Resultaten voor kalkoen gevuld met appel en veenbessen jeroen meeus
Jeroen Meus - Kalkoen ‘fine champagne’ met verse kroketten en wintergroenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoen-fine-champagne-met-verse-kroketten-en-wintergroenten
... kalkoen Verwarm de oven voor tot 220 °C.Smelt het eenden- of ganzenvet in een kleine pan op het vuur.Stop een klont boter in de kalkoen en kruid de binnenkant met zout en grofgemalen peper.Bind de kalkoen op met opbindelastiek. Ga van voor naar achter langs de vleugels, tussen de billen en dan rond de poten. Leg hem in een grote ovenschaal.Bestrijk de hele kalkoen met gesmolten eenden- of ganzenvet. Kruid hem met peper en zout.Bak de kalkoen 45 minuten in de voorverwarmde oven. Strijk hem af en toe in met wat extra ganzen- of eendenvet.Meng het everzwijnengehakt met het ei en kruid met peper, zout en no ...
Gin-Tonic met veenbessen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gin-tonic-met-veenbessen
... Gin-Tonic met veenbessen - Op zoek naar een lekkere cocktail of een eenvoudige aperitief om je gasten mee te verwennen? Probeer deze gin-tonic speciaal voor Kerstmis gemaakt. De verse veenbessen kan je vervangen door gedroogde veenbessen of door jeneverbesjes. Het is ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoenrollade-gevuld-met-groene-kool-appel-met-veenbes-gebraiseerd-witloof
... at is de enige juiste omschrijving voor het hoofdgerecht van het Nationale Kerstmenu 2022. jeroen maakt een prachtige rollade van kalkoen met groene kool, appeltjes gevuld met veenbessen, gebakken witloof, crème van knolselder, aardappelkroketten en een romige saus met cognac. - Voor de rollade:Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Verwijder de buitenste, harde bladeren van de groene kool. Haal de kern uit de groene kool ...
Gevulde kalkoen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gevulde-kerstkalkoen
... Gevulde kalkoen - Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom een doe er de gehakte look, de eitjes, de ganzenlever in blokjes en het truffelsap door. Kruid goed met peper en zout. Vul de kalkoen rijkelijk met dit mengsel. Neem het bindtouw en reconstrueer ...
Tournedos van hert, veenbessen, knolselderpuree en portosaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-van-hert-veenbessen-knolselderpuree-en-portosaus
... Tournedos van hert, veenbessen, knolselderpuree en portosaus - Axl Peleman heeft het niet voor veenbessen. Sofie probeert hem te overtuigen door de veenbessen met perzik en gember te mengen. Ze serveert een lekker stukje wild en portosaus bij. Ideaal als klassieker tijdens ...
Kalkoen met currysaus en rijst | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/kalkoen-met-currysaus-en-rijst
... met currysaus en rijst - Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof. Voeg de rijst toe en laat even meestoven. Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven. Blus af met witte wijn en voeg er de room toe. Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe. Laat het ge ...
Recept voor opgerolde kalkoenfilet | njam!
http://www.njam.tv/recepten/opgerolde-kalkoenfilet
... arm de oven voor op 180°C. Hak de boschampignons met de notenmengeling in kleine stukjes. Fruit deze en laat uitlekken. Kruid de kalkoenescalops met peper en bedek met een laagje geitenkaas. Beleg met blaadjes spinazie en boschampignons. Rol op en steek vast met een houten prikker ...
Kalkoen gevuld met kastanjepuree en prosciutto - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kalkoen/kalkoen-gevuld-kastanjepuree-prosciutto
... 0 min voorbereiden 3:30 uur bereiden 0 min wachten waardering7.9obv 8 waarderingen HoofdgerechtGevogelteItaliaans Ingrediënten 1 kalkoen van 3 kg 300 g zachte boter 1 ui, grof gehakt 4 blaadjes salie 1 takje rozemarijn ½ stengel bleekselderij, in 2-3 stukken 1 wortel, in 3-4 stukken 250 ml droge witte wijn 125 ml droge marsal ...
Kalkoenroulade met veenbessensaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kalkoenroulade-met-veenbessensaus
... een sappig gehakt: snijd de ganzenlever in blokjes en meng samen met het eigeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoenlapjes open en bedek met 1 cm gehakt. Rol op en rol in aluminium folie tot een worst. Pocheer in water gedurende 10 à 12 minuten. Doe boter in een pan, kruid met peper en ...
Warme camembert met veenbessen | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/warme-camembert-met-veenbessen
... Warme camembert met veenbessen - Zet de hele camembert zonder deksel van de doos een zevental minuten in een rookdoos met rookpoeder, of warm in een gesloten doos langzaam op aan de rand van de grill van uitdovend haardvuur of barbecue. Parfumeer het smeulende vuur indien ...