Resultaten voor lotte of zeeduivel

Lotte met mosterdmousseline | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lotte-met-mosterdmousseline

... lotte met mosterdmousseline - Grill de stukken lotte. Klop de eierdooiers met water en azijn tot een vaste schuimige massa. Werk op met de gesmolten, geklaarde boter. Voeg de mosterd erbij. Stoof de fijngesneden spruitjes in wat boter samen met het spek. Voeg de puree ...

Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere

... Gebakken lotte Meunière - Kruid de lotte en haal haar door de bloem. Bak de lotte vervolgens 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gestoomde savooikool met ...

Lotte met witte wijnsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lotte-met-witte-wijnsaus

... t peper en zout. Bebloem de vis. Leg de filets in de pan (zodat de pan vol ligt). Bak ze een 4-tal minuten aan elke kant. Haal de lotte uit de pan. Blus de pan met de witte wijn, het water en de visbouillon. Laat tot de helft inkoken en voeg de room toe. Zeef de saus en voeg de bieslook en een beetje citroensap toe. Napeer de saus over de vis en versier met wat extra peper. Ingrediënt ...

Jeroen Meus - Zeeduivel met chorizo, gebakken aardappel en saffraanaioli - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeeduivel-met-chorizo-gebakken-aardappel-en-saffraanaioli

... zeeduivel met chorizo, gebakken aardappel en saffraanaioli - Zeeduivel, ook wel lotte of staartvis genoemd, is zo’n beetje de biefstuk van de zee. Je serveert de vis dus evengoed met wat frisse sla en een gebakken patatje erbij. De luxueuze aioli van saffraan maakt ...

Zeeduivel of lotte met rode biet en groene bulgur | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeeduivel-lotte-met-rode-biet-en-groene-bulgur

... zeeduivel of lotte met rode biet en groene bulgur - Lust Nico Sturm het of niet? Nico heeft het niet voor rode biet. Toch probeert Sofie hem te overtuigen met een lekker stukje lotte of zeeduivel, rode biet en een lekkere groene bulgursalade.Ideaal in de lente als lichte ...

Jeroen Meus - Zeeduivel met andijvie in witte saus en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeeduivel-met-andijvie-in-witte-saus-en-gekookte-aardappelen

... zeeduivel met andijvie in witte saus en gekookte aardappelen - Zeeduivel, staartvis of lotte is zo’n beetje de lelijkste, maar ook de lekkerste vis uit de zee. Ze noemen hem staartvis omdat hij voor het grootste deel uit staart bestaat. Hij heeft lekker stevig vlees ...

Halloweenstoemp met zeeduivel en courgette | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/halloweenstoemp-met-zeeduivel-en-courgette

... goed om en kruid met peper. Pers er twee teentjes look bij. Schil de gember, en snij in plakjes, dan in balkjes (julienne) en tenslotte in blokjes (brunoise). Voeg ook bij de pompoen. Bevochtig met de bouillon en zet het deksel op de pot, zodat de pompoen verder kan stoven. Snij fijne plakjes van de courgette met een mandoline. Kruid met peper, en voeg een scheutje witte wijnazijn en maïsolie toe. Meng onder mekaar. Verwarm een scheut arachideolie in een pan. Doe peper op de visfilets, en ‘paneerâ ...

Lotte met prei en pommes duchesse | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lotte-met-prei-en-pommes-duchesse

... ij de prei doormidden en kuis goed. Snij de prei in reepjes. Smelt een klontje boter in een grote pot, en stoof de prei. Kruid de lotte met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan. Kleur de vis aan in de pan. Wikkel de gebakken lotte in parmaham. Beboter een ovenschaal, en leg de stukken vis erin. Stamp of mix de aardappelen fijn, en voeg een klont boter, peper , zout en muskaatnoot en een ei aan de pure toe en meng goed. Doe de pure ...

Risotto van haver en gebakken lotte | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/risotto-van-haver-en-gebakken-lotte

... Risotto van haver en gebakken lotte - Een week lang is Sofie te gast in de keuken van Sam De Bruyn. Voor de laatste keer bereidt Sofie een risotto. Niet met gewone rijst, maar met haver. Ze serveert het met maïs en lotte. !Tip: Als je de haver  op voorhand een uur ...

Gewokte tuinbonen, ijs van tuinbonen, escabèche van zeeduivel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/gewokte-tuinbonen-ijs-van-tuinbonen-escabeche-van-zeeduivel

... Gewokte tuinbonen, ijs van tuinbonen, escabèche van zeeduivel - Haal de tuinbonen uit de schil en kook ze beetgaar in kokend gezouten water, haal ze uit het kokende water en koel ze af in ijsgekoeld water. Haal het vliesje van de tuinbonen. Ijspralines: meng de in ...