Resultaten voor kan ik fazant op voorhand bakken

Fazant opbakken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/fazant-opbakken

... fazant opbakken - Neem een braadpan of braadpot, smelt een weinig boter en schroei de fazant eerst dicht langs de velkant gedurende 5 à 6 minuten. Draai om en laat ook de andere kant mooi bruin bakken gedurende 4 à 5 minuten. Als je er witloof bij wil moet je dit ...

Fazant met ravioli van foie gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-ravioli-van-foie-gras

... je Gandaham op het werkblad en rol de fazant met de terrine erin op. Prik toe met een stokje. Bak de pakjes 3, 4 minuten aan elke kant in een kleefpan. Snijd ¼ appel in fijne brunoise. Vul de ravioliblaadjes op met een goed stuk ganzenlever en een el appeltjes. Deze toelijmen met eigeel. De ravioli even koken in kokend water. Haal de fazant uit de pan en blus de pan met water, de wildbouillon en de room. Haal de stokjes uit de fazant. Serveer ...

Stoofpot van fazant met wintergroenten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/stoofpot-van-fazant-met-wintergroenten

... Stoofpot van fazant met wintergroenten - Haal de billen en de borsten van de fazant. Hak de karkas in stukken en bak aan in Alpro bakken en braden tot alles mooi bruin is. Bevochtig met water en laat inkoken. Bevochtig nogmaals met water en voeg er de PH wild bouillon ...

Winterbarbecue: fazant met winterboeket | VTM Koken

https://koken.vtm.be/overkoken/recept/winterbarbecue-fazant-met-winterboeket

... barbecue. Zet een metalen bakje met trappistenbier op het rooster, doe de barbecue dicht en laat de fazant verder garen aan de zijkant van de grill. Kook de krielaardappeltjes ongeveer 10 à 15 minuten in de schil voor in gezouten water. Knijp er een teentje look over uit, en bak samen met enkele takjes rozemarijn gaar in ganzenvet. Doe wat olijfolie in een wok en bak de wintergroenten knapperig. Meng met de gebakken krieltjes. Maak een sausje door spekjes in een pan te bakken, en die te blussen met het trappistenbier. Werk af met een scheut ...

Fazant 'op zijn Brabants' met witloof en fijne frietjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-op-zijn-brabants-met-fijne-frietjes

... fazant 'op zijn Brabants' met witloof en fijne frietjes - Neem een grote wijde pan waar een deksel op kan. Bak de fazant langs alle kanten mooi bruin in boter. Zie erop dat de boter mooi schuimend blijft (niet laten verbranden). Schik het witloof langs de fazant en ...

Fazant met spek, look, oesterzwammen en champignons | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-spek-look-oesterzwammen-en-champignons

... erstmis, Nieuwjaar en andere feestdagen. Serveer het met spek en boschampignons en je hebt een topgerecht! Bak de fazant aan alle kanten mooi bruin. Voeg er de gesneden champignons, look, oesterzwammen en spek bij. Laat alles gedurende 5 minuten meebakken. Blus met het water en voeg er de kippenbouillon en room aan toe. Laat 1,5 à 2 uur garen op een zacht vuurtje tot het vlees mooi gaar is. Voeg de peterselie toe.  Se ...

Fazant op klassieke wijze | VTM Koken

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/fazant-op-klassieke-wijze

... fazant op klassieke wijze - Kruid de binnen- en buitenkant van de fazant. Ook de binnenkant want daar moet ook smaak uit komen: als je alleen de buitenkant kruidt, zal alles te flauw smaken. ik doe ook een soeplepel Fama mee in de fazant zodat hij wat smeuïger wordt. ...

Fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en cornes de gattes-aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/fazant-met-gebakken-witloof-cognac-cremesaus-en-cornes-de-gattes

... of, cognac-crèmesaus en cornes de gattes-aardappelen - Brand de pluimpjes van de fazant af met een bunsenbrander. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk de fazant met boter, en kruid met peper en zout. Leg de fazant in een braadpot, en bedek met plakjes spek. Zet 45 min in een ...

Fazant met paddenstoelen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/fazant/fazant-paddenstoelen

... en bind hem met keukengaren op. Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een pan, leg er de fazant in en bak hem aan alle kanten bruin; keer hem vaak. Haal hem eruit.Doe de ui, sjalot, wortel, ham en kruiden in de pan, bestrooi alles met zout en peper en giet er de bouillon bij. Sluit de pan en laat alles zo'n 15 minuten op laag vuur pruttelen.Leg de fazant er weer in, leg het deksel op de pan en houd de fazant nog 40 minuten op het vuur.Smelt de rest van de boter in een andere pan, doe er de paddenstoelen en knoflook bij en bak ze ongeveer 10 minuten; roer af en toe. Haal de paddestoelen eruit, doe de olijven erin en bak ze 5 minuten.Schep de olijven en paddenstoelen bij de fazant en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Leg de fazant met de groenten op een warme schaal en gooi de rozemarijn, laurier en knoflook weg. Extra ...

Fazant 'brabançonne' met aardappelkroketten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fazant-brabanconne-met-aardappelkroketten

... fazant 'Brabançonne' met aardappelkroketten - fazant 'Brabançonne' is een Vlaamse klassieker die zijn naam krijgt omwille van het gekaramelliseerde witloof dat erbij geserveerd wordt. Een heerlijk gerecht voor tijdens de feestdagen! - Verwijder de laatste ...