Resultaten voor kippendijen van jeroen meus
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blanquette-van-kippendijen-met-wintergroenten-waterkers-en-kroketten
... Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten - Een rijk en oerklassiek one pot wonder met het beste stukje van de kip, verschillende wintergroenten en, hoe kan het ook anders, kroketten. - Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.Laat een ...
Jeroen Meus - Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-currysaus-met-boksoi-en-rijst
... a aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas en kokos. - De currysaus Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van de uien fijn en stoof aan.Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.Gi ...
Jeroen Meus - Kippendijen in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-madeirasaus
... kippendijen in madeirasaus - jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je ...
Mexicaanse wraps met biergekookte kippendijen - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/mexicaanse-wraps-met-biergekookte-kippendijen/
... Mexicaanse wraps met biergekookte kippendijen Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen ...
Gegrilde kippendijen met een marinade van honing, appelazijn en mosterd recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gegrilde-kippendijen-met-een-marinade-van-honing-appelazijn-en-mosterd/
... bij is, betekent het niet dat je niet meer van een barbecue kan genieten. Zeker nu jullie dit recept voor deze heerlijke gegrilde kippendijen hebben. In samenwerking met Tromp & Rueb gingen wij aan de slag met een heerlijke marinade voor de kippendijen gemaakt van appelazijn, honing en mosterd. De appelazijn is hier het geheim van de marinade. Door de kip te marineren in deze appelazijn wordt het stukje vlees veel malser en voller van smaak. Door het zuur van de azijn trekken de smaken beter in de kip en zal de smaak ook meer naar voren komen. Het geheim van een scheutje azijn! Azijnen van Tromp & Rueb Kennen jullie de azijnen ...
Msakhan: gegrilde kippendijen met za’atar en sumac - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/msakhan/
... Msakhan: gegrilde kippendijen met za’atar en sumac Een poosje terug probeerde ik in Amsterdam The Lebanese Sajeria (aanrader overigens!), wat mij inspireerde om de volgende, van origine Palestijnse, klassieker na te maken met een twist met Za’atar. Het is niet moeilijk ...
Jeroen Meus - Dikke groentesoep met kippenbillen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dikke-groentesoep-met-kippenbillen
... doe er dan de rest van de groenten bij. 2. Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten. 3. Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan. 4. Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook. 5. Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep. 6. Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel. 7. Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af. 8. Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden. ...
Jeroen Meus - Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenblokjes-in-zoetzure-saus-en-rijst
... e heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.Laat een nieuwe scheut olie heet ...
Jeroen Meus - Burrito met kip en een Mexicaanse salade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/burrito-met-kip-en-een-mexicaanse-salade
... is lekker comfort food uit het vuistje: een burrito gevuld met gemarineerde kip en een frisse Mexicaanse salade. - 0. Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee. 1. Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en ko ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...