Resultaten voor levende

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/10/sardinie-van-horrorkaas-casu-marzu-tot.html

... dat met een lepeltje liefde? Op Sardinië kan het wel: daar is casu marzu, Italiaans voor rotte kaas, een delicatesse. Inclusief levende maden. Slik. De maden verschijnen vanzelf in de kaas omdat deze extreem lang wordt gerijpt. Zij zorgen ervoor dat de kaas zacht en vol van smaak wordt. Nou ben ik wat rariteiten proeven betreft echt niet de beroerdste. Maar toen de marktman het plastic om de kaas weghaalde en honderden krioelende mad ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012_10_01_archive.html

... at met een lepeltje liefde? Op Sardinië kan het wel: daar is casu marzu, Italiaans voor rotte kaas, een delicatesse. Inclusief levende maden. Slik. De maden verschijnen vanzelf in de kaas omdat deze extreem lang wordt gerijpt. Zij zorgen ervoor dat de kaas zacht en vol van smaak wordt. Nou ben ik wat rariteiten proeven betreft echt niet de beroerdste. Maar toen de marktman het plastic om de kaas weghaalde en honderden krioelende maden ver ...

Kreeft à la nage | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeft-la-nage

... nten 2 wortels 2 stengels selder 1 stengel prei 1 grof gesneden ui tijm laurier 1 dl witte wijn echte boter sap van 1/2 citroen 1 levende kreeft teentje look ½ el groentenbouillon korianderbolletjes 1 dl room ...

Ophalum Albariño 2008, Rías Baixas | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/ophalum-albarino-2008-rias-baixas/

... een teveel aan wasabi natuurlijk, maar daar kan nu eenmaal niks tegenop. Behalve bij de sushi gaat hij wonderwel bij allerlei levende (oesters) en bereide zeebeesten. Laat dat maar aan de Galiciërs over. Verkrijgbaar Leon Colaris, www.colaris.nl, 7,95 euro. ...

Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediënten) » Kokerellen Snel, gezond en lekker!

https://www.kokerellen.be/ontbijtcake-in-een-koffiemok-cake-in-a-mug/

... llemaal evenveel tijd in de ochtend om een hele batch pancakes klaar te maken. Diegenen die mij op Instagram volgen, hebben al in levende lijve mogen ontdekken hoe zot ik wel niet ben op deze heerlijke havermout mug cake, met net dezelfde ingrediënten als de banaan ...

Uit de keuken van Levine: Aardbeien van Jan Robben

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/07/aardbeien-van-jan-robben.html

... ndelijk in het bezit van een aantal doosjes smaakaardbeien, Elianny's om precies te zijn. Het leuke is ook nog eens dat ik Jan in levende lijve heb ontmoet toen hij de aardbeien kwam afleveren in Voorburg.Tijdens de voetbalwedstrijd Nederland - Brazilie hebben we 1 doosje leeg gegeten. Of ze lekker zijn? Ja! Wij vinden ze erg lekker. De Elianny is een zoete aardbei met toch ook een lekker fris zuurtje. Ook een stevige aardbei, niet zacht of zompig en de smaak blijft lekker hangen in je mond, of hoe zeg je dat. Je proeft in ieder geval de aardbeien nog een tijdje nadat je ze gegeten hebt. Morgenochtend gaan ze weer in de herhaling, en dan op een zelfgebakken 'kokosbroodje'. Een heerlijke combinatie. Het recept van die broodjes houden jullie van me tegoed. Ook lekker trouwens met zelfgemaakte (aardbeien)jam.Tip: Jan Robben schrijft ook een blog, heel leuk om te lezen! De foto boven dit bericht heb ik ' ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/05/kopenhagen-krummen-og-kagen.html

... ekokstoofde Noma, een dag later opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, andere dingen: naar het schijnt iets met een levende mier op een mousse van crème fraiche?! Doe mij dan toch maar 'gewoon' eten. Etenswaar is in Denemarken, net als drank, trouwens een stuk duurder. Sinds de vettax er begin dit jaar werd ingevoerd, moet je dieper in de buidel tasten voor bijvoorbeeld boter, vlees en taart. Gek genoeg zijn noten, als een van de gezonde alternatieven, nog veel duurder. Een zakje met 100 gram biologische walnoten kostte ongeveer vijf euro. Maar goed, als er wat te vieren valt komt er natuurlijk taart op tafel. Vanwege de geboorte van Jonathan een speciale Nederlands-Deense aardbeientaart, die die vervelende vettax even heel ondeugend wegwuifde.. Geplaatst door Lies Smits op 15:13 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: reizen ...

Recept voor stoofpotje met kreeft en wintergroenten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/stoofpotje-met-kreeft-en-wintergroenten

... eftenvlees erop en werk af met de saus. (voor meer recepten van Johan Segers: klik hier) Ingrediënten voor 2 personen 2 levende kreeften voor de court bouillon: 1/2 selderstengel in grote stukken 1/2 wortel in grote stukken 1/2 ui in grote stukken 1 bouquet garni (tijm - laurier - peterselie) 2 tlzeezout 10 geplette zwarte peperkorrels 1/2 tlcayennepeper voor de navarin: 1 elboter 30 gwitte bonen 1 paars raapje 1 geel raapje 3 spruiten 1/3 wortel 3 uitjes voor de saus: 1 elolijfolie 1 fijngesneden sjalot 1/3 fijngesneden wortel 1/3 fijngesneden selderstengel 1 fijngesneden teentje knoflook 1 tomaat in partjes 2 dlvisbouillon 2 dl room naar smaak: vers gemalen zwarte peper - zeezout ...

Uit de keuken van Levine: She is back!!!

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/08/she-is-back.html

... ft ze telkens op een DVD naar huis gestuurd, veel verhalen heb ik al door de telefoon gehoord, maar ik wil nu natuurlijk alles in levende lijve van haar horen.Zo af en toe heeft ze mijn weblog bekeken en vanuit Perth, haar laatste stop, opperde ze het idee dat ik alles ook nog een keer voor haar moet gaan koken en bakken. Nou, dat kan hoor! Vandaag gelijk maar een start gemaakt. Niks ingewikkelds, want na een reis van zo'n 26 uur en het feit dat ze 'opeens' weer thuis is, is ze toch wel een beetje uit haar doen. Dit is wat er vanavond op tafel komt: Pasta uit de oven met 4 kazen, daarbij stokbrood en een salade met een vinaigrette van citroenolijfolie, witte wijnazijn, beetje mosterd en peper en zout. Als toetje Crème Brûlée en voor bij de koffie heb ik de Swedish Visiting Cake van Dorie Greenspan gemaakt.Eet smakelijk! Geplaatst door Levine op 17:52 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Algemeen ...

Recept kippakketjes met tijm en spek | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kippakketjes-met-tijm-en-spek/

... n langzamer groeiende spieren meer gebruiken. Ze zijn dan ook van andere rassen. En biologisch zegt niet zo veel; de even lang levende Label Rouge kippen uit Frankrijk smaken ook zo uitstekend. Een kiprecept vandaag, dat spreekt vanzelf. En dit keer heb ik zin in een mild bitter accent, vandaar dat we pakketjes maken met een lapje spek en flink wat verse tijm, en ook nog een scheut bier gebruiken. De lekkerste pakketjes maak je met kippendijen, al dan niet ontbeend. Zout en peper ze, leg er aan iedere kant een tak tijm tegenaan en rol ze in het spek. Bak ze zachtjes in een scheut olijfolie, met een deksel op een kier er overheen. Giet na 10 minuten een eetlepel of 3 bier in de pan, schuif alles rond en bak verder. Herhaal dat elke 5 minuten, een keer of 4. Het bier moet telkens bijna verdampen. Klaar! Wie wil schenkt nu nog een ploemp room in de pan en laat die even opbruisen. Kippakketjes met tijm en bier Voor 4 personen 4 kippendijen, met of zonder bot, ontveld 8 takken verse tijm 4 à 8 lange repen mager spek 1/2 flesje bier, wat je wilt 1 dl crème fraîche (facultatief) ...