Resultaten voor kalfstong met champignons
Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus
... kalfstong in Madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg eventueel ...
Zee- en kalfstong met waterkers
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/duo-van-gebakken-zee-en-kalfstong-met-waterkers
... Duo van gebakken zee- en kalfstong met waterkers - Duo van gebakken zee- en kalfstong met waterkers - Maak de zeetong schoon. Verwijder de ogen de kieuwen en het vel. Spoel na en dep droog op keukenpapier. Fileer de vissen. Bak de vis in een pan met boter en giet de ...
Kalfstong 'Ravigotte' | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-ravigotte
... tong op het bord, giet er de saus overheen en serveer met het zachtgekookt ei en de gekookte aardappelen. Ingrediënten 4 stukjes kalfstong 2 el fijngehakte kappertjes 1 eigeel 2 el mosterd 2 el azijn 4 el water 2½ dl arachideolie 2 el fijngehakte peterselie 1 sjalot 1 fijngehakt teentje look 4 zachtgekookte eieren 4 aardappelen 1 dl room ...
Jeroen Meus - Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-kalfstong-met-asperges-en-champignons
... Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dit kan je serveren op een communiefeest. Malse stukjes kalfstong in een rijke saus met asperges en champignons. Daar een flinke lepel kervelpuree bij en het feest kan beginnen! - Bouillon Snijd de wortelen, de look, ...
Recept voor kalfstong in madeirasaus - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kalfstong-madeirasaus-de-klassieker
... maak de kalfstong: Doe de kalfstong in een ruime pot met flink gezouten water (50 g zout per l). Plaats de pot 10 uur in de koelkast. Haal de tong uit de pot en leg een uur in koud water om te ontzouten. Snijd de groenten grof. Doe de groenten, knoflook en aromaten samen ...
Jeroen Meus - Kalfstong in seldersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-seldersaus-met-kalfsgehaktballetjes-en-puree
... dersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Een rasechte Dagelijkse kost-klassieker met een niet alledaagse touch! Zacht gegaarde kalfstong met een hoop selder, kalfsgehaktballetjes en een smeuïge puree. Overheerlijke comfort food! - Voor de kalfstong (NULL,5 uur op voorhand ...
Jeroen Meus - Kalfstong in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-madeirasaus
... kalfstong in madeirasaus - Je houdt ervan of niet, maar de malse lapjes kalfstong met die klassieke madeirasaus blijven een echte classic. Het is en blijft een feestelijk hoofdgerecht. Iets om van te smullen terwijl de beste familieanekdotes opgehaald worden. - 0. Voor ...
Recept voor zwezeriken | njam!
http://www.njam.tv/recepten/zwezeriken
... bereiden: Laat de zwezerik en de kalfstong, elk apart, enkele uren in gezouten water liggen om alle onzuiverheden te verwijderen. Is het water troebel, vervang het dan tot het water helder blijft. Dan pas zijn ze schoon. Smoor de zwezerik, laat afkoelen en ontvlies. Druk ...
Jeroen Meus - Kalfstong met ravigotesaus en asperges - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-met-ravigotesaus-en-asperges
... kalfspoot toe en laat alles even sudderen. 1. Het recept voor zo’n verse bouillon kan je hier lezen en bekijken. 2. Leg de kalfstong in de ketel met warme bouillon en laat het vlees tot 3 uur garen op een zacht vuur. Laat eventueel ook een kalfspoot meekoken voor een extra smaakvolle bouillon. 3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze nadien af en hou de aardappelen warm. 4. Kook ook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Spoel ze nadien koud en verwijder de eierschaal. 5. Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe. 6. Schil de witte asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Snij ze vervolgens middendoor en leg ze in de pot met water. Verhit de pot op een matig vuur en breng het water tot tegen het kookpunt. Zodra het water borrelt zet je het vuur eronder uit. 7. Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tong-in-madeirasaus
... n in 3 uur. Ververs het water halverwege. Snijd de prei selder wortel en ui grof.Breng gezouten water aan de kook. Doe er de kalfstong in en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water over.Voeg de gesneden prei selder wortel ui en het kruidentuiltje toe en laat 2 5 uur koken op een matig vuur. Pel de tong terwijl ze nog warm is en kuis ze op indien nodig.Maak balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water. Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan. Voeg de ...