Resultaten voor kippenbillen bakken jeroen meus

Jeroen Meus - Kippenbillen op de bbq met peper-citroenboter, sla en tomaten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-op-de-bbq-met-peper-citroenboter-sla-en-tomaten

... tomaten. Waarschijnlijk het meest eenvoudige barbecuegerecht dat er bestaat, maar o zo lekker! Gewoon doen!  - Wrijf de kippenbillen in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden. Grill de kippenbillen op de hete bbq (200°C), reken ongeveer 20 minuutjes per zijde.Laat de boter op temperatuur komen en doe ze in een kom.Doe de peperbolletjes in de vijzel, kneus ze en voeg ze ...

Jeroen Meus - Kippenbillen met peperroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-met-peperroom

... kippenbillen met peperroom - Aan deze kippenbillen met peperroomsaus heb je weinig werk, zeker als je er frieten van de frituur bij serveert. Maak er witloofsalade bij met wat mayonaise. Eenvoudige dagelijkse kost die iedereen lust. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 °C. ...

Jeroen Meus - Dikke groentesoep met kippenbillen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dikke-groentesoep-met-kippenbillen

... Dikke groentesoep met kippenbillen - jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken de soep ...

Jeroen Meus - Kippenbillen met pompoenstoemp en uiensaus met salie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-met-pompoenstoemp-en-uiensaus-met-salie

... kippenbillen met pompoenstoemp en uiensaus met salie - jeroen maakte deze pompoenstoemp thuis. Daar viel hij zo in de smaak dat hij hem met de kijkers van Dagelijkse kost wou delen. - kippenbillen met pompoenstoemp Verwarm de oven voor tot 200 °C.Schil de pompoen en verwijder ...

Jeroen Meus - Kippenbillen met krieltjes en groene salade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-met-krieltjes-en-groene-salade

... kippenbillen met krieltjes en groene salade - Kip met aardappelen en sla was zondagse kost bij Jeroen thuis, maar je kunt er natuurlijk ook een zomerse versie op de barbecue mee maken. - Verwarm de barbecue. Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. ...

Jeroen Meus - Verse frietjes bakken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/verse-frietjes-bakken

... Verse frietjes bakken - Frieten bakken volgens de regels van de kunst. - Verse frietjes bakken Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.Verhit het frietvet tot 140 °C.Bak ...

Kippenbillen met rozemarijn en citroen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kippenbillen-met-rozemarijn-en-citroen

... roen - Snijd de billen in 2 stukken en kruid ze met peper en zout. Bak ze in een beetje bakboter aan alle kanten krokant. Haal de kippenbillen vervolgens uit de pan. Hak de ui en de rozemarijn fijn en pel de lookteentjes. Haal de schil van de citroen en snijd ze heel fijn. Bak alles samen met de amandelen ...

Jeroen Meus - Groentesoep met gehaktballetjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentesoep-met-gehaktballetjes

... epgroenten bij en laat even meestoven. Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook. Leg er de kippenbillen in. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel. Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep. Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten. Leg de stukjes kip weer in de soep. Serveer de soep eventueel met beschuiten. ...

Jeroen Meus - Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-kip-venkel-en-parelcouscous

... . Hij serveert de stoofpot met parelcouscous en werkt af met een groene kruidencoulis. - Verwarm de oven voor tot 180°C.Snijd de kippenbillen in twee en wrijf ze in met flink wat olijfolie. Breng ze op smaak met een draai van de pepermolen, kippenkruiden en paprikapoeder.Laat een flinke klont boter smelten in een grote stoofpot en bak er de stukken kip in aan.Snijd de venkel in twee en verwijder de harde kern. Snijd de groente vervolgens in grote stukken.Snijd de courgette en de wortelen ook in grote stukken. Pel de uien en snijd ze grof.Haal de ki ...

Jeroen Meus - Seldersoep met kruidenroom en kip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/seldersoep-met-kruidenroom-en-kip

... Opmerking: Als je verse bouillon maakt, dan kan de kip die je daarvoor gebruikt als soepgarnituur dienen. In dat geval zijn extra kippenbillen niet noodzakelijk. 2. Pel de uien en snij ze grof. Pel de look en snij het teentje in stukjes. 3. Verhit een ruime stoofpot of een soepketel en smelt er een klontje boter in. 4. Stoof de stukken ui en de snippers look, maar vermijd dat ze kleuren. 5. Spoel de selder schoon en snij de stengels in stukjes. Voeg ze bij de uien en laat de groenten nog enkele minuten stoven. Bepaal zelf of je ook wat loof van de selder meestooft. 6. Gebruik wat keukentouw om enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm en peterseliestelen tot een kruidentuiltje te binden. Leg dit bouquet garni bij de gestoofde groenten en voeg ook het steranij ...