Resultaten voor kersenconfituur maken dagelijkse kost
Brochette van eend met croque van kersenconfituur, geitenkaas en spek | VTM Koken
https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/brochette-van-eend-met-croque-van-kersenconfituur-geitenkaas-en-spek
... Brochette van eend met croque van kersenconfituur, geitenkaas en spek - Snijd het vet van de eendenborst. Snijd in blokjes van 3,5cm en steek die op een brochette. Kruid met peper en zout en PH Italian mix, besprenkel met een beetje olijfolie. Leg op de grill. Steek de kersen ...
Jeroen Meus - Baked Alaska met pistache en kersen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/baked-alaska-met-pistache-en-kersen
... hangt om het geheel straks ook te kunnen afsluiten met de folie.Snijd de cake in lange, dunne plakken en smeer er een dun laagje kersenconfituur op. Leg de plakjes in de kom tot deze volledig bedekt is. Overlap tussen de plakken cake mogen. Gebruik nog niet alle plakken cake, straks moeten we ook de bovenkant nog kunnen bedekken met cake.Doe het pistache-ijs in een mengkom en plet het. Doe de fijngesneden pistachenootjes erbij en een deel van de kersen. Meng het goed onder elkaar zodat de kersen mooi verdeeld zijn. Doe het geheel vervolgens in de metalen kom op de cake.Bedek de bovenkant van de metalen kom opnieuw zoals daarnet, met cake en een dun laagje kersenconfituur, tot alles mooi bedekt is. Plooi de plasticfolie toe en laat afkoelen in de diepvriezer voor ongeveer twee uur.Doe de andere helft van de kersen in een pannetje met de suiker, het sap van de citroen en een goede scheut kersenlikeur. Laat het geheel op een zacht vuurtje garen tot een coulis.Doe de eiwitten in een mengkom en klop ze op. Weeg de suiker af en doe ze lepel per lepel bij de eiwitten. Haal de cake uit de diepvries en ontvorm op een bord. Strijk volledig in met het eiwit en brand het eiwit met een bunsenbrander.Verwarm de kirsch in een pa ...
Jeroen Meus - Varkenswangen met kriekbier en peperkoek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenswangen-met-kriekbier-en-peperkoek
... ggen. De o-zo-belangrijke saus brengt Jeroen op smaak met een eerlijk en authentiek Belgisch kriekbier, wat peperkoek, mosterd en kersenconfituur. Dit is een gerecht om van te genieten. Lekker met waterkers, frietjes en natuurlijk een dot verse mayonaise.TIP: Vraag aan je slager om de varkenswangen te ontvliezen, tenzij je daar zelf bedreven in bent. - 0. Verwarm de oven voor tot 170°C. 1. Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp. 2. Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt e ...
Jeroen Meus - Polentataart met noordkrieken en amandel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/polentataart-met-noordkrieken-en-amandel
... amp;nbsp; - Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de ...
Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man
... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. Jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe de ...
Jeroen Meus - Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskotelet-met-jonge-wortelen-picklesmousseline-en-aardappelen
... Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Met de zomer in zicht gebruikt Jeroen vandaag al eens de barbecue om echte dagelijkse kost op klaar te maken. Een lekker sappige gegrilde varkenskotelet met geroosterde wortelen en aardappelen (eveneens kl ...
Jeroen Meus - Konijn met pruimen en witloofsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-met-pruimen-en-witloofsla
... Konijn met pruimen en witloofsla - Jeroen haalt nog eens een rasechte klassieker uit het rijke repertoire van dagelijkse kost van stal door konijn met pruimen klaar te maken. Een gerecht dat hem onlosmakelijk aan zijn grootmoeder doet denken. - Kruid de konijnenbouten aan beide ...
Jeroen Meus - Bechamelsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bechamelsaus
... Bechamelsaus - Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’! - 0. Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier. 1. Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde ...
Jeroen Meus - Kippenbillen met peperroom - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbillen-met-peperroom
... Kippenbillen met peperroom - Aan deze kippenbillen met peperroomsaus heb je weinig werk, zeker als je er frieten van de frituur bij serveert. Maak er witloofsalade bij met wat mayonaise. Eenvoudige dagelijkse kost die iedereen lust. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 1. ...
Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp
... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige ...