Resultaten voor marinade voor lamsvlees jeroen meus
Jeroen Meus - Stoofpot van lamsvlees 'Tikka Masala' - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-lamsvlees-tikka-masala
... de bil met wat vet aan. Die hebben meer smaak. Door de yoghurt schift het gerecht een beetje, maar dat is volkomen normaal. - De marinade Doe de yoghurt in een kom. Pers de limoen. Doe het limoensap, de tandooripasta, een flinke snuif kurkuma en de garam masala bij de yoghurt en meng goed. De stoofpot van lamsvlees Leg de blokjes lamsvlees in de marinade. Laat 20 minuten marineren. Verwarm de oven voor ...
Jeroen Meus - Kapsalon met gegrild lamsvlees - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kapsalon-met-gegrild-lamsvlees
... de eerste bakbeurt uitlekken op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.De marinade en het lamsvlees Doe grof zout in een vijzel. Hak de verse rozemarijn en de look grof en voeg toe. Voeg ook de chiliflakes toe en maal fijn.Giet een flinke scheut olijfolie bij de kruiden. Voeg de komijn en het paprikapoeder toe.Pers de limoen uit over de kruidenmengeling. Meng alles onder elkaar en giet de marinade in een grote kom.Snijd het lamsvlees in grove stukken en leg ze in de marinade. Meng goed onder elkaar en laat even staan.De halfpikante saus en de salade Doe de mayonaise, de yoghurt, de andalouse en de sambal in een kom. Rasp de look en de limoenzeste erbij. Roer alles onder elkaar.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snipper de romeinse sla fijn. Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Doe alle groenten samen in een kom.Afwerken en serveren Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.Zet een droge grillpan ...
Jeroen Meus - Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-lamsvlees-met-artisjokharten-en-bulgur-met-feta
... Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta - Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. voor een frisse toets gebruikt jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur -& ...
Jeroen Meus - Goudbrasem met oosterse marinade en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/goudbrasem-met-oosterse-marinade-en-rijst
... Goudbrasem met oosterse marinade en rijst - Dit recept met goudbrasem doet z’n naam alle eer aan. In plaats van de vis te bakken, gaat hij de hete olie in om ‘m goudbruin te frituren. De spicy marinade on top zit dan weer boordevol oosterse smaken. Meer dan ...
Jeroen Meus - Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/souvlaki-van-lamsvlees-met-groenten-en-griekse-pasta
... if mild paprikapoeder, wat gedroogde rozemarijn, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuif zout. 6. Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen. 7. Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de Griekse pasta (orzo) beetgaar. Spoel ze onder een straal koud water. Laat de pasta nadien uitlekken. 8. Spoel de groenten. Snijd de komkommer eerst in lange kwarten, snij dan de waterige zaadlijsten weg en verdeel ze dan in blokjes van een halve centimeter breed. 9. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in fijne ringen 10. Snij de kleine tomaten in kwartjes. 11. Snij het stuk rode ui in hele fijne halve ringen. Meng de stukjes komkommer, lente-ui, rode ui en tomaten in een schaal. 12. Verhit de grillpan op een stevig vuur. Laat ze tot 10 minuten opwarmen. 13. Schil de rode paprika met een dunschiller. Snij de vrucht in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druppel er een beetje olijfolie over. Leg ze in de hete grillpan. 14. Draai de stukken paprika tijdig om, grill ze nog even verder en snij ze nadien in gelijke bl ...
Jeroen Meus - Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/massaman-curry-met-zoete-aardappel-en-lamsvlees
... Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees - De massaman curry is het buitenbeentje van de curry’s. Deze lamscurry bevat namelijk de warme smaken van komijn, nootmuskaat, kaneel en steranijs die niet snel in de Thaise keuken voorkomen. Gebruik gerust kip, rund ...
Jeroen Meus - Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tajine-met-lamsvlees-abrikozen-en-couscous
... Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous - Durf je tajine gerust wat meer uit de kast te halen, want het is een geweldig kookinstrument. Deze stoofpot is voorzien van overweldigende smaken en zal gegarandeerd met open armen ontvangen worden door je geliefden. - Laat ...
Recept voor gegrild lamsvlees met aubergine en haloumi | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gegrild-lamsvlees-met-aubergine-en-haloumi
... e 2 eetlepels olijfolie met de honing, look en oregano. Doe er een flinke snuif peper en zout bij. Strijk het lamsvlees in met de marinade. Snijd de citroen doormidden en leg op de bbq met de opengesneden kant naar beneden. Gril het lamsvlees, de aubergineplakjes en haloumi 3 minuten aan elke kant. serveren ...
Jeroen Meus - Aziatisch stoofpotje van lamsvlees met rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aziatisch-stoofpotje-van-lamsvlees-met-rijst
... Aziatisch stoofpotje van lamsvlees met rijst - Het vlees uit de nek van het lam is de beste keuze om er een stoofschotel van te maken. jeroen bereidt lamsstoofvlees op een Oosterse wijze. Eetstokjes komen er niet aan te pas, maar de smaken in de saus krijgen een exotische ...
Jeroen Meus - Samosa met lamsvlees en mangochutney - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/samosa-met-lamsvlees-en-mangochutney
... Samosa met lamsvlees en mangochutney - Een samosa is een gefrituurd deegflapje uit de Indiase keuken. Het wordt traditioneel gevuld met een mengsel van aardappel, erwten en kip, maar in dit recept bestaat de vulling uit rijst en pittig gekruid lamsvlees. De zelfgemaakte ...