Resultaten voor keuken van sofie tompoes

Tompoes met geitenkaas en artisjok

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tompoes-met-verse-geitenkaas-en-gegrilde-artisjok

... een rooster.Laat de artisjokken uitlekken en bewaar de olie. Doe de artisjokharten met de geitenkaas en de basilicum in een keukenrobot en pureer  tot een gladde stevige puree. Voeg indien nodig een beetje olie toe.Bestrijk de 6 niet ingekerfde stukken bladerdeeg met een laagje puree van ongeveer 1 cm. Leg er de 6 ingekerfde bladerdeegjes bovenop.Serveer onmiddellijk met een slaatje van rucola kerstomaatjes gegrilde pijnboompitten en een vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn.  ...

Tompoes van aubergine, tomaat en gerookte mozzarella - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/aubergine/tompoes-aubergine-tomaat-gerookte-mozzarella

... tompoes van aubergine, tomaat en gerookte mozzarella 4 personen 5 min voorbereiden 20 min bereiden 30 min wachten waardering7.8obv 4 waarderingen VoorgerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 1 aubergine olijfolie 1 mespunt paprikapoeder 1 mespunt komijnpoeder 4 takjes ...

Tompoes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tompoes

... tompoes - Kook de melk met de vanillestok en de helft van de suiker. Klop de eigelen met de rest van de suiker witschuimig. Voeg de maïzena toe, roer goed en giet er dan de kokende melk op en roer nogmaals goed. Laat het geheel nog eens doorkoken, roer heel goed en ...

Tompoes met mascarpone, rode vruchten en gekristalliseerde basilicum | VTM Koken

https://koken.vtm.be/wie-komt-er-eten/recept/tompoes-met-mascarpone-rode-vruchten-en-gekristalliseerde-basilicum

... tompoes met mascarpone, rode vruchten en gekristalliseerde basilicum - Bestrijk het bladerdeeg met het eigeelmengsel en snij er 8 mooie rechthoeken uit. Prik ze met een vork langs beide kanten en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak ze goudgeel in de oven op 180°C. ...

Tompoes met saffraancrème en pruimen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tompoes-met-saffraancreme-en-pruimen

... tompoes met saffraancrème en pruimen - Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pruimen in twee, ontpit ze en leg ze in een ovenschaal met de schil naar onder. Overstrooi met vanillesuiker en zet 20 minuten in een oven van 200°C. Breng de melk aan de kook, maar hou ...

Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vruchtenwater-met-munt-en-limoen-uit-de-keuken-van-sofie

... Vruchtenwater met munt en limoen uit De keuken van sofie - Was de limoen. Snij in schijfjes.  Giet het plat water in een kan. Voeg de schijfjes limoen en takjes munt toe.  Ingrediënten 1 l water 2 limoenen 1 handvol munt ...

Recept voor Zeeduivelmedaillon met tompoes van groenten | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/zeeduivelmedaillon-tompoes-van-groenten-en-mousse-van-zachte-geitenkaas/

... Menugang: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 85 min Moeilijkheid: Gemiddelde moeilijkheidsgraad Prijs: Hoge kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen zout en peper Toevoegen 4 eetlepels Solo Toevoegen 4 eetlepels suiker Toevoegen 1 aubergines ...

Jeroen Meus - Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tompoes-met-mascarponemousse-banaan-en-chocolade

... de gelatineblaadjes in koud water.Splits de eieren en vang de dooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop het geheel met de keukenmachine tot een ruban. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng alles goed onder elkaar met een spatel. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer het geheel tot een smeuïge mousse. Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart. Knijp de gelatineblaadjes uit. Warm de koffielikeur op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Meng dit mengsel onder de mousse.Spatel de eiwitten onder de mousse.Klop de room half op en spatel hem onder de mousse. Stort de mousse in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast.Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje. Breng de room met de boter aan de kook in een klein pannetje en giet dit mengsel op de chocolade. Smelt de chocolade al roerend in de warme room.Snijd de banaan in dunne schijfjes.Dip een keukenpenseel in de chocolade en strijk er tweemaal m ...

Tompoes van gerookte vis en komkommer | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tompoes-van-gerookte-vis-en-komkommer

... tompoes van gerookte vis en komkommer - Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de komkommer en snij deze in hele dunne plakjes. Snij met behulp van een grote ronde uitsteekvorm, 4 rondjes uit ieder brickvel. Schik ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat gesmolten boter. ...

Chocolade tompoes, French Coffee en vanille-kirsch truffels | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocolade-tompoes-french-coffee-en-vanille-kirsch-truffels

... bloemsuiker.  Voor de truffels. Doe de boter, de bloemsuiker, de zaadjes van een vanillestok, de eidooiers en de kirsch in een keukenrobot tot een romige massa zoals crème au beurre. Meng alles goed onder elkaar. Tip: de vanillestok kun je in een suikerpot steken. Zo maak je zelf vanillesuiker. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen. Doe deze bij het botermengsel. Meng goed onder elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit het mengsel in kleine hoopjes op een bakpapier. Laat ze minstens een uur in de koelkast opstijven. Neem een kommetje met cacaopoeder (liefst ongezoet) en rol er de truffels in. Je bewaart deze truffels best in de koelkast. Voor de French koffie. Doe in elk Irish Coffee glas een eetlepel rietsuiker. Doe de Cognac in een kommetje en zet het op het vuur. Zet de dampkap uit. Breng aan de kook. Steek voorzichtig in brand. Verdeel de cognac over de glazen. Blus met de koffie. Giet er heel voorzichtig de opgeklopte room over. Serveer. Ingrediënten voor de tompoes 1 vel bladerdeeg een paar lepels dorure (1 eidooier + melk) extra bloemsuiker 2 kurken voor de banketbakkersroom 750 ml melk 6 eieren 180 g suiker 50 g maizena 1 vanillestok 100 g melkchocolade 100 g bloemsuiker voor de French koffie halfopgeklopte room 2 tassen hete koffie 6 el Cognac 2 el rietsuiker voor de truffels 300 g melkchocolade een paar eetlepels cacaopoeder 100 g zachte boter 200 g bloemsuiker 2 dooiers 2 dopjes kirsch 2 vanillestokken ...