Resultaten voor kipjes

Recept kippakketjes met tijm en spek | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kippakketjes-met-tijm-en-spek/

... ritten in het oog van de beschouwer bestaat, is ook lekker dat wat je er zelf onder verstaat. Dus waar de boeren vroeger jonge kipjes die nauwelijks bewogen hadden het lekkerst vonden – want het zachtst – zo proeven wij moderne stadslui duidelijk dat stug vlees beter smaakt. Ik ook hoor. Bij een vergelijkende kippenproeverij twee jaar geleden vond ik de biologische kip van Kemper de beste. Dat je bij kip trouwens wel verschil proeft, komt doordat de dieren langer leven en hun langzamer groeiende spieren meer gebruiken. Ze zijn dan ook van andere rassen. En biologisch zegt niet zo veel; de even lang levende Label Rouge kippen uit Frankrijk smaken ook zo uitstekend. Een kiprecept vandaag, dat spreekt vanzelf. En dit keer heb ik zin in een mild bitter accent, vandaar dat we pakketjes maken met een lapje spek en flink wat verse tijm, en ook nog een scheut bier gebruiken. De lekkerste pakketjes maak je met kippendijen, al dan n ...

Pittige piepkuikens van de grilplaat | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/pittige-piepkuikens-van-de-grilplaat/

... ngzaam te doen. Allereerst moet de kip plat. Knip of snijd hem aan weerszijden van de ruggegraat, die daarna weg kan. Vouw de kipjes open, bestrooi ze grondig met zout en voorzichtig met chilipoeder en laat 10 minuten staan. Wrijf ze daarna in met olijfolie en de gehakte rozemarijn. Leg ze op de grilplaat en zet het vuur aan. Laat zachtjes grillen en draai de beesten af en toe om. Een half uurtje is genoeg voor piepkuikens. Galetti alla diavola Voor 4 personen 2 à 4 piepkuikens chilipoeder of -vlokken je beste olijfolie 1 tak rozemarijn, de blaadjes gehakt ...