te kleuren. G ...
Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla
... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van ...
Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise
... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot ...