Resultaten voor lomo

Chips van lomo | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/chips-van-lomo

... Chips van lomo - Snijd de lomo in flinterdunne sneetjes en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 150°. Laat de chips afkoelen. Serveer ze bijvoorbeeld op enkele krokante broodcroutons (facultatief met zilverpoeder) met wat zoetzure sjalotjes, ...

Chips van lomo Iberico met lookcrème en zoetzure sjalotjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/chips-van-lomo-iberico-met-lookcreme-en-zoetzure-sjalotjes

... Chips van lomo Iberico met lookcrème en zoetzure sjalotjes - Snij de lomo in flinterdunne schijfjes, plaats op een ovenplaat met bakpapier en bak op 150°C, gedurende 30 minuutjes. Laat afkoelen. Doe de fijngesneden sjalotjes in een steelpan en strooi er de suiker ...

Ravioli met ricotta, selder, pecorino en Lomo | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ravioli-met-ricotta-selder-pecorino-en-lomo

... der, pecorino en lomo - Zelf al eens ravioli gemaakt? Moet je zeker eens doen. De ideale regenactiviteit. Opgevuld met ricotta en lomo is het echt een topgerechtje! Puur, eenvoudig en lekker, net zoals de Italiaanse keuken.  Kneed de bloem met zout, eitjes en olijfolie.  Kneed tot een homogene ...

Sas Kookt!: Lomo Saltado

http://saskookt.blogspot.be/2011/07/lomo-saltado.html

... t alpacavlees, een soort lama. Dat vlees is iets taaier, maar zeer smakelijk!Ik plaatste na onze huwelijksreis al een recept voor lomo saltado op mijn blog dat ik op Lekker Hapje gevonden had, maar ik had het nog niet zelf uitgetest. Nu dus wel en daarom verdient het een eigen plekje. Het enige nadeel aan deze bereiding is dat het vlees redelijk taai wordt, als iemand een tip heeft om dit te vermijden is die altijd welkom! Ohja, en de frieten horen wak te worden in de saus, zo aten we het daar ook altijd :).Voor 2 personen:300 à 400 gram biefstuk2 teentjes knoflook, geperst2 eetlepels sojasaus2 eetlepes rode wijnazijnpeper1 theelepel komijnz ...

Gepocheerde griet met aardappelravioli | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gepocheerde-griet-met-aardappelravioli

... meng onder de duxelles. Schik de duxelles tussen 2 schijfjes gestoomde aardappel. Snij voor de panade een brunoise van parmezaan, lomo ibérico, lente-ui en olijven. Meng met balsamico en olijfolie. Snij langwerpige reepjes van witte en groene gekookte asperges. Om te dresseren, leg 2 ravioli’s in de hoeken van een vierkantig bord. Plaats de vis hiertussen en bedek met de panade. Oversaus met het pocheervocht van de vis en werk af met de sliertjes asperge en scheutjes van erwten. Ingrediënten 10 groene olijven 2 stengels lente-ui 50 gr lomo ibérico 80 gr Parmezaan 4 oesters takje tijm boter 2 sjalotjes 200 gr champignons 2 grote aardappelen peperbolletjes takje rozemarijn 2 dl room 4 groene en witte asp ...

Sas Kookt!: september 2011

http://saskookt.blogspot.be/2011_09_01_archive.html

... en en die ik af en toe ook thuis nog eens maak. Zo was er de heerlijke ceviche van gemarineerde rauwe vis, maar ook de smakelijke lomo saltado van rundsvlees en drijvende frietjes. Ook van Pisco Sour kan ik nog steeds enorm genieten. De recepten voor deze gerechten vinden jullie hier. 6 opmerkingen: Dit e-mailen Dit b ...

Pizza's van pastarestjes en studentenhaver | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/pizzas-van-pastarestjes-en-studentenhaver

... oi Parmezaanse kaas over beide pizza’s. Steek ze nog even in de oven op 250 graden Celsius. Werk de witte pizza af met rucola, lomo, Gandaham. Voor de pikante olie: Leg in een ovenschaal verse chilipepers en een tak rozemarijn. Zet onder in olijfolie en steek die 30 minuten in de oven van 150 à 170°C. Laat afkoelen.  Doe de pepers en rozemarijn in een flesje. Giet de olie op de pepers en laat staan. Je kan dit lang bewaren.  Voor de studentenhaver: Smelt de donkere en melkchocolade au bain-marie. Doe in een kommetje en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.  Stamp de sechuanpeper fijn in een vijzel. Bedek twee schotels of bakplaten met bakpapier. Giet in de ene de melk- en in de andere de donkere chocolade. Strijk uit tot 0,5cm dik. Verdeel hazelnoten over de melkchocolade. Verdeel gojibessen, groene pistachenoten, cashewnoten, rozijntjes, sesamzaad over de donkere chocolade. Kruid met sechuanpeper. Laat een halfuurtje tot een uurtje opstijven in de koelkast.  Breek in stukjes en bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast. Ingrediënten voor de pizza's 300 g spaghetti 2 eieren 1 el fijngesneden oregano 2 el geraspte Parmezaan peper zout Voor de tomatensaus 400 g kerstomaten (uit blik) 1 teen look ½ bot basilicum zeezout zwarte peper 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt chilipeper 1 el olijfolie voor de garnituur 100 g zwarte olijven (ontpit) 10 ansjovisfilets (op olie) ½ bot basilicum 1 bol mozzarella 125 g geitenkaas 3 sneetjes gandaham 8 sneetjes lomo 1 handvo ...

Sas Kookt!: Peru!

http://saskookt.blogspot.be/2010/08/peru.html

... ere kant.Bestrooi met de rest van de gehakte koriander en serveer meteen.Naast van ceviche hebben we ook enkele keren genoten van lomo saltado. Dit is een vleesgerecht dat zowel met rundsvlees als met alpacavlees gemaakt wordt. Alpaca's zijn een soort lama's die in Peru zowel voor hun wol als voor hun vlees gebruikt worden. Het smaakt naar iets tussen rundsvlees en hert, echt lekker! Aardappelen eten ze in Peru eerder als groenten dan als bijgerecht, vandaar dat ze meestal aardappelen en rijs serveren bij hun gerechten. Een recept voor lomo saltado heb ik gevonden op de website van Lekker Hapje.Voor 2 personen:twee kogelbiefstukstwee teentjes knoflook, gepersttwee eetlepels sojasaustwee eetlepes rode wijnazijnpeperkomijneventueel een half blokje rundsbouillonhandje verse peterselietwee vleestomaten, in partjeseen rode ui, in dunne ringen100 gram ovenfrietolijfolie Snijd het vlees in repen van ongeveer 2 centimeter dik.Maak een marinade van de knoflook, de sojasaus, de rode wijnazijn, een snufje peper en een snufje komijn. Laat het vlees ongeveer een uur marineren.Bak de frietjes in de oven terwijl je het vlees verder bereidt.Verhit een laagje olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees met de marinade. Voor extra smaak kan je de helft van een blokje runderbouillon met een halve glas water bij het vlees te gooien. Voeg na zo’n vijf minuten, voordat het vlees helemaal gaar is, de rode ui toe. Bak dit weer een paar minuten en voeg dan de tomaat toe.Blijf nu bakken tot het punt dat de tomaten uit elkaar beginnen te vallen.Schep het vlees en de sappen uit de pan over in een kom of groot bord.Haal de afgebakken friet uit de oven, strooi indien nodig wat zout er over, en roer dit door het vlees. Snipper de peterselie en strooi dit ook over het vlees.Serveer de lomo met witte rijst.De nationale alchoholische drank van Peru is Pisco, een witte alcohol gemaakt van druiven. Mijn favoriete manier om Pisco te drinken is als hun befaamde Pisco Sour, een cocktail op basis van Pisco, citroensap, suiker en eiwit. Ook hiervan vond ik een receptje op Lekker Hapje.Voor 2 glazen1 cup piscosap van 6 limoenen2-3 eetlepels suiker10 – 15 ijsblokjeseiwit van 1 eisnufje kaneel Doe het limoensap samen met de pisco, het eiwit en het ijs in de blender. Voeg niet meteen alle suiker toe, begin eerst met twee eetlepels. Blend alles tot het eiwit er voor zorgt dat je een sch ...

Sas Kookt!: Groentenwijzer

http://saskookt.blogspot.be/p/groentenwijzer.html

... Groentenwijzer Aardpeer Curry met kip en aardpeer Aardpeer-rode bietensoep Aardappel-aardpeergratin Andijvie (ook groenlof genoemd)Andijviestamppot met kaas en spekjes Andijviesoep Andijviestamppot met geitenkaas en walnoten Aubergine Melanzane alla Parmigiana Aub ...