Resultaten voor licht verteerbaar hoofdgerecht

Op de groei: warme chocomelk | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/op-de-groei-warme-chocomelk

... waardevolle voedingsstoffen.Voor kinderen vanaf 1 jaar kun je de dadelsiroop vervangen door rauwe honing.Weetje: hazelnootmelk is licht verteerbaar en rauw cacaopoeder zit bomvol antioxidanten en magnesium. Warm de melk op. Voeg het cacaopoeder toe. Roer in de pan tot het cacaopoeder opgelost is. Breng de warme chocolademelk op smaak met kokosbloesemsuiker. Klop de ...

Nectarines met parmaham » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/nectarines-met-parmaham/

... gauw een zak chips open om toch maar iets op tafel te kunnen zetten. Dan is dit hapje wel een beter alternatief, niet? Het is ook licht verteerbaar en fris in tegenstelling tot veel andere hapjes, dus een perfecte toevoeging aan elke snacktafel. Het enige wat je hoeft te doen, is de nectarines in stukjes snijden. Kies voor een stevige maar rijpe variant zodat de stukjes niet uit elkaar vallen, maar dat het toch lekker zoet is. Voor de liefhebbers van de combinatie van zoet & zout (ik!) is dit een fantastische snack. Ohja en dan vergeet ik nog dat het eigenlijk heel gezond is ook. ...

Gestoomde Thaise vis en paksoi - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/gestoomde-thaise-vis-en-paksoi/

... in de oven staat en je er dus effectief maar 5 minuten mee bezig bent. Relaxed hè? Extra bonus: het is nog gezond ook en lekker licht verteerbaar. Erbij eet je bijvoorbeeld rijst. Houd je het gezond? Ga dan voor zilvervliesrijst of zwarte rijst. Uiteraard kun je vis naar keuze gebruiken. Ik gebruikte zalm, maar als je liever wat anders gebruikt kan dan ook! Instructies Verwarm de oven voor op 160 C. Schil de gember en snijd deze fijn. Leg de zalmfilets op de aluminiumfolie, in de ovenschaal ...

Aubergineschotel met feta en tomaat - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/aubergineschotel-feta/

... halverwege de dag dag al een flinke portie vitamimes binnen :-). Je kunt dit gerecht ook als lunch eten of als diner. Het is een licht verteerbaar gerecht met aubergine, tomaat, feta en lekkere kruiden zoals oregano en basilicum. Het is dan ook een fluitje van en cent om dit te maken. Hoe relaxed is het dat je gewoon in 15 minuten klaar bent?! Instructies Besprenkel de aubergineplakjes met zout Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Dep de aubergineplakjes droog en grill ze kort aan beide kanten. Leg de aubergineplakjes apart en giet opnieuw olie in de pan. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en bak enk ...

Coquilles aan vanillestokjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/coquilles/coquilles-vanillestokjes

... . Schraap er het zaad uit en doe het in een kom. Voeg de olijfolie en het limoensap toe. Strooi er wat zout en peper over en klop lichtjes met een vork. Schep de coquilles om met het olijfoliemengsel en laat ze ongeveer 15 minuten marineren.Wikkel een plakje ham om elke coquille en steek er vervolgens een gehalveerd vanillestokje door. Zorg dat je het stokje door de vouwnaad van de ham steekt, zodat de ham tijdens het stomen niet loslaat. Leg 3 coquilles aan stokjes op elk bord.Zet de stoompan op het laatste moment in het midden van de tafel. Laat je gasten zelf hun coquillespiesjes in de pan stomen. Dat duurt 3 tot 4 minuten. Variatietip Je kunt de gedroogde ham vervangen door dunne plakken ger ...

Spinazie salade met teriyaki zalm - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/spinazie-salade-met-teriyaki-zalm/

... Spinazie salade met teriyaki zalm Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is ...

Groene asperges met linten verse zalm - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/asperges/groene-asperges-linten-verse-zalm

... Groene asperges met linten verse zalm' is afkomstig uit het kookboek... Het stomen boekJean-Charles KarmannSchotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder© Good Cook Publishing. ...

Tongrolletjes met peterselie - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/tongrolletjes/tongrolletjes-peterselie

... es gesneden witvisfilet in een keukenmachine tot puree. Voeg de slagroom, het ei en de peterselie toe. Draai tot het mengsel mooi lichtgroen van kleur is. Breng op smaak met zout en peper.Leg elke tongfilet tussen twee vellen plasticfolie. Plet ze lichtjes met een gladde vleeshamer of de bodem van een zware pan om de vezels te breken en zo de stoomtijd te verkorten. Verwijder het bovenste vel folie en besmeer elke filet royaal met het vis-peterseliemengsel.Rol de tongfilets op en maak de rolletjes goed dicht door de uiteinden van de folie stevig dicht te draaien, zodat de ro ...

Jonge prei met bieslookmousse - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/prei/jonge-prei-bieslookmousse

... schuim op de prei op elk bord. Sprenkel er wat vinaigrette over en garneer met wat grof gemalen hazelnoten. Serveer dit heerlijk lichte voorgerecht lauw. Extra benodigd Plasticfolie, keukengaren KookboekHet recept 'Jonge prei met bieslookmousse' is afkomstig uit het kookboek... Het stomen boekJean-Charles KarmannSchotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder© Good Cook Publishing. ...

Recept voor Asperges op Italiaanse wijze | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/asperges-op-italiaanse-wijze/

... Toevoegen bieslook Toevoegen Parmezaanschilfers Toevoegen Bereidingswijze Schil de asperges en kook ze gaar in licht gezouten water (afhankelijk van de dikte). Laat de asperges uitlekken.Rol de asperges in de Parmaham. Schik de asperges op de raketsla, besprenkel met de truffelolie en werk af met Parmezaanschilfers en gesnipperde bieslook. Geniet van Asperges op Italiaanse wijze ...