Resultaten voor kastanjemeel

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012_11_01_archive.html

... is het appelcrumble. Serieus. Maar wel een met ook peer, verse gember en... kastanje(meel). Uit nieuwsgierigheid kocht ik een pak kastanjemeel. Smaak? Zoetig, nootachtig en herfstig, aangezien het wordt gemaakt van gedroogde, gemalen kastanjes. Geloof me, als je deze crumble hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Daarbij is kastanjemeel ook nog glutenvrij. Meer lezen » Geplaatst door Lies Smits op 09:47 6 reacties Dit e-mailen Dit bloggen!De ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/11/kastanjemeel-ideaal-voor-appelcrumble.html

... is het appelcrumble. Serieus. Maar wel een met ook peer, verse gember en... kastanje(meel). Uit nieuwsgierigheid kocht ik een pak kastanjemeel. Smaak? Zoetig, nootachtig en herfstig, aangezien het wordt gemaakt van gedroogde, gemalen kastanjes. Geloof me, als je deze crumble hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Daarbij is kastanjemeel ook nog glutenvrij. Kastanjemeel: geeft appelcrumble net wat extra's. De kruimellaag is er niet minder om. ...

Kastanjepannenkoek met spruitjes, witlof en appel

http://lepeltjeliefde.blogspot.com/2013/10/kastanjepannenkoek-met-spruitjes-witlof.html

... Alleen nog pannenkoeken bakken en klaar ben je.Ingrediënten voor 3 middelgrote pannenkoeken Voor het pannenkoekenbeslag:- 100 g kastanjemeel- 200 ml ongezoete notenmelk- 2 eieren- 1 tl kaneelpoeder- 1 el koolzaadolie- snufje zout Verder:- 300 g spruitjes- 1 grote appel- 1 grote witlofstronk- 2 cm verse gember- olie om in te bakken- zout en peper- 75 g geroosterd amandelschaafsel of andere noten- potje zure room Bereiding Maak eerst het pannenkoekenbeslag zodat het even kan staan voordat je gaat bakken. Zeef het kastanjemeel boven een grote mengkom. Voeg de eieren toe en een scheutje notenmelk. Meng tot een dik beslag zonder klontjes. Voeg nu de rest van de melk, kaneelpoeder en zout toe en meng goed.Maak de spruitjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de gember fijn. Snijd de w ...

Kastanjetaart - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/taart/kastanjetaart

... ereiden 35 min bereiden 2 uur wachten waardering7.5obv 8 waarderingen GebakVegetarischItaliaans Ingrediënten 70 g rozijnen 500 g kastanjemeel 100 ml extra vergine olijfolie 40 g pijnboompitten 1 theelepel (wilde)venkelzaad Voorbereiden Wel de rozijnen in lauw water, giet ze na een kwartiertje af en droog ...

Fazant met witloof, spruitjes, rösti-aardappelen en roomsaus met Orval | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/fazant-met-witloof-spruitjes-rosti-aardappelen-en-roomsaus-met-orval

... s, rösti-aardappelen en roomsaus met Orval - Begin de dag op voorhand met de mosterdcrunch (A). Meng deel 1 van de bloem met het kastanjemeel, de hazelnootpoeder en de suiker. Voeg ook het bier, het gistextract en de kandijsiroop toe. Spreid uit op een bakplaat en laat gedurende 6 uur drogen in d ...

Uit de keuken van Levine: Kastanjebrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/12/kastanjebrood.html

... Kastanjebrood Van mijn dochter kreeg ik voor Kerst een pot “Farine de Châtaigne”: kastanjemeel. Ze had het onlangs meegenomen van een tripje naar Frankrijk. Gewoon gekocht in de supermarkt. Leuk detail is dat ze eigenlijk niet wist wat het was, maar er stond “Farine” ...

Recept op de huid gebakken mul met gazpacho en chorizokruimels | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-op-de-huid-gebakken-mul-met-gazpacho-en-chorizokruimels/

... ecept van Nanda Troost, dat ik niet hier kan publiceren. Ter compensatie mijn eigen versie: Castagnaccio Kastanjekoek 300 g kastanjemeel (Italiaanse winkels, gezondheidswinkels) snufje zout 5 eetlepels olijfolie 50 g pijnboompitten 50 g rozijnen, geweekt in water (of grappa of vin santo) 1 tak rozemarijn, alleen de naaldjes Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het kastanjemeel en zout bij elkaar en meng er beetje voor beetje 3 eetlepels olie en daarna water bij. Zorg dat alle klontjes verdwijnen. Het beslag moet vloeibaar zijn. Meng er de uitgelekte en afgedroogde rozijnen en pijnboompitten door. Bak in een klein pannetje de rozemarijn in de resterende olie gedurende 2 minuten. Doe die olie in een grote, ondiepe ovenschaal en vet hem ermee in. Giet het beslag in de schaal; de laag mag niet dikker zijn dan 1 cm. Bak 45 minuten à 1 uur, tot de bovenkant een donkerbruine korst met barsten heeft. Er zijn recepten waar wat suiker toegevoegd wordt om een ‘modernere’ smaak te geven. De pijnboompitten worden soms vervangen of aangevuld met gehakte walnoten. ...

Kastanjeliefde + kortingsactie Cilou

http://lepeltjeliefde.blogspot.com/2013/11/kastanjeliefde-kortingsactie-cilou.html

... anjecrispbread De meeste glutenvrije crackers vind ik maar saai. En daarom was dit een fijne verrassing. Gemaakt van rijstmeel en kastanjemeel, dat zorgt voor een lichtzoete smaak. Tip: beleg ze met zachte geitenkaas, fijngemalen peper en broccolikiemen.Kastanjehoning Super als je houdt van krachtig. Sterker van smaak dan alle andere honingsoorten die ik ken. Ideaal dus voor gerechten die wat pit kunnen gebruiken. Echt een aanrader! Sprenkel wat over een bol vanilleijs, verwerk het in een chocoladedessert of roer het door je havermoutpap. Hazelnootmeel Ik gebruikte het voor de korst van een pompoentaart. Het meel is niets anders dan fijngemalen hazelnoten. Omdat de noten geroosterd zijn, heeft het een sterkere smaak en geur dan amandelmeel. Jammer genoeg verprutste ik de vulling van de taart. Maar de korst was zeer geslaagd. Voor wie eens wat anders wil! Deze producten zijn dus te bestellen bij webwinkel Cilou. En tatatata... Jullie krijgen een maand lang 10% korting op het héle assortiment bij Cilou (exclusief eventuele verzendkosten). Kortingscode: lepeltjeliefde . Deze code is geldig tot en met 20 december. Ga dus snel naar www.cilou.nl ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/01/iets-speciaals-te-vieren.html

... meerdere keren. Schokkend? Geloof dat onderstaand recept er iets mee te maken had...Meest genoten recept: appel-peercrumble (van kastanjemeel) met gember. Niet meer op een hand te tellen zo vaak als ik deze crumble heb gemaakt. Mijn oven kan 'm dromen. "Als ik ooit een geloof zou stichten, is het appelcrumble", schreef ik. Zalig.Leukste reactie: Van Franceska Kookt: "Ik heb de portobello wellington's gisteren gemaakt voor een vegetarische tafelgenoot en het was een mega succes! Heerlijk recept, ik ga het voor ons zelf thuis ook een keer maken :)" Toen ik dat ellenlange kerstrecept had uitgetypt, dacht ik: 'wie gaat dat nou maken?'. Veel te bewerkelijk. Maar tegen mijn verwachting in, kreeg ik juist heel veel reacties. Trots op: Het Lepeltje Liefde-kerstmenu voor negen personen. Geheel vegetarisch. We begonnen met een salade van geroosterde biet, landkers, appel, tijmcroutons en mierikswortelyoghurt. Daarna: wortelsoep met rozemarijn en kastanje-citroenroom, die ik hier nog ga delen. Het was uiteindelijk meer werk dan ik dacht, waardoor ik best lang in de keuken stond. Toch was het de moeite waard, want de portobello wellingtons vielen ook in de smaak. Het nagerecht was een appel-cranberrycrumble (van amandelmeel) met ijs.Droom: een kookboek. Tja, welke foodblogger wil dat nu niet? Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie interesse, inspiratie en reacties! Geplaatst door Lies Smits op 19:47 Dit e-mailen Dit bloggen ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/03/vederlichte-citroen-polentacake.html

... el, wat ik bij deze cake deed. Een ander mooi voorbeeld zijn de amandelkoekjes die ik pas geleden bakte. Of mijn appelcrumble met kastanjemeel. Deze polentacake smaakt intens naar citroen en is zeker niet extreem zoet. De polenta geeft de cake behalve een zoete smaak ook een grovere textuur dan je gewend bent van cake. Verder is de cake glutenvrij en vederlicht, omdat ik crème fraiche gebruikte in plaats van boter. Garneer deze cake met lavendelroom of crème fraiche. En eventueel krokant geroosterde amandelschilfers. Helaas bedacht ik me dit pas nadat ik de foto al had gemaakt.Ingrediënten - 4 eieren - 100 g suiker - 200 g crème fraiche - 125 g amandelmeel - 100 g instantpolenta - 1,5 tl (glutenvrij) bakpoeder - rasp van een biologische citroen - olie of boter om in te vetten - snufje zout Voor de citroensiroop: - sap van een citroen - 50 g poedersuiker Eventueel extra: crème fraiche om te garneren. Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de rand in met olie of boter. Splits de eieren. Mix de eidooiers met de suiker gedurende 1-2 minuten tot een romig mengsel. Voeg de crème fraiche en citroenschil toe en ...