Resultaten voor koraal saus
Pasta (primi piatti) | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/pasta-primi-piatti
... . Rol het deeg opnieuw tot een bal en laat rusten. Knip vervolgens de zee-egels open en vang het sap op. Gebruik enkel het oranje koraal binnen in de zee-egel. Sap en koraal hou je aan de kant. Rol de pasta door de pastamachine tot een fijn deeg. Maak er spaghetti van (want spaghetti past best bij vis terwijl bredere pasta beter geschikt is voor vleessauzen). Kook je pasta tot ze gaar is (slechts een minuutje of twee) in ruim kokend, gezouten water. Giet de pasta af en meng er een deel van het sap van de zee-egel en het oranje koraal onder. Werk af met fijn gesneden platte peterselie, wat zeste van de Amalfi citroen en wat sap van de citroen. strooi er eventueel een beet ...
Kreeft belle-vue | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeft-belle-vue
... water. Zet het vuur na 2 minuten lager en laat de kreeft 10 minuten sudderen. Snij eerst de staart in 2, haal darmkanaal, maag en koraal eruit. Breek dan de scharen. Serveer met koude groenten: sla, tomaatjes, geraspte worteltjes en een gekookt ei en stokbrood. Serveer met cocktailsaus of mayonaise waar je eventueel wat koraal onder gemengd hebt. Ingrediënten look laurier 1 prei 1 kreeft/persoon groentebouillon 1 selder tijm 2 uien 3 wortelen 4 hardgekookte eieren 1 krop sla ...
Millefeuille van sint-jacobsvrucht | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/millefeuille-van-sint-jacobsvrucht
... oven. Kruid met peper en zout. Snij de selderstengels in stukken en laat mee aanstoven met de prei. Snij het donker stukje van de koraal van de sint-jacobsvrucht. Voeg het afval van de sint-jacobsvrucht bij de witte wijn en visfumet. Kruid vervolgens de sint-jacobsvruchten met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een warme pan en laat zowel de Sint-Jacobsvruchten als het koraal ervan aankorsten. Voor de witte wijnsaus: Doe eenzelfde hoeveelheid droge witte wijn en visfumet in een steelpan. Voeg hierbij een fijngehakt sjalotje, een takje tijm en laurier. Laat pruttelen. Zet een andere pan op het vuur en laat hierin de room inkoken. Zeef de inhoud van de 2 pannen door in 1 pot. Kruid met peper en laat nog even verder inkoken. Haal de millefeuilles uit de oven en verwijder het hoedje. Vul met de prei ...
Kreeft ‘Bleu’, kruidig gebakken in de oven | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kreeft-bleu-kruidig-gebakken-in-de-oven
... n, verdeel de karkassen in twee helften en verwijder het darmkanaal (als je geluk hebt, heb je een wijfje en kun je de eitjes (de koraal) recupereren). Meng alle ingrediënten met de zachte boter. Voeg er een snuifje piment d’Espelette aan toe, een snuifje zeezout en 10 g koraal. Leg de kruidenboter in een laag van 3 tot 4 mm tussen twee blaadjes bakpapier. Plaats minstens 30 minuten in de koelkast. Warm 5 cl olijfolie op in een braadpan. Voeg er de geplette k ...
Carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/carpaccio-van-sint-jakobsvruchten-met-truffelolie
... en met truffelolie en wat limoensap en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Ingrediënten 12 verse sint-jakobsvruchten, zonder koraal zwarte peper en fleur de sel limoensap truffelolie veldsla ...
Broccoliroomsoep met oesters en sint-jakobsvruchten
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/broccoliroomsoep-met-oesters-en-sint-jakobsvruchten
... nden in een hete oven en giet er dan de broccoliroomsoep over. Doe er de overgebleven opgewarmde broccoliroosjes bij.Bak het koraal van de sint-jakobsvruchten kort aan in boter en gebruik het als versiering. ...
Sint-jakobsnoten met groente en botersaus
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/sint-jakobsnoten-met-groenten-en-blanke-botersaus
... oe wat fijngesneden groen van prei in de kookpot.Leng aan met een glas water en een half glas droge witte wijn.Doe daarna de rode koraal van de sint-jakobsvruchten (ook wel de voet genoemd) in de pot.Kruid met peper en zout en laat zacht kokend gedurende twintig minuten trekken.Zeef de bouillon.Snijd het wit van de prei in kleine stukjes.Giet vier eetlepels van de bouillon in een pannetje voeg de prei toe en breng aan de kook.Doe de paddenstoelen eveneens in het pannetje. Plaats het deksel op de pan en kook vijf minuten.Snipper de sjalot fijn.Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Laat een sjalot opstoven in wat boter.Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken. Monteer de saus met koude stukjes boter. Werk ...
Recept voor Ceviche | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/ceviche/
... dje verse koriander Toevoegen 2 kl zoete sojasaus Toevoegen Bereidingswijze Snij de Sint-jakobsschelpen zonder het koraal in flinterdunne plakjes. Was de limoen en snij er flinterdunne zestes, dunne sliertjes, van. Pers de limoen en de halve citroen uit en schenk over het schelpdiervlees. Laat een half uur in de koelkast marineren. Zorg dat alles onder staat. Na het marineren is het vlees gaar en van doorschijnend nu wit geworden. Schik de plakjes Sint-jakobsschelp op een bord. Druppel er wat van de marinade over. Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper. Garneer ...
Sint-Jakobsvrucht met worteldriekleur | VTM Koken
https://koken.vtm.be/boxy-boxy/recept/sint-jakobsvrucht-met-worteldriekleur
... s. Ook de bloemen en de knoppen van die plant zijn trouwens eetbaar. Smakelijk! Ingrediënten 6 mooie Sint-Jakobsvruchten (zonder koraal) 1 oranje wortel 1 paarse wortel 2 gele wortels 1 stronk rood witloof of roodloof 2 blaadjes Oost-Indische kers of Capucine gerookt grof zeezout 60 g olijfolie 20 g citroenolijfolie 10 g sushi-azijn 10 g Ume su (azijn van umeboschi-abrikozen) 10 g chardonnay-azijn ...
Saffraanrisotto met coquilles - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/rijst/risotto/saffraanrisotto-coquilles
... es saffraandraadjes 3 sjalotjes, gesnipperd 3 eetlepels olijfolie 300 g arboriorijst 150 ml droge witte wijn 12 coquilles, zonder koraal 50 g boter 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas Bereiden Verhit de visfumet in een pan. Voeg de saffraandraadjes toe aan de visfumet.Fruit de sjalotjes ongeveer 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Schep er de rijst door en laat bakken tot de korrels doorschijnend zijn. Giet er de wijn bij en laat 5 minute ...