Resultaten voor kriekensap met mïzena verdikken

Jeroen Meus - Polentataart met noordkrieken en amandel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/polentataart-met-noordkrieken-en-amandel

... de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder. Voeg er een dopje amandelextract aan toe.Meng er vervolgens de polenta, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en een snuif zout onder.Voeg de melk eraan toe en laat de machine nog eens stevig dra ...

Jeroen Meus - Kriekenflappen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kriekenflappen

... et een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.Laat afkoelen in de koelkast.De amandelspijs Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.Afwerken en serveren Verwarm de oven voor tot 175 °C.Roer de ...

Recepten - Rijstpap

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Rijstpap

... Bereidingswijze Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de verse volle melk aan de kook. Doe er suiker, vanillemerg, het kaneelstokje en de saffraan bij. Laat de rijst in de melk glijden en houd hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje tot hij gaar is. Neem de ...

Balletjes in kriekensaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/balletjes-in-kriekensaus

... em. Bak ze langs alle kanten bruin, voeg er de krieken bij en doe er een beetje groentenbouillon bij. Blus met de azijn, water en kriekensap. Laat inkoken en voeg er de tijm bij. Bind eventueel met wat maïszetmeel. Serveer met puree en versier met kervel. Ingrediënten 1 bokaal opgelegde noorderkrieken 600 gr gehakt bloem boter 1 el groentenbouillon 2 dl water tijm 2 ...

Recept rijstpap: zelf rijstpap maken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rijstpap

... Rijstpap - Rijstpap komt oorspronkelijk uit Irak en is via Marokko en Spanje in ons land terecht gekomen. Ondertussen is het een echte Vlaamse klassieker geworden. Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je ...

Brusselse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/562/brusselse-vlaai

... bloem bestoven werkvlak. Snij er een cirkel uit die een beetje groter is dan de vorm. Vermeng het zetmeel met een paar eetlepels kriekensap, en verwarm de krieken in de rest van het sap. Bind met het zetmeelpapje. Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Schik er het deeg in. Schenk er de kriekenvulling op. Bak de vlaai gedurende 30 à 35 minuten in de oven. Laat afkoelen. Klop de room op met de poedersuiker en doe hem in een spuitzak. Versier de taart net voor het serveren met slagroom en chocoladekrullen. ...

Feestelijk vleesbrood met kriekjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/56/feestelijk-vleesbrood-met-kriekjes-1

... n in de oven op 200°C. Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Doe het vanillepuddingpoeder in een kopje water. Breng het kriekensap aan de kook. Voeg er het puddingpapje aan toe en laat indikken terwijl je voortdurend roert. Doe er de krieken bij en schep voorzichtig om. Net voor het feest: Snij het gehaktbrood in plakken en verwarm het (afgedekt met aluminiumfolie) in de oven op 150°C. Strooi er wat fijngehakte kruiden over (vb. peterselie). Verwarm de krieken op een zacht vuur of in de microgolfoven. Zet ze in een kommetje bij het gehakt. ...

Lekker bakken: Kriekentaart met vanillepudding | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lekker-bakken-kriekentaart

... e overtollige randen af. Smeer de afgekoelde vanillepudding op het bladerdeeg. Verdeel de krieken op de taart en overgiet met het kriekensap. Snij dunne slierten van het 2e bladerdeeg en leg ze in kruisvorm over de taart. Snij de randen eraf. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 min. Warm de abrikozengelei even op met een scheutje water. Smeer dit over de bovenkant van de taart zodat ze mooi blinkt. Ingrediënten 2 vellen bladerdeeg 25 g vanillepuddingpoeder 375 ml volle melk 50 g kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker abrikozengelei (zonder stukjes) krieken 550 g krieken (ontpit) 40 g maïszetmeel 100 g kristalsuiker ...

Recept voor Curry van garnalen op Indische wijze | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/curry-van-garnalen-op-indische-wijze/

... Menugang: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 25 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 40 g Solo Toevoegen 2 eetlepels Indische kruidenmengeling Toevoegen 1 bosje koriander Toevoegen ...

Recept voor gehaktbrood met warme kriekjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gehaktbrood-met-warme-kriekjes

... k het broodje af op 180° C gedurende een half uur. maak de warme krieken: Warm ondertussen de krieken op. Doe een beetje van het kriekensap in een apart kommetje en roer er wat zetmeel door. Giet dit mengsel al roerend beetje bij beetje bij de kokende krieken, tot de jus gebonden is. serveren: Snijd schijfjes van het gehakt en schep er wat kriekjes bij. Serveer met brood. Ingrediënten voor 4 personen 1 kggehakt 4 sneetjes brood 1 scheutje melk 2 eieren 1 sjalot 1 elmosterd 1 elpanko of paneermeel 2 potten krieken op sap 1 elmaïzena peper - zout - boter ...