Resultaten voor mandoline
Tartaar van mango met plattekaasmousse | VTM Koken
https://koken.vtm.be/junior-masterchef/recept/tartaar-van-mango-met-plattekaasmousse
... Tartaar van mango met plattekaasmousse - Schil de mango en snij met de mandoline (of met een scherp mes) dunne plakken van het vruchtvlees. Steek er daarna met een dresseerring naar eigen fantasie rondjes uit. Strooi er een beetje suiker over. Klop de slagroom op met de ...
Courgettetaartje met aardappel en paprika
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/courgettetaartje-met-aardappel-en-rode-paprika
... e tafelgenoten zullen jaloers zijn! - Verwarm de oven voor op 180°C.Snijd de courgette in lange linten met een dunschiller of mandoline. Snijd de aardappelen eveneens in hele dunne plakjes ev met een mandoline.Verwijder de zaadlijsten en steeltjes van de paprika en snijd in rondjes.Vet een vierkante quichevorm in met wat olie of boter. Bedek de bodem met de courgettelinten (weven is het mooist).Verdeel er de aardappelschijfjes en paprika over. Strooi er de peterselie ...
Tartaar van rivierkreeftjes met kiwi en balsamicodressing | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/tartaar-van-rivierkreeftjes-met-kiwi-en-balsamicodressing
... Tartaar van rivierkreeftjes met kiwi en balsamicodressing - Snij de komkommerbandjes met behulp van een mandoline of snijmachine. Rasp de gespoelde radijzen fijn met een rasp of mandoline. Schil de gele en groene kiwi’s en snij in fijne brunoise. Snij de rivierkreeftjes ...
Knapperige Patat met Zwarte Knoflook Dip recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/knapperige-patat-met-zwarte-knoflook-dip/
... rocessor te plaatsen en dan te mengen tot een egale dip. Deze dip is ook lekker voor chips of groente. Was de aardappelen. Op een mandoline snijder snijden wij de aardappelen in frietjes. Snijd ze op de grootste stand, als je een mandoline snijder hebt die reepjes kan snijden, kan je deze stand gebruiken. Is de aardappel te groot? Snijd hem dan door het midden. Heb je geen mandoline? Snijd het dan zelf in frietjes. Dep de patatjes droog, zodat ze lekker krokant kunnen worden. Vervolgens mengen wij de maizena met de aardappelen. Verwarm een pan en plaats hierin de zonnebloemolie. Frituur de patatjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken! Geniet van deze heerlijke patatjes. ...
Recept voor slaatje zonder sla | njam!
http://www.njam.tv/recepten/slaatje-zonder-sla
... bereiden: Snijd de venkel met behulp van een mandoline in fijne schijfjes. Doe de Chardonnay-azijn in een mengkom. Voeg de sushi-azijn toe samen met een snuifje peper en zout. Meng goed en marineer hierin de venkelschijfjes. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten ...
Courgetti met pesto, aardbeien en rookvlees - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/courgetti-met-pesto-aardbeien-en-rookvlees/
... al zo lang op mijn lijstje, maart het kwam er niet van. Excuses had ik ook niet, want sinds Sinterklaas heb ik een mooie Japanse mandoline, dus sliertjes maken is een koud kunstje. Ik denk dat ik aan het wachten was op inspiratie voor het ideale recept ;-). Ik moet zeggen dat deze cobimatie zo op het eerste oog wat gek lijkt, maar.... ...
Recept voor lasagne salmone & zalm- en courgetterolletjes met ricotta | njam!
http://www.njam.tv/recepten/lasagne-salmone-zalm-en-courgetterolletjes-met-ricotta
... tacrème. Rol tot rolletjes, bestrijk met een beetje olijfolie en wentel de rolletjes in het sesamzaad. Snijd de courgette met de mandoline in fijne plakjes en spuit op het uiteinde van elke plakje een toefje ricattacrème. Rol tot rolletjes en werk af met een snuifje grof zeezout. serveren: Haal de lasagne uit de oven, versnijd in plakjes en serveer samen met de zalm- en courgetterolletjes. Ingrediënten voor 4 personen 1 lasagne salmone van Come a Casa 200 gricotta 3 takjes verse basilicum 5 stengeltjes bieslook 1/2 tlzeste van limoen 3 plakjes gerookte zalm 2 elsesamzaad 1 courgette olijfolie ...
Kalfsburger met maïs, gemengde sla en gemarineerde venkel en zoete ui | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsburger-met-mais-gemengde-sla-en-gemarineerde-venkel-en-zoete-ui
... kaar. Vorm 4 hamburgers van het mengsel. Haal de buitenste blaren van de venkel, en snij de wortel onderaan af. Snij fijn met een mandoline. Snij ook de groene uiteinden van de venkel fijn. Snij ook de zoete ui fijn met de mandoline. Doe een scheutje ciderazijn en maïsolie erbij om te laten marineren. Kruid met peper. Bak de burgers in Alpro bakken en braden. Maak een bedje van sla op de borden, en dresseer daar de gemarineerde venkel en ajuin en de maïsburger bovenop. Ingrediënten 400 gr kalfsgehakt gemengde sla 1 sjalot 1 ei 2 verse maïskolven 1 el paneermeel van volkorenbrood (kan je ook zelf maken van oud volkorenbrood) olijfolie 1 el ciderazijn 3 el maà ...
http://saskookt.blogspot.be/2015/10/aardappelgratin.html
... lgratin Aardappelgratin is één van mijn favoriete winterbijgerechten. Heerlijk bij een stukje vlees en het ideale excuus om die mandoline nog eens van onder het stof te halen. Het heeft me even geduurd om het ultieme recept te vinden, maar uiteindelijk is deze eenvoudige versie ...
Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/koolsalade/koolsalade-esdoornsiroop-cranberrys
... 5 eetlepels esdoornsiroop 8 eetlepels ciderazijn 6 eetlepels zonnebloemolie 80 g cranberry's Bereiden Snijd de parten kool met de mandoline in zo dun mogelijke slierten. Snijd de wortels met de juliennesnijder met het kleine mes tot spaghettislierten. Snipper alleen het groen van de lente-ui.Maak een vinaigrette door de esdoornsiroop te mengen met de azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.Doe alle gesneden groenten in een grote kom. Schep er de cranberry's en de vinaigrette door. Hussel alles losjes d ...