Resultaten voor njam recepten johan segers karnemelkstampers garnalen
Karnemelkstampers met Pecorino en hoeve-ei | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/karnemelkstampers-met-pecorino-en-hoeve-ei
... karnemelkstampers met Pecorino en hoeve-ei - Keiremelkstampers, karnemelkstampers...het is een klassieker en één van de bekende recepten van onze grootmoeders. Zelf eens maken? Stoom de aardappelen gaar. Doe de karnemelk in een pannetje en voeg wat nootmuskaat, ...
Recept voor gebakken oesters met gembersiroop en bieslook | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebakken-oesters-met-gembersiroop-en-bieslook
... bereiden: Maak de oesters open en haal ze uit hun schelp. Vang het sap op en zet even opzij. Kook de gembersiroop en azijn kort op. Leg de oesters heel even in de warme siroop en verdeel ze over de bordjes. Doe het oestersap bij de siroop, roer om en verdeel over ...
Recept voor oesters natuur | njam!
http://www.njam.tv/recepten/oesters-natuur
... voorbereiden: Gebruik een keukenhanddoek en een oestermes om de oesters te openen. Leg een oesters in je handpalm en steek de scherpe kant van het mes in de gleuf tussen de twee schelphelften. Sluit je hand en trek met het mes naar boven de oester open. serveren: ...
Recept voor carpaccio van scheermessen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/carpaccio-van-scheermessen
... bereiden: Snijd de scheermessen overlangs open en leg ze een tiental seconden in een pan met een bodempje kokend water. Haal het vlees uit de schelpen en verwijder de ingewanden. Snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes. serveren: Meng de olijfolie met het ...
Recept voor noordzeegarnaal op 2 wijzen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/noordzeegarnaal-op-2-wijzen
... maak de geprakte aardappelen met Noordzeegarnaal: Kook de partjes aardappel in ca. 20 min gaar. Bak de koppen van de garnalen in een klontje boter goed aan. Bevochtig met visbouillon. Laat een kwartiertje zacht sudderen. Zeef, duw goed aan en Laat nog even inkoken ...
Recept voor hapje van langoustines | njam!
http://www.njam.tv/recepten/hapje-van-langoustines-0
... bereiden: Breng een grote pot water aan de kook en voeg de ui, selder, wortel en het kruidenboeket toe. Breng op smaak met zeezout en peper en laat 10 minuten trekken. Leg de langoustines in het kokend water, breng het water terug aan de kook en haal ze eruit. Laat ...
Recept voor aardappelsoep (zoals johan segers hem het liefste eet) | njam!
http://www.njam.tv/recepten/aardappelsoep-zoals-johan-segers-hem-het-liefste-eet
... bereiden: Schil de aardappelen en was de doormiddengesneden preiwitten grondig. Snijd de prei en de ajuinen in grote stukken en stoof glazig in een klontje boter. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes en doe ze bij de groenten. Roer om en giet de bouillon erbij. ...
Recept voor sint-jakobsvruchten met witte pens en bieslook | njam!
http://www.njam.tv/recepten/sint-jakobsvruchten-met-witte-pens-en-bieslook
... bereiden: Bak de witte pens in een klontje boter en snijd in plakjes. Stoof in een andere pan de sjalot glazig in een klontje boter en breng op smaak met peper en zout. Bak in een andere pan de Sint-Jakobsvruchten kort aan beide kanten in de rest van de boter. serveren: ...
Recept voor pasta met spek | njam!
http://www.njam.tv/recepten/pasta-met-spek
... bereiden: Smelt de reuzel in een grote pan en bak het spek lichtbruin. Kruid met peper en zout, doe de ui en knoflook erbij en bak enkele minuten op een zacht vuur. Voeg 200 ml room toe en kook kort in. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend gezouten water met een ...
Toatjespap of karnemelkstampers | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/toatjespap
... Toatjespap of karnemelkstampers - Kook de aardappelen zacht en pureer ze goed. Doe er 2 dl melk bij en 100 g boter en roer goed door met een garde. Giet de karnemelk er al roerend bij. Warm dit zachtjes terug op tot net voor het kookpunt. Kruid met peper, zout en ...