Resultaten voor kibbeling met
Kibbeling op roergebakken mosterdkool - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/kibbeling-roergebakken-mosterdkool
... kcal 32 g eiwit 23 g vet 8 g koolhydraten Ingrediënten 500 g spitskool of witte kool, in smalle reepjes 2-3 eetlepels olie 500 g kibbeling (kant en klaar) 1 citroen, uitgeperst 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels peterselie, fijngehakt Bereiden Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vi ...
Jeroen Meus - Kibbeling met prei en tartaarsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kibbeling-met-prei-en-tartaarsaus
... de mayonaise tot tartaar. Bij een goede tartaar ‘plakt’ de mayonaise aan de andere ingrediënten als een soort bindmiddel.De kibbeling Verwarm de friteuse tot 180 °C.Haal het vel van de kabeljauw met een scherp mes.Snijd de kabeljauw in niet te grote porties.Splits het ei. Meng de eierdooier met het bier en de bloem tot een glad beslag. Doe er een snuif zout bij.Klop het eiwit stijf en spatel het door het bierbeslag.Kruid de vis met peper en zout. Haal de stukjes door het beslag en bak in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.Afwerken en serveren Roer de stoemp los met een houten lepel en doe er de mosterd bij.Serveer de kibbeling met de preistoemp en de tartaar. ...
Kibbeling van tongschar - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/tongschar/kibbeling-tongschar
... kibbeling van tongschar 3 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 30 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen HoofdgerechtVisHollands Ingrediënten 4 tongscharfilets (van 2 hele vissen), in totaal ca. 500 g 2 grote eieren 125 g broodkruim olijfolie, om in te bakken ...
Kibbeling met gekonfijt tomatensausje | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kibbeling-met-gekonfijt-tomatensausje
... ekonfijte tomaten en dragon fijn. Meng dit met zelfgemaakte mayonaise. Kruid met peper en zout. Zet opzij. Voor het beslag van de kibbeling: doe de bloem, de honing, zout, peper, de wodka bij elkaar en meng goed tot er geen klonters meer zijn. Voeg op het einde het bier toe en meng onder elkaar. Doe het mengsel in een sifon of spuitfles. Draai er 1 gasflesje op. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Zet alles klaar voor de kibbeling. Doe bloem in een diep bord. Snij de vis in stukken. Verwarm de friteuse voor op 190°C. Spuit het beslag in een een kom. Haal de vis eerst door de bloem en daarna door het beslag. Leg ze daarna in de friteuse met het mandje naar beneden. Zo kleeft de vis niet aan het mandje. Frituur krokant. Is het beslag niet dik genoeg? Voeg dan wat extra bloem toe. Afwerking: laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de tomatendipsaus. Ingrediënten extra bloem 1 friteuse + olie 1 siphon of spuitfles + gasvulling voor het tomatendipsausje 6 tomaten een paar el zelfgemaakte mayonaise 1 ui ½ bot dragon een paar takjes tijm een paar blaadjes laurier olijfolie voor de kibbeling 250 g kabeljauwhaasje 250 g lotte of zeeduivel 200 g bloem (helft rijstbloem, helft gewone) 1 el honing 300 ml wodka 1 flesje pils (25cl) peper 1 kl zout ...
Jeroen Meus - Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kibbeling-puree-met-kropslaharten-en-gribiche
... onder de saus. Pers er het sap van een halve citroen bij en kruid met wat cayenepeper.Splits het ei voor het frituurbeslag van de kibbeling en meng de dooier met de bloem en het bier. Kruid het beslag met wat zout, kurkuma en paprikapoeder.Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.Kruid de vis met peper en zout en snijd de vis in stukken. Haal de stukken vis door het beslag en bak ze krokant in de friteuse.Giet de aardappelen af en voeg er een klontje boter, een scheutje melk en een ei aan toe. Kruid de puree met peper, zout en wat muskaatnoot en ga er met een purestamper door.Snijd de kleine kropsla in stukken en spoel ze onder koud water. Laat de sla even uitlekken en breng hem op smaak met wat olijfolie, een scheut azijn en peper en zout.Serveer de gebakken vis met de puree, de kropslaharten en de gribiche saus. ...
Jeroen Meus - Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kibbeling-van-wijting-met-bloemkooltartaar-en-peterseliecoulis
... kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis - Een perfect snackje om het weekend mee in te zetten. Een smeuïge tartaar van bloemkool met gebakken wijting en een knalgroene coulis van peterselie. Er kruipt misschien wat werk in, maar het resultaat ...
Pangasius | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog
http://www.culinette.nl/pangasias/
... mijn visboer maar dat is bijgelegd. Al ben ik nog altijd voorzichtig met wat ik bij hem koop. Want wat bleek toen? Hij bakt zijn kibbeling, speciaaltjes en lekkerbekjes van Pangasius. Met een zout beslagje eromheen niet van zeevis te onderscheiden. Althans, niet door iedereen. Wij trapten er niet in maar volgens de ...
Eetplezier: Vishandel van As Zeeland - Yerseke
http://eetplezier.blogspot.be/2012/09/vishandel-van-as-zeeland-yerseke.html
... zalm of krab vormen zij een groot verschil in smaak met de vergelijkbare producten uit de supermarkt! Niet te versmaden is ook de kibbeling. Deze wordt ter plekke vers bereid en kan meteen worden opgegeten of worden meegenomen. Vis is supergezond, beweren de wetenschappers. Volgens de Gezondheidsraad is het aan te bevelen om twee keer per week vis te eten, waarvan één keer een vettere vissoort. Vis levert namelijk veel waardevolle voedingstoffen: eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines en mineralen. Vis - en vooral vette vis, zoals makreel, haring, zalm, sardines en paling - is rijk aan omega 3. Dit beschermt ons tegen hart- en vaatziekten en is ook nog eens erg gunstig voor de ontwikkeling van onze hersenen en ogen. Aangezien ik dol ben op alles wat in het water leeft, komt bovenstaande bewering mij bijzonder goed uit. En als ik dan ook nog eens de vitrines zie, vol met allerlei smakelijke zilte zaligheden, dan kan het haast niet anders of ik voel mij zelf ook als een vis in het water. Geplaatst door Nell Nijssen op 19:25 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Leuke adresjes ...