Resultaten voor kabeljauwmoten
Kabeljauw met kruidenkorst | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kabeljauw-met-kruidenkorst
... venschotel. De groene kruiden fijnhakken en vermengen met een beetje paneermeel en een eetlepel olijfolie. Dit mengsel bovenop de kabeljauwmoten schikken. De tomaten ontvellen en ontpitten en bij de kabeljauw in de ovenschotel leggen. Hierbij een beetje citroensap toevoegen en een scheutje room. De ovenschotel in een hete oven van 180°C een 10 minuten la ...
Kabeljauw-pakketjes met tomaten- en mozzarellasalade - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/kabeljauw/kabeljauw-pakketjes-tomaten-mozzarellasalade
... olijfolie 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum Bereiden Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker.Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten.Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade.Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij. Extra benodigd Cocktailprikkers Het recept 'Kabeljauw-pakketjes met tomaten- en mozzar ...
Jeroen Meus - Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kabeljauw-met-algenpuree-en-beurre-blanc-met-miso
... en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.Giet de zeekraal af en laat uitlekken.Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk! ...
Jeroen Meus - Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kabeljauw-met-algenpuree-en-beurre-blanc-met-miso
... en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.Giet de zeekraal af en laat uitlekken.Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk! ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kabeljauwfilets-met-rice-krispies-tartaarsaus-biercocktail-met-vedett-en
... dan het eiwit en tenslotte de rice krispies. Vul een pan met een centimeter arachideolie. Zorg dat de pan echt heet is. Leg de kabeljauwmoten kort op de ene kant in de hete pan. Draai na ongeveer 1 minuut om en laat 3 à 4 minuten verder bakken. Zet de pan uit. Opgelet: het aantal minuten hangt af van de grootte van de moot vis. Bak niet te lang, anders valt de vis uit elkaar. Maak de mayonaise. Klop de dooiers los met de mosterd, het citroensap, peper en zout. Voeg al kloppend zeer langzaam de zonnebloemolie toe tot je een stevige mayonaise krijgt. Snij een ajuin fijn. Snij ook de grote en kleine augurken fijn. Hak de verse kruiden fijn. Meng alles onder de mayonaise. Voeg ook de zilveruitjes toe. Smaak af met peper en zout. Haal de vis uit met een spatel en leg op een bord. Serveer met tartaarsaus. Ingrediënten voor de krokante kabeljauwfilets 4 stevige kabeljauwhaasjes (180gr/pp, zonder vel of graten) peper zeezout een paar el bloem 100 g rice krispies 100 g eiwit arachideolie voor de tartaarsaus 3 eidooiers 250 g zonnebloemolie 1 el citroensap 1 el mosterd peper en zout 1 el kleine augurken 1 el opgelegde zilveruitjes 1 zoetzure grote augurk ½ ui 1 el fijn gesneden bieslook/dragon/kervel voor de grissinistengels met Serranoham en roomkaas 250 g (harde) bloem + wat extra 1 kl droge gist 1 snuif zeezout 1 kl suiker 1 el gedroogde oregano 175 ml lauw water 125 g roomkaas een paar sneetjes Parmaham voor de biercocktail met Vedett White en Hendrickx Gin (per persoon) 1 Vedett White 4 cl gin (bv. Hendrickx) sap van 1 limoen ½ komkommer ijsblokken 1 el suiker of honing shaker eventueel ...