Resultaten voor kreukels
Jeroen Meus - Plateau fruits de mer du nord - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/plateau-fruits-de-mer-du-nord
... en geeft er gerookte makreel, krabbenpoten en ongepeld grijze garnalen bij. Relatief eenvoudig, maar bijzonder zomers. - Spoel de kreukels en de wulken in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze na de laatste spoelbeurt 15 minuten in het water liggen zodat de schelpen een beetje opengaan. Pel de uien en snijd ze grof. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Snijd de selder oo ...
Jeroen Meus - Simpele zeevruchtenschotel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/simpele-zeevruchtenschotel
... alle rust van te genieten. Liefst met een glaasje frisse Riesling erbij. - 0. Maak een ‘court bouillon’ om straks de kreukels te garen. Breng hiervoor water aan de kook met grof gesneden wortelen, prei, selder en ui. Voeg ook cayennepeper, laurierblad, steranijs, tijmtakjes en zout toe. Laat de bouillon pruttelen tot de groenten gaar zijn en hun smaak hebben afgegeven. 1. Spoel de zeekraal schoon en verwijder de taaiste takjes. 2. Neem een vlijmscherp mesje en maak een insnijding langs de rug van elke verse langoustine. Snij voorzichtig doorheen het pantser en ...
Serranoham-krokantjes van Pierre Wind - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/ham/serranoham-krokantjes-pierre-wind
... rm de oven voor op 110 °C.Bedek een bakplaat met vetvrij papier. Leg daarop de plakjes Serranoham. Leg ze strak en plat zonder kreukels neer en laat tussen de plakjes onderling tussenruimte. Bedek de plakken met een tweede vel vetvrij papier. Druk het lichtjes aan.Laat ze in een oven drogen tot status krokant en goudbruin. Het mooiste resultaat krijg je bij lage temperaturen zoals 110 °C, maar dat duurt dan minimaal wel een uurtje. Het kan zelfs langer duren, want dat ligt ook aan ...
Mini brownies van Marcus Wareing - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/brownies/mini-brownies-marcus-wareing
... ze gaar zijn. Leg een stuk huishoudfolie over het ongebakken mengsel en strijk het folie met je vingertoppen glad, zodat er geen kreukels en vouwen meer in zitten. Druk het in de hoekjes en langs de randen zachtjes aan en verwijder het daarna voorzichtig. Het oppervlak van de brownie is nu perfect glad. Bak de brownie eerder te kort dan te lang. Steek om te controleren of het gebak gaar zijn de punt van een scherp mes in het midden. Als je het mes eruit haalt, moet er wat van het vochtige mengsel aan plakken. Zet de brownie dan niet terug in de oven. Ik houd ervan als brownies vanbinnen lekker kleverig zijn en een heel dun krokant bovenlaagje hebben. In Pétrus serveren we brownies in piepkleine vierkantjes als petitfours, maar je kunt ze groter snijden en met ijs als dessert serveren.' - Marcus Wareing KookboekHet recept 'Mini brownies van Marcus Wareing' is afkomstig uit het kookboek... Maak de perfecte...Marcus WareingMarcus Wareing is een van de beste jonge Britse koks. In 'Maak de perfecte…' beschrijft hij meer dan 80 populaire recepten: tomaten-soep, visburgers, roast beef... lees verder© Inmerc. ...